Microsoft, 2025'i 'Windows 11 PC yenileme yılı' ilan etti

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 10227 kez

Microsoft, 2025'i 'Windows 11 PC yenileme yılı' ilan etti

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft , Kullanıcıların yeni yazılım paradigmasını benimsemeleri için baskısını sürdürüyor ve 2025'i "Windows 11 PC yenileme yılı" ilan ederek Windows 10'un destek sonunun yaklaştığını herkese hatırlatıyor.

Bu açıklama , yarın Las Vegas'ta başlayacak olan CES 2025 öncesinde Microsoft EVP ve tüketici pazarlama şefi Yusuf Mehdi tarafından bugün bir blog yazısında yapıldı . Mehdi , işletim sisteminin güncellenmiş donanım gereksinimleriyle birlikte gelen tüm yeni AI özelliklerini ve bu özelliklerin güvenliği nasıl artırdığını anlatmaya odaklandı .

Mehdi, "Windows 11'in dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu zamanda mevcut olduğuna inanıyoruz; müşterilerin 2025 ve sonrasında beklediği gelişmiş yapay zeka yetenekleri ve modern güvenlik avantajları sağlıyor," dedi. "Dünya bizimle birlikte Windows 11'e doğru ilerlerken, onları yeni özellikler, gelişmiş güvenlik, iyileştirilmiş işlevsellik ve bildikleri ve sevdikleri tanıdık Windows deneyimiyle karşılayacağız."

Kullanıcıların Microsoft ile Windows 11 dünyasına geçme konusunda pek fazla seçeneği yok - Windows 10 desteği 14 Ekim 2025'te sona eriyor, bu tarihten sonra o zamanlar 10 yaşında olan işletim sistemi güvenlik veya özellik güncellemeleri almayı bırakacak. Mehdi bunu "müşterilerin modern yeni PC'lere geçerek korunmalarına yardımcı olmak" olarak tanımlıyor, ancak pazarlama söylemi gerçeklikle pek örtüşmüyor.

Son aylarda birkaç kez belirttiğimiz gibi, Windows 11'in benimsenmesi, piyasaya sürülmesinden üç yıl sonra bile ciddi şekilde geride kalıyor . StatCounter'a göre , Windows 11'in PC işletim sistemi pazarındaki payı bile son aylarda düştü ve Windows 10, 2024'ün sonu itibarıyla PC'lerin yüzde 60'ından fazlasında hala mevcut.

Canalys analisti Kieren Jessop, daha önce The Register'a verdiği bir röportajda, işletmelerin yeni satın aldıkları Win11 cihazlarını Win10'a düşürmesinin, eskiyen işletim sisteminin daha kararlı olması ve diğer sistemlerle daha uyumlu olması nedeniyle yaygın bir durum olduğunu söylemişti.

Bu arada Microsoft, Copilot+ markalı yapay zeka bilgisayarlarını "en hızlı, en akıllı" makineler olarak tanıtmaya devam ediyor ve "hız, zeka ve güvenlik için yeni ölçütler belirliyor" ancak bu abartı kullanıcı deneyimiyle uyuşmuyor.

Yerel olarak AI iş yüklerini çalıştırmak için tasarlanan birçok Copilot+ PC'nin video oyunlarında düşük performans gösterdiği bildirildi . Microsoft Copilot'un chatbot AI'sı bile, Copilot+ PC'lerin abartıldığı kadar iyi olmadığını sorulduğunda itiraf etti .

Ancak görünen o ki bunların hiçbiri önemli değil: Microsoft, Windows 11 için yüksek donanım gereksinimlerinden taviz vermeye niyetli görünmüyor ve ekim ayında çok sayıda bilgisayarı geri dönüşüme göndermeye hazır.

Redmond'un bu hikayedeki sorulara yanıt vermemesine rağmen, Mehdi'nin blog yazısı onun pozisyonunu oldukça net bir şekilde ortaya koyuyor: Windows mağazası, müşteriler beğensin ya da beğenmesin, Windows 11'i tanıtmaya ve kamuoyuna yapay zeka işletim sistemi vizyonunu satmaya devam edecek.

Kaynak :
https://www.theregister.com/2025/01/06/ ... s_refresh/
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte2
Exabyte2
Teşekkür etti: 7074 kez

Re: Microsoft, 2025'i 'Windows 11 PC yenileme yılı' ilan etti

Mesaj gönderen burak35 »

Dalga geçiyorlar herhalde? Resmen alay ediyorlar insanlarla. O kadar kolay mı o donanımları bilgisayarları değiştirmek? Verileri taşımak.
Yeni bir sistemi kullanıma hazırlamak? Recall copilot Ai bunların hiçbirini kullanmak istemem. Çünkü bunlara ihtiyacım yok.
Kaldı ki benim gibi zayıf donanımlı bilgisayar kullanmak zorunda kalan birçok insan var. Donanımların fiyatları her geçen gün artıyor.
Bunlardan bahseden yok tabi. Al da, Nasıl alırsan al. Orası bizi ilgilendirmez diyorlar resmen. Ayrıca adamın ismide biraz garip geldi bana.
Yusuf mehdi. O nasıl isim öyle ya? Buda hintli klanlardan sanırım. Millet ekmek bulamayacak neredeyse. Bunlarda pasta ye diyor dalga geçer gibi.
O kadar bilgisayar ne olacak? Iskartaya mı çıkacak? Çöpe mi gidecek? Yahu çok birşeyde istemiyoruz ki aslında? Biraz olsun Akıl fikir beyin mantık.
Sen temizle sistemi. Bak o zaman nasıl geçer millet 11 e. Sem doldurmuşsun içini çer çöple. Sistem harıl harıl sömürüyor donanımı.
Daha az önce açtım bilgisayarı. Defender görevler 14:38 de kendi kendine çalışmaya başlamış. Diğer odaya gittim Tv yi kapattım.
Elimi yüzümü yıkadım. Mutfağa gidip bi su içip geldim. Hala daha tarama yapıyor. 14:46 da bitmiş taraması defender beyimizin.
9 dakika boyunca neyi aradı taradı acaba? Sen sistemi o kadar şişirirsen tabikide kimse kullanmak istemez. Temizlenmeyen sistem tepki alır.
İçi ful dolu çer çöple gereksiz bloatwarelerle. Üzerine birde stabil olmayışı yüksek kaynak tüketimi ve telemetrilerde ekleniyor.
E hal böyle olunca deli gibi zorluyor yazılım donanımı. Bunlarda hiç bahsetmezler tabi. İşlerine gelmez çünkü. Birde kullanıcıyla inatlaşıyorlar.
Siz ister kabul edin ister etmeyin ister 11 e geçin ister geçmeyin. Biz bunu size önermeye hatta dayatmaya devam edeceğiz diyorlar birde.
Yemin ederim böyle bir saçmalık aptallık ahmaklık görmedim. Neyin savaşını veriyorsun ya? Bırak isteyen istediğini kullansın? Sanane arkadaş?
Keyfimin kahyasımısın? oturup işi gücü bırakıp format atmakla mı uğraşacak millet? Daha formar ekranınlar bile 7 tane telemetri ayarı var.
Burada bile ne kadar kötü niyetli oldukları belli oluyor. Amerikada yaşasam biraz zengin olsam yemem içmem deli gibi uğraşırdım bu pis hintlilerle.
Ne kadar cahil kibirli aptal zeka özürlü iğrenç bir millet bunlar böyle. Nereye el atsalar mahvediyorlar. Nereye el atsalar kalite yerle bir oluyor.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte2
Exabyte2
Teşekkür etti: 1342 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Bunlar da AKP'in yeni modasına kapılmış görünüyor.

Hatırlarsanız Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan bir yıl önce bir konuşmasında "2024 yılını emekliler yılı ilan ediyorum" demişte, emekliler göçmüştü.Şimdi de yeni yılı yani "2025 yılını aileler yılı ilan ediyorum" demiş bir demecinde, eyvah dedim, yandık....!!!

Şimdi de Microsoft Corp. yazılım şirketi'de "Windows11 Yenilenme Yılı" ilan etmiş....!!! Yandık...!!! Desene bugünleri mumla arayacağız.

Sizlere tavsiyemdir.

Elinizdeki , Windows11 ISO dosyalarını muhafaza ediniz.Zira gelen kadı , giden kadı'yı aratabilir...!

Bende ....

Bu yılı, GNU/Linux Mint yılı ilan ediyorum....!!!
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte2
Exabyte2
Teşekkür etti: 7074 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Arada bir fark göremiyorum ben. İkiside birbirinin aynısı gibi.