RD /S /Q "%USERPROFILE%\\AppData\Local\Google\Chrome Beta\User Data\Default\Cache\"
mklink /D "%USERPROFILE%\\AppData\Local\Google\Chrome Beta\User Data\Default\Cache\" "R:\"
Üstteki komutlar ile ile rem diske yönlendiriyorum. Pc resstartttan sonra bu klasör siliniyor ve sonrasında komut klasörü bulamıyor zira klasör yok komuta otomatik klasör oluşturmasını nasıl sağlatabilirim.
mklink yardım
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2526 kez
Re: mklink yardım
Windows'ta bir klasörün otomatik olarak oluşturulmasını sağlamak için, bir başlangıç betiği (startup script) kullanabilirsiniz. Bu betik, bilgisayar her açıldığında çalışacak ve istediğiniz klasörü oluşturacaktır.Email Bot yazdı: 10 Oca 2025, 12:15 RD /S /Q "%USERPROFILE%\\AppData\Local\Google\Chrome Beta\User Data\Default\Cache\"
mklink /D "%USERPROFILE%\\AppData\Local\Google\Chrome Beta\User Data\Default\Cache\" "R:\"
Üstteki komutlar ile ile rem diske yönlendiriyorum. Pc resstartttan sonra bu klasör siliniyor ve sonrasında komut klasörü bulamıyor zira klasör yok komuta otomatik klasör oluşturmasını nasıl sağlatabilirim.
Aşağıda, bu işlemi nasıl yapabileceğinizi adım adım açıklıyorum:
1.Bir Betik Oluşturun:
Not Defteri'ni açın ve aşağıdaki komutları yapıştırın:
Kod: Tümünü seç
@echo off
if not exist "%USERPROFILE%\AppData\Local\Google\Chrome Beta\User Data\Default\Cache\" (
mkdir "%USERPROFILE%\AppData\Local\Google\Chrome Beta\User Data\Default\Cache\"
)
2.Betik Dosyasını Kaydedin:
Dosyayı CreateCacheFolder.bat adıyla kaydedin. Dosya uzantısının .bat olduğundan emin olun.
3.Betik Dosyasını Başlangıç Klasörüne Ekleyin:
Win + R tuşlarına basarak Çalıştır penceresini açın.
shell:startupOluşturduğunuz CreateCacheFolder.bat dosyasını bu klasöre kopyalayın.
4.Bilgisayarı Yeniden Başlatın:
Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başlatıldığında, betik otomatik olarak çalışacak ve belirtilen klasörü oluşturacaktır.
Bu adımları takip ederek, bilgisayar her açıldığında istediğiniz klasör otomatik olarak oluşturulacaktır.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

.VBS Betik Versiyonu :
Bu işlemi bir VBS (Visual Basic Script) dosyası ile de yapabilirsiniz. Aşağıda, belirtilen klasörü kontrol eden ve yoksa oluşturan bir VBS betiği örneği bulunmaktadır:
a.Bir VBS Betiği Oluşturun:
Not Defteri'ni açın ve aşağıdaki kodu yapıştırın:
b.Betik Dosyasını Kaydedin:
Dosyayı CreateCacheFolder.vbs adıyla kaydedin. Dosya uzantısının .vbs olduğundan emin olun.
c.Betik Dosyasını Başlangıç Klasörüne Ekleyin:
Win + R tuşlarına basarak Çalıştır penceresini açın. yazın ve Enter'a basın. Bu, başlangıç klasörünü açacaktır.
Oluşturduğunuz CreateCacheFolder.vbs dosyasını bu klasöre kopyalayın.
d.Bilgisayarı Yeniden Başlatın:
Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başlatıldığında, VBS betiği otomatik olarak çalışacak ve belirtilen klasörü oluşturacaktır.
Bu işlemi bir VBS (Visual Basic Script) dosyası ile de yapabilirsiniz. Aşağıda, belirtilen klasörü kontrol eden ve yoksa oluşturan bir VBS betiği örneği bulunmaktadır:
a.Bir VBS Betiği Oluşturun:
Not Defteri'ni açın ve aşağıdaki kodu yapıştırın:
Dim fso
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Dim folderPath
folderPath = CreateObject("WScript.Shell").ExpandEnvironmentStrings("%USERPROFILE%\AppData\Local\Google\Chrome Beta\User Data\Default\Cache\")
If Not fso.FolderExists(folderPath) Then
fso.CreateFolder(folderPath)
End If
Dosyayı CreateCacheFolder.vbs adıyla kaydedin. Dosya uzantısının .vbs olduğundan emin olun.
c.Betik Dosyasını Başlangıç Klasörüne Ekleyin:
shell:startupOluşturduğunuz CreateCacheFolder.vbs dosyasını bu klasöre kopyalayın.
d.Bilgisayarı Yeniden Başlatın:
Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başlatıldığında, VBS betiği otomatik olarak çalışacak ve belirtilen klasörü oluşturacaktır.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

VBS betiğini Windows Görev Zamanlayıcısı (Task Scheduler) kullanarak bir görev olarak da çalıştırabilirsiniz. Bu yöntem, betiğin belirli bir zamanlamaya göre veya belirli bir olay gerçekleştiğinde çalışmasını sağlar. Aşağıda, VBS betiğini Görev Zamanlayıcısı ile nasıl kullanabileceğinizi adım adım açıklanmıştır.
1. VBS Betiğini Oluşturun
Öncelikle, yukarıda verdiğim VBS betiğini oluşturun ve kaydedin. Örneğin, CreateCacheFolder.vbs olarak kaydedin.
2. Görev Zamanlayıcısını Açın
yazın ve Enter'a basın. Bu, Görev Zamanlayıcısı'nı açacaktır.
3. Yeni Görev Oluşturun
Sağ taraftaki "Eylemler" panelinde "Görev Oluştur..." seçeneğine tıklayın.
"Genel" sekmesinde, görevinize bir ad verin (örneğin, "Create Cache Folder").
"En yüksek ayrıcalıklarla çalıştır" seçeneğini işaretleyin (eğer gerekliyse).
4. Tetikleyici Ekleyin
"Tetikleyiciler" sekmesine gidin ve "Yeni..." butonuna tıklayın.
"Başlangıç" seçeneğini seçin ve "Tamam" butonuna tıklayın. Bu, bilgisayar her açıldığında görevi çalıştıracaktır.
5. Eylem Ekleyin
"Eylemler" sekmesine gidin ve "Yeni..." butonuna tıklayın.
"Eylem" olarak "Program başlat" seçeneğini seçin.
"Program/script" alanına wscript.exe yazın.
"Argümanlar ekle (isteğe bağlı)" alanına, VBS betiğinizin tam yolunu yazın.
Örneğin:
"C:\Users\Kullanıcı_Hesap_Dizini\Belgelerim\Benim Betiklerim 2025\CreateCacheFolder.vbs"
(Burada "C:\Users\Kullanıcı_Hesap_Dizini\Belgelerim\Benim Betiklerim 2025\" kısmını betiğinizi kaydettiğiniz dizinle değiştirin.)
6. Ayarları Tamamlayın
"Koşullar" ve "Ayarlar" sekmelerinde istediğiniz ayarları yapın.
"Tamam" butonuna tıklayarak görevi oluşturun.
7. Bilgisayarı Yeniden Başlatın
Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Görev Zamanlayıcısı, bilgisayar açıldığında VBS betiğini çalıştıracaktır.
1. VBS Betiğini Oluşturun
Öncelikle, yukarıda verdiğim VBS betiğini oluşturun ve kaydedin. Örneğin, CreateCacheFolder.vbs olarak kaydedin.
2. Görev Zamanlayıcısını Açın
taskschd.msc3. Yeni Görev Oluşturun
Sağ taraftaki "Eylemler" panelinde "Görev Oluştur..." seçeneğine tıklayın.
"Genel" sekmesinde, görevinize bir ad verin (örneğin, "Create Cache Folder").
"En yüksek ayrıcalıklarla çalıştır" seçeneğini işaretleyin (eğer gerekliyse).
4. Tetikleyici Ekleyin
"Tetikleyiciler" sekmesine gidin ve "Yeni..." butonuna tıklayın.
"Başlangıç" seçeneğini seçin ve "Tamam" butonuna tıklayın. Bu, bilgisayar her açıldığında görevi çalıştıracaktır.
5. Eylem Ekleyin
"Eylemler" sekmesine gidin ve "Yeni..." butonuna tıklayın.
"Eylem" olarak "Program başlat" seçeneğini seçin.
"Program/script" alanına wscript.exe yazın.
"Argümanlar ekle (isteğe bağlı)" alanına, VBS betiğinizin tam yolunu yazın.
Örneğin:
"C:\Users\Kullanıcı_Hesap_Dizini\Belgelerim\Benim Betiklerim 2025\CreateCacheFolder.vbs"
(Burada "C:\Users\Kullanıcı_Hesap_Dizini\Belgelerim\Benim Betiklerim 2025\" kısmını betiğinizi kaydettiğiniz dizinle değiştirin.)
6. Ayarları Tamamlayın
"Koşullar" ve "Ayarlar" sekmelerinde istediğiniz ayarları yapın.
"Tamam" butonuna tıklayarak görevi oluşturun.
7. Bilgisayarı Yeniden Başlatın
Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Görev Zamanlayıcısı, bilgisayar açıldığında VBS betiğini çalıştıracaktır.