DuckDuckGo Arama Motoru Kullanmanız İçin Dokuz Soru Ve Cevapları

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2514 kez

DuckDuckGo Arama Motoru Kullanmanız İçin Dokuz Soru Ve Cevapları

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

DuckDuckGo nedir?

DuckDuckGo, gizliliği herkes için basit ve erişilebilir hâle getirmeyi amaçlayan bağımsız bir internet gizlilik şirketidir. iOS, Android, Mac ve Windows için ücretsiz web tarayıcımız web'de arama yapmanıza ve gezinmenize olanak tanır. Ancak Google Arama ve Chrome'un aksine, aramalarınızı veya göz atma geçmişinizi izlemiyor ve varsayılan olarak diğer şirketlerin sizi izlemeye çalışmasını engelliyoruz.

DuckDuckGo gizliliğimi nasıl korur?

DuckDuckGo, web'de arama yapmanızı ve gezinmenizi sağlayan bağımsız bir Google alternatifidir. Ancak aramalarınızı veya tarama geçmişinizi takip etmiyoruz ve tarayıcılarımız ile uzantılarımız, diğer şirketlerin de sizi izlemeye çalışmasını varsayılan olarak engellemeye yardımcı oluyor. Tarayıcımız, aşağıdakiler de dâhil olmak üzere kesintisiz gizlilik koruması sunar: izleyici engelleme, gelişmiş şifreleme, Email Protection ve daha fazlası.

DuckDuckGo ziyaret ettiğim web sitelerindeki tüm izleyicileri engelliyor mu?

DuckDuckGo sizi asla izlemez. Arama motorumuzdan ayrılıp diğer siteleri ziyaret etmek için tarayıcılarımızı veya uzantılarımızı kullandığınızda da gizliliğinizi mümkün olduğunca korumayı amaçlıyoruz. Sizi izleyenler her zaman belirli korumalardan kaçınmaya çalıştığından, hiçbir hizmet tüm gizli izleme veya çevrimiçi profil oluşturma girişimlerini önleyemez. Etkili olabilmek için korumalarımız, web sitesinde bozulmaları önlerken bunu hafifletmek için sürekli olarak geliştirilmektedir. Birden fazla türde web izleme koruması sunmamızın bir nedeni de bu.

Diğer tarayıcılar çerez ve parmak izi korumaları gibi bunlardan bazılarını varsayılan olarak sunar, ancak çoğu tarayıcının varsayılan olarak sunmadığı 3. Taraf İzleyici Yükleme Koruması, Global Privacy Control, Bağlantı İzleme Koruması, CNAME Gizleme Koruması, Google AMP Koruması ve daha fazlası gibi farklı izleme açılarını kapsamaya yardımcı olan birçok başka koruma da sağlıyoruz. İzleyici listemiz, kullanılabilirliği korumak için yaptığımız istisnalar listesi ile birlikte açık kaynaktır.

DuckDuckGo'yu kaç kişi kullanıyor?

En iyi tahminimiz - 100 milyondan fazla! Kullanıcılarımızı izlemiyoruz, bu nedenle toplamda kaç kişinin ürünümüzü gerçekten kullandığını bilmemiz imkânsızdır. Ancak her ay aldığımız arama sayısına göre bir tahmin yapabiliriz. Tüm bu kullanıcılar sayesinde DuckDuckGo, ABD'de mobil arama pazar payının yanı sıra Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Polonya, İtalya ve İspanya dahil olmak üzere 20 pazarda daha ikinci konumda yer alıyor.

DuckDuckGo nasıl para kazanır?

Arama motorumuzdaki özel reklamlardan para kazanıyoruz. Diğer arama motorlarında reklamların temelini arama, tarama ve satın alma geçmişi gibi kişisel bilgilerinizden derlenen profiller oluşturur. Bu bilgilere sahip değiliz (Gizlilik Politikamız uyarınca) çünkü DuckDuckGo'daki arama reklamları, diğer şirketlerin izleme algoritmalarının sizin hakkınızda yaptığı varsayımlar yerine görüntülediğiniz arama sonuçları sayfasına dayanmaktadır. Örneğin, araba araması yaparsanız size arabalarla ilgili reklamlar gösteririz. Ayrıca, kullanıcıların üçü bir arada abonelik hizmetimiz olan Privacy Pro'ya erişmek için ödedikleri abonelik ücretinden de para kazanıyoruz.

Neden Google yerine DuckDuckGo kullanıyorsunuz?

Çevrim içi ortamda daha fazla gizlilik elde etmek için DuckDuckGo kullanın. Hiç telefonunuzun sizi dinlediğini hissettirecek kadar ürkütücü reklamlar gördünüz mü? Ya da bir kez aradığınız bir şey için sizi takip eden reklamları fark ettiniz mi? Kimi suçlayacağınızı merak ediyorsanız, muhtemelen Google'dır. Google on yıllardır aramalarınızı izliyor, Chrome tarayıcısına izleyiciler yerleştiriyor ve en popüler web sitelerinde daha da fazla izleyici gizliyor.

Buna karşılık, tarayıcımız alıştığınız gibi arama yapmanıza ve gezinmenize izin verir, ancak (Google'ın aksine) sizi asla izlemez ve tarayıcımız Google'ın izleyicilerini ve TikTok ve Meta (Facebook) gibi diğer çevrim içi izleme ağlarını işleten diğer şirketlerin izleyicilerini engellemeye yardımcı olur.

Daha iyi bir çevrim içi deneyim elde etmek için DuckDuckGo'yu kullanın. Google arama sonuçlarının kötüleştiğini fark ettiniz mi? Yalnız değilsiniz. Birçok Google araması için, ilk sayfadaki sonuçların çoğu reklamlar veya Google'ın kendi hizmetlerini zorlamasıdır. Mobil cihazlarda durum daha da kötü olabilir.

DuckDuckGo'da reklamları minimumda tutarız ve arama reklamlarımız özeldir, yalnızca görüntülediğiniz arama sonuçları sayfasına dayanır, kişi olarak size değil. Tarayıcımızda yerleşik olarak bulunan izleyici engelleme özelliği, varsayılan olarak çok sayıda izleyiciye bağlı reklamın yüklenmesini de engeller. Çerez açılır pencerelerini otomatik olarak engelleme gibi diğer tarayıcı özellikleriyle birlikte, varsayılan web izleme korumalarımız size DuckDuckGo ile genel olarak daha temiz bir çevrim içi deneyim sunar.

DuckDuckGo'yu kullanarak, çevrim içi kullanıcı tercihlerini ellerinden alan ve kişisel bilgilerinizi çalarak kâr elde eden Google gibi Büyük Teknoloji şirketlerine bir mesaj gönderin. Google, her şeye dokunan, herkes hakkında ayrıntılı profiller derleyen ve dikkatinize erişimi açık artırmayla satarak milyarlarca dolar kazanan Büyük Teknoloji'nin özüdür, ne için? Sizi takip eden tüyler ürpertici reklamlar mı? Buna karşılık DuckDuckGo; Paoli, Pennsylvania merkezli küçük, bağımsız bir şirkettir ve isteyen herkese fedakârlık yapmadan çevrim içi ortamda daha özel olma seçeneği sunma vizyonuna sahiptir.

DuckDuckGo'yu kullanın çünkü hızlı ve güvenlidir, çünkü istediğiniz şekilde arama yapmanıza ve göz atmanıza izin veren ücretsiz bir Google alternatifidir ve kişisel verilerinizin kontrolünü tekrar elinize almanızı sağlar.

Gizli mod gerçekten gizli mi?

Hayır. Sözde "Gizli" modu kullanırken izlenemeyeceğiniz bir efsanedir. Aslında, Gizli modun tek yaptığı şey bilgisayarınızdaki bilgileri silmektir. Gizli mod, Google'ın aramalarınızı kaydetmesini engellemediği gibi şirketlerin, internet servis sağlayıcılarının veya devletlerin sizi çevrimiçi olarak izlemesini de engellemez. Buna karşılık, DuckDuckGo Search sizin veya başkalarının arama geçmişini hiçbir zaman saklamaz ve DuckDuckGo tarayıcısı web sitelerinde de gizli kalmanıza yardımcı olur.

DuckDuckGo Search sonuçları Google'ın sonuçlarıyla karşılaştırıldığında nasıldır?

DuckDuckGo Search, sonuç kalitesinden ödün vermeden gerçekten size özel arama sonuçları sunar. Çevrimiçi arama deneyiminden beklediğiniz her şeyi (resimler, haritalar, yanıtlar, vb.) sunuyoruz ve DuckDuckGo'da arama geçmişi olmadığından sizi yönlendirmeyi hedefleyen filtrelenmiş sonuçlardan kaçınmanız mümkün. Ayrıca özel arama motorumuzu daha kullanışlı ve biraz daha eğlenceli hale getiren bonus özellikler de bulacaksınız. Kendimizi sürekli olarak geliştiriyor ve önümüzdeki yıl arama özelliğinde daha fazla iyileştirme yapmayı planlıyoruz!

DuckDuckGo'nun sahibi Google veya başka bir kuruluş mudur?

Hayır, Google veya başka bir kuruluşun sahibi olduğu bir şirket değiliz ve hiçbir zaman olmadık. Kurulduğumuz 2008 yılından bu yana bağımsız bir şirketiz. Ayrıca hiçbir arama sonucunun kaynağını Google'dan almıyoruz. Bir Google Chrome uzantısı ve bir Google Android uygulaması sunduğumuzu fark edebilirsiniz. Ancak bunlar da Google ile ortak değildir ve aslında sizi Google'ın çevrimiçi izleyicilerinden korumayı amaçlamaktadır.

Kaynak :

https://duckduckgo.com/newsletter
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Re: DuckDuckGo Arama Motoru Kullanmanız İçin Dokuz Soru Ve Cevapları

Mesaj gönderen mehoaga »

TRWE_2012 Kardeşim bu paylaşımınız yaptığın ne derece doğru ne derece yanlış tam anlayamadım. Yani güvenilebilirmi yani.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 17 Oca 2025, 18:04 TRWE_2012 Kardeşim bu paylaşımınız yaptığın ne derece doğru ne derece yanlış tam anlayamadım. Yani güvenilebilirmi yani.
Yıllardır bu arama motorunu kullanırım bana birkez olsun bir zararı dokunmadı.Mesela Google kullandığım yıllarda her nasıl olmuşsa şifrelerim bir takım insan ve kurumların eline geçmişti google yüzünden....

Bir daha çokta zor da kalmadıkça Google'yi kullanmamaya yemin ettim.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Mesaj gönderen mehoaga »

TRWE_2012 yazdı: 17 Oca 2025, 18:11
mehoaga yazdı: 17 Oca 2025, 18:04 TRWE_2012 Kardeşim bu paylaşımınız yaptığın ne derece doğru ne derece yanlış tam anlayamadım. Yani güvenilebilirmi yani.
Yıllardır bu arama motorunu kullanırım bana birkez olsun bir zararı dokunmadı.Mesela Google kullandığım yıllarda her nasıl olmuşsa şifrelerim bir takım insan ve kurumların eline geçmişti google yüzünden....

Waaavv dediğini doğru kabul ediyorum. :arrow: Eyvaallah teşekkürler .
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 17 Oca 2025, 18:14
TRWE_2012 yazdı: 17 Oca 2025, 18:11

Waaavv dediğini doğru kabul ediyorum. :arrow: Eyvaallah teşekkürler .
Bak çıkarttığı (kodladığı Chromium kaynak kodlu) web tarayıcısının özelliklerine ...
Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Eğer bu gizlilik olayını kullandığınız tarayıcıda kullanmak isterseniz.

DuckDuckGo Privacy Essentials
https://chromewebstore.google.com/detai ... pggdiikppg

NOT:

Kullandığınız web tarayıcısının Uzantı Mağzasında şöyle aratın... : " DuckDuckGo Privacy Essentials "

NOT-2 :

Eklentiyi az önce Chromium (Linux) yükledim.İster inanın ister inanmayın web site açılış (yüklenişleri) aniden hızlandı.

Tarafsız bir web site ekran görüntüsü :
Resim
London
Bit
Bit
Teşekkür etti: 63 kez

Mesaj gönderen London »

Çıktığından beri kullanıyorum çok memnunum.
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 285 kez

Mesaj gönderen burakhi »

Reklamları engeller ama kendine verilen reklamları yayınlar para kazanır varya bu reklam engelleme olayı ileride site bırakmayacak site sahipleri host parasını bile çıkartamayacak
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Mesaj gönderen burak35 »

DuckDuckGo güvenilirdir.
Tam koruma için Host Tweak V14 ile birlikte kullanmanızı öneririm.
viewtopic.php?t=222332

Adblcok teste göre %96 Reklam engellemektedir. Ancak Bugün adblock teste girip bakayım dedim. Proje sonlandırılmış.
Başka bir test sitesi buldum. Oradada engelleme oranım yüksek çıktı tabi.