Windows 8.1 Embebbed İndustry Pro Hakkında
- TRWE_2012
- Exabyte2
- Teşekkür etti: 1341 kez
Windows 8.1 Embebbed İndustry Pro Hakkında
Merhaba
Windows 8.1 Embedded Industry Pro, Microsoft'un endüstriyel ve ticari uygulamalar için tasarlanmış bir işletim sistemidir. Bu sürüm, Windows 8.1'in özelliklerini temel alır, ancak belirli endüstriyel ihtiyaçlara yönelik özelleştirilmiş özellikler ve işlevler sunar.
Windows 8.1 Embedded Industry Pro hakkında bazı önemli noktalar:
1.Hedef Kullanım Alanları:
Genellikle perakende, sağlık, otomotiv ve diğer endüstriyel alanlarda kullanılan cihazlar için tasarlanmıştır. Özellikle kiosklar, POS sistemleri ve diğer özel cihazlar için uygundur.
2.Uzun Süreli Destek:
Microsoft, Embedded sürümleri için genellikle daha uzun bir destek süresi sunar. Bu, endüstriyel uygulamaların uzun ömürlü olmasını sağlar.
3.Özelleştirme:
Windows 8.1 Embedded, OEM'lerin (Orijinal Ekipman Üreticileri) belirli iş ihtiyaçlarına göre özelleştirilmesine olanak tanır. Bu, belirli uygulamaların ve işlevlerin önceden yüklenmesi veya belirli ayarların yapılması anlamına gelebilir.
4.Güvenlik ve Yönetim:
Endüstriyel uygulamalar için güvenlik önemlidir. Windows 8.1 Embedded, güvenlik güncellemeleri ve yönetim araçları ile birlikte gelir, bu da sistemlerin güvenli bir şekilde yönetilmesine yardımcı olur.
5.Kullanıcı Arayüzü:
Windows 8.1'in modern kullanıcı arayüzü, dokunmatik ekranlı cihazlar için optimize edilmiştir, bu da kullanıcı deneyimini iyileştirir.
6.Uygulama Desteği:
Windows 8.1 Embedded, Windows Store'dan uygulama yüklemeye olanak tanır, bu da kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun yazılımları bulmalarını kolaylaştırır.
Windows 8.1 Embedded Industry Pro, endüstriyel ve ticari uygulamalar için güvenilir ve özelleştirilebilir bir platform sunarak, işletmelerin verimliliğini artırmalarına yardımcı olur.
Windows 8.1 Embedded Industry Pro, normal bir donanıma kurulabilir. Ancak, bu işletim sisteminin en iyi performansı göstermesi için belirli sistem gereksinimlerini karşılaması önemlidir. Genel olarak, Windows 8.1 Embedded için gereken minimum sistem gereksinimleri şunlardır:
İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı bir işlemci (x86 veya x64 mimarisi).
RAM: En az 1 GB RAM (32-bit) veya 2 GB RAM (64-bit).
Depolama Alanı: En az 16 GB boş disk alanı (32-bit) veya 20 GB (64-bit).
Ekran: 800 x 600 çözünürlüğü destekleyen bir ekran.
Grafik Kartı: DirectX 9 uyumlu bir grafik kartı.
Bu gereksinimler, temel bir kurulum için yeterlidir. Ancak, daha yoğun uygulamalar veya çoklu görevler için daha güçlü bir donanım önerilir. Ayrıca, belirli endüstriyel uygulamalar için özel donanım bileşenleri (örneğin, belirli sürücüler veya bileşenler) gerekebilir.
Sonuç olarak, Windows 8.1 Embedded Industry Pro, uygun donanım üzerinde çalıştırılabilir, ancak en iyi performans için donanımın sistem gereksinimlerini karşılaması önemlidir.
Windows 8.1 Embedded Industry Pro gibi özel sürümler genellikle Microsoft'un resmi web sitesinde veya yetkili distribütörler aracılığıyla sunulmaz. Bu tür işletim sistemleri genellikle OEM'ler (Orijinal Ekipman Üreticileri) veya belirli iş ortakları aracılığıyla dağıtılır.
Eğer Windows 8.1 Embedded Industry Pro'yu yasal olarak indirmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.Microsoft'un Resmi Web Sitesi:
Microsoft'un resmi web sitesini ziyaret ederek, işletim sistemleri hakkında bilgi alabilir ve uygun bağlantıları bulabilirsiniz. Ancak, genellikle bu tür özel sürümler için doğrudan indirme bağlantısı sunulmaz.
Yetkili Distribütörler:
Windows Embedded sürümleri için yetkili distribütörlerle iletişime geçebilirsiniz. Bu distribütörler, işletim sisteminin yasal kopyalarını sağlayabilir.
Microsoft Partner Programı:
Eğer bir işletme veya geliştirici iseniz, Microsoft Partner Programı'na katılarak bu tür yazılımlara erişim sağlayabilirsiniz.
OEM Lisansları:
Eğer belirli bir donanım ile birlikte bu işletim sistemini almak istiyorsanız, donanım üreticinizle iletişime geçebilirsiniz. Genellikle, belirli cihazlarla birlikte OEM lisansları sunulmaktadır.
Kaynak : Microsoft Corp.
Windows 8.1 Embedded Industry Pro, Microsoft'un endüstriyel ve ticari uygulamalar için tasarlanmış bir işletim sistemidir. Bu sürüm, Windows 8.1'in özelliklerini temel alır, ancak belirli endüstriyel ihtiyaçlara yönelik özelleştirilmiş özellikler ve işlevler sunar.
Windows 8.1 Embedded Industry Pro hakkında bazı önemli noktalar:
1.Hedef Kullanım Alanları:
Genellikle perakende, sağlık, otomotiv ve diğer endüstriyel alanlarda kullanılan cihazlar için tasarlanmıştır. Özellikle kiosklar, POS sistemleri ve diğer özel cihazlar için uygundur.
2.Uzun Süreli Destek:
Microsoft, Embedded sürümleri için genellikle daha uzun bir destek süresi sunar. Bu, endüstriyel uygulamaların uzun ömürlü olmasını sağlar.
3.Özelleştirme:
Windows 8.1 Embedded, OEM'lerin (Orijinal Ekipman Üreticileri) belirli iş ihtiyaçlarına göre özelleştirilmesine olanak tanır. Bu, belirli uygulamaların ve işlevlerin önceden yüklenmesi veya belirli ayarların yapılması anlamına gelebilir.
4.Güvenlik ve Yönetim:
Endüstriyel uygulamalar için güvenlik önemlidir. Windows 8.1 Embedded, güvenlik güncellemeleri ve yönetim araçları ile birlikte gelir, bu da sistemlerin güvenli bir şekilde yönetilmesine yardımcı olur.
5.Kullanıcı Arayüzü:
Windows 8.1'in modern kullanıcı arayüzü, dokunmatik ekranlı cihazlar için optimize edilmiştir, bu da kullanıcı deneyimini iyileştirir.
6.Uygulama Desteği:
Windows 8.1 Embedded, Windows Store'dan uygulama yüklemeye olanak tanır, bu da kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun yazılımları bulmalarını kolaylaştırır.
Windows 8.1 Embedded Industry Pro, endüstriyel ve ticari uygulamalar için güvenilir ve özelleştirilebilir bir platform sunarak, işletmelerin verimliliğini artırmalarına yardımcı olur.
Windows 8.1 Embedded Industry Pro, normal bir donanıma kurulabilir. Ancak, bu işletim sisteminin en iyi performansı göstermesi için belirli sistem gereksinimlerini karşılaması önemlidir. Genel olarak, Windows 8.1 Embedded için gereken minimum sistem gereksinimleri şunlardır:
İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı bir işlemci (x86 veya x64 mimarisi).
RAM: En az 1 GB RAM (32-bit) veya 2 GB RAM (64-bit).
Depolama Alanı: En az 16 GB boş disk alanı (32-bit) veya 20 GB (64-bit).
Ekran: 800 x 600 çözünürlüğü destekleyen bir ekran.
Grafik Kartı: DirectX 9 uyumlu bir grafik kartı.
Bu gereksinimler, temel bir kurulum için yeterlidir. Ancak, daha yoğun uygulamalar veya çoklu görevler için daha güçlü bir donanım önerilir. Ayrıca, belirli endüstriyel uygulamalar için özel donanım bileşenleri (örneğin, belirli sürücüler veya bileşenler) gerekebilir.
Sonuç olarak, Windows 8.1 Embedded Industry Pro, uygun donanım üzerinde çalıştırılabilir, ancak en iyi performans için donanımın sistem gereksinimlerini karşılaması önemlidir.
Windows 8.1 Embedded Industry Pro gibi özel sürümler genellikle Microsoft'un resmi web sitesinde veya yetkili distribütörler aracılığıyla sunulmaz. Bu tür işletim sistemleri genellikle OEM'ler (Orijinal Ekipman Üreticileri) veya belirli iş ortakları aracılığıyla dağıtılır.
Eğer Windows 8.1 Embedded Industry Pro'yu yasal olarak indirmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.Microsoft'un Resmi Web Sitesi:
Microsoft'un resmi web sitesini ziyaret ederek, işletim sistemleri hakkında bilgi alabilir ve uygun bağlantıları bulabilirsiniz. Ancak, genellikle bu tür özel sürümler için doğrudan indirme bağlantısı sunulmaz.
Yetkili Distribütörler:
Windows Embedded sürümleri için yetkili distribütörlerle iletişime geçebilirsiniz. Bu distribütörler, işletim sisteminin yasal kopyalarını sağlayabilir.
Microsoft Partner Programı:
Eğer bir işletme veya geliştirici iseniz, Microsoft Partner Programı'na katılarak bu tür yazılımlara erişim sağlayabilirsiniz.
OEM Lisansları:
Eğer belirli bir donanım ile birlikte bu işletim sistemini almak istiyorsanız, donanım üreticinizle iletişime geçebilirsiniz. Genellikle, belirli cihazlarla birlikte OEM lisansları sunulmaktadır.
Kaynak : Microsoft Corp.
- burak35
- Exabyte2
- Teşekkür etti: 7074 kez
Re: Windows 8.1 Embebbed İndustry Pro Hakkında
Güzel bilgiler eline sağlık. Günlük kullanımda sorun çıkarır mı bu önemli bence. Mesela bunu indirip kursam driverlarımı tanır mı ?
Mesela kullandığım programlar, İron, Aimp, Vlc, Avidemux, Dnsjumper, hwmonitor, Crystaldiskinfo, bunları sorunsuz çalıştırır mı bu sistem?
Bence bunlar önemli. Eer öyleyse bunuda indirip arşive atabilirim.
Mesela kullandığım programlar, İron, Aimp, Vlc, Avidemux, Dnsjumper, hwmonitor, Crystaldiskinfo, bunları sorunsuz çalıştırır mı bu sistem?
- TRWE_2012
- Exabyte2
- Teşekkür etti: 1341 kez
Donanım sürücülerine göre kodlanmış bir işletim sistemi olduğundan sendeki eski makineyi "Endüstriyel Makine" olarak algılar.Yani sorunsuz kullanırsın.burak35 yazdı: 05 Oca 2025, 16:36 Güzel bilgiler eline sağlık. Günlük kullanımda sorun çıkarır mı bu önemli bence. Mesela bunu indirip kursam driverlarımı tanır mı ?
- root@localhost
- Gigabyte2
- Teşekkür etti: 2870 kez
Bize ekmek çıktı. Sağ ol abi.
P4 makinaya deniyeyim. :D
P4 makinaya deniyeyim. :D
- burak35
- Exabyte2
Ne dersiniz arkadaşlar ? Bu sürümü indirip yedekleyeyim mi ? 

- south
- Kilobyte2
- Teşekkür etti: 71 kez
eski makinalar için ideal, win7 ve win 10 ltsbden hızlı, tnctr.com dan modifiyeli isolar indirmiştim isteyen olursa link verebilirim ya da paylaşabilirim industry pro zaten lite bir versiyon bir de üstüne bileşen silince çok hızlanıyor, 600 mb gibi ram kullanımları var şaka gibi. Startisback yükleyip metrodan da kurtulursanız eski pcniz için can simidi, 64 bitliğini core2duo toshiba bir laptopa 32 bitliğini de coreduo hp laptopa kurdum, internete gir, ofis programları kullan müzik dinle 480p youtube izle tamam işte ne güzel. Bu iki pcde okulda atıl duruyordu öyle köşede el atmasam ya çöpe ya da hurdaya gidecekti.
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 10217 kez
- burak35
- Exabyte2
El değmemiş versiyonuda çok güzel demek ki. Bunuda bi ara bulup indirip yedekleyeyim o zaman. Daha önce 8 8.1 hiç kullanmamıştım.
south yazdı: 06 Oca 2025, 01:27 eski makinalar için ideal, win7 ve win 10 ltsbden hızlı, tnctr.com dan modifiyeli isolar indirmiştim isteyen olursa link verebilirim ya da paylaşabilirim industry pro zaten lite bir versiyon bir de üstüne bileşen silince çok hızlanıyor, 600 mb gibi ram kullanımları var şaka gibi. Startisback yükleyip metrodan da kurtulursanız eski pcniz için can simidi, 64 bitliğini core2duo toshiba bir laptopa 32 bitliğini de coreduo hp laptopa kurdum, internete gir, ofis programları kullan müzik dinle 480p youtube izle tamam işte ne güzel. Bu iki pcde okulda atıl duruyordu öyle köşede el atmasam ya çöpe ya da hurdaya gidecekti.
link verir misiniz rica etsem 64 bit ise eğer.
En son 3rmin tarafından 25 Oca 2025, 21:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- burak35
- Exabyte2
Buyrun link. Downloada basıp sürüm mimarisi seçip indirmeye başlayın. Microsoftun sitesinden hemde orjinal.
https://www.microsoft.com/tr-tr/downloa ... x?id=40745
sağolasınburak35 yazdı: 26 Oca 2025, 02:46 Buyrun link. Downloada basıp sürüm mimarisi seçip indirmeye başlayın. Microsoftun sitesinden hemde orjinal.
- root@localhost
- Gigabyte2
Alternatif linkler : (Mikrozort a ne olacağı bell olmaz. Bakarsınız yarın kaldırı verir linkleri.)
32bit: https://pixeldrain.com/u/GuSUrERT
64bit: https://pixeldrain.com/u/j4ZzvR9x
1000Mbit internetimin hayrı olsun
Şimdilik max 400 alabildim bakalım. Uğraşıyorum.

- burak35
- Exabyte2
Hayırlı olsun. Ayrıca Upload için teşekkürler. Eline sağlık.
hayırlı olsun internetinizroot@localhost yazdı: 27 Oca 2025, 20:56 Alternatif linkler : (Mikrozort a ne olacağı bell olmaz. Bakarsınız yarın kaldırı verir linkleri.)
![]()
- root@localhost
- Gigabyte2
Sağ olun3rmin yazdı: 28 Oca 2025, 18:54hayırlı olsun internetinizroot@localhost yazdı: 27 Oca 2025, 20:56 Alternatif linkler : (Mikrozort a ne olacağı bell olmaz. Bakarsınız yarın kaldırı verir linkleri.)
![]()