Encryption / Decryption Tool v4

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
mephistooo2
Byte1
Byte1
Teşekkür etti: 9 kez

Encryption / Decryption Tool v4

Mesaj gönderen mephistooo2 »

Resim

DİKKAT: v1 ile şifrelediğiniz bir dosyanın şifresini v2 - v3 - v4 ile çözemezsiniz. Önleminizi alın.

Bu program dosya şifreleme ve şifre çözme işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirmenizi sağlar. Dosyalarınızı güvenle şifreleyebilir ve ihtiyaç duyduğunuzda şifresini çözebilirsiniz.

Virusotal Raporu:

https://www.virustotal.com/gui/file/824 ... 4845a2962

ÖZELLİKLER:

• AES-256 Şifreleme: Güvenli dosya şifreleme algoritması.

• Komut Satırı Kullanımı: Hızlı ve etkili işlem.

• Sağ Tık Menüsü Entegrasyonu: Dosyaları sağ tık menüsü aracılığıyla kolayca şifreleyin ya da şifrelerini çözün.

• Kullanıcıdan Alınan Parola ve Salt Değeri: Güvenliği artırır.

• Hata Yönetimi: Eksik dosya, yanlış parola veya salt gibi durumların ele alınması.

• Program taşınabilirdir, x bilgisayarında şifrelenmiş bir dosyanın/klasörün y bilgisayarında tekrardan şifresi çözülebilir.

• Şifreli dosyanın uzantısı .enc uzantısıdır.

• Şifreli klasörün uzantısı .encx uzantısıdır.

KULLANIM:

Programın 2 tür kullanım yöntemi vardır.

Birinci yöntem (kurulum):
Programı çalıştırın, konsol ekranında programın kurulumu ile ilgili gelecek soruya "evet" cevabı verin.

Kurulum kısa sürede tamamlanacaktır.

Artık Windows ortamında her türlü dosya ve klasör üzerinde sağ tıkladığınızda dosyalar için

"Dosya Şifrele" ve şifrelenmiş dosyalar için de "Dosya Şifresini Çöz"

ve klasörler için de

"Klasörü Şifrele" ve şifrelenmiş klasörler için de "Klasörü Şifresini Çöz"

seçenekleri ile kullanabilirsiniz.

İkinci yöntem (sürükle-bırak-şifrele/şifre çöz):
Herhangi bir uzantıya sahip dosyayı veya klasör encrypt.exe dosyasının üzerine sürükleyip bırakın, bir konsol ekranı açılacak ve şifre ve salt değeri belirlemenizi isteyecektir.

Şifrelenmiş bir dosyanın/klasörün şifresini çözmek için .enc veya .encx uzantılı dosyayı encrypt.exe dosyasının üzerine sürükleyip bırakın ve önceden belirlediğiniz şifreyi ve salt değerini girin.

NASIL ÇALIŞIR:

• Kullanıcıdan parola ve salt bilgilerin güvenli bir şekilde girilmesi istenir.

• Parola ve salt bilgileri kullanılarak bir AES-256 anahtarı oluşturulur.

• Dosya Şifrelenir.

• Orijinal dosyanın hash değeri hesaplanır ve dosya başına eklenir.

• AES algoritması ile dosya şifrelenir.

• Initialization Vector (IV) ve orijinal dosya uzantısı gibi bilgiler şifreli dosyanın başına eklenir.

• Yeni Dosya Oluşturulur: Şifrelenmiş dosya .enc uzantısı ile kaydedilir ve orijinal dosya silinir.

• Şifreli dosya içeriğinde şifre ve salt bilgisi depolanmaz, sadece kullanıcının girdiği şifre ve salt bilgilerinin hash değeri depolanır.

ÖNEMLİ NOTLAR:

Parolayı unutmanız durumunda şifreli dosyalarınızı bir daha açamazsınız. Bu nedenle parolanızı güvenli bir şekilde saklamanız önemlidir.

Program, uzantı ve boyut kısıtlaması olmaksızın her türlü dosya ve klasör şifreleyebilir. Yüksek boyutlu dosyaların/klasörlerin şifrelenme işlemi uzun sürebilir. 5 GB'lık bir dosyanın şifreleme süresi yaklaşık 30 saniyedir. Elbette bu süre bilgisayarınızın donanım gücüne göre değişecektir.

Şifrelenmiş dosyaların orijinal uzantısı şifreleme esnasında kaybolur. Örneğin test.txt dosyasını şifrelediğinizde dosyanın yeni uzantısı .enc unzantısı ile birlite test.enc olacaktır.

Klasör veya dosya fark etmeksizin şifreleme işlemleri C:\ diski üzerinde kısıtlanmıştır. C:\ diski üzerinde sadece masaüstü ve İndirilen klasöründe şifreleme yapılabilir.

Örnek:
D:\ diskinde bir dosya veya klasör şifrelendi ve bu şifreli dosya/klasör Kullanıcı klasörünün ana dizinine kopyalandı/taşındı.
Artık o şifreli dosyanın/klasörün şifresi çözülemez, çünkü yasaklı bölgede.

Kullanıcı şifreyi çözmek istediğinde program şu uyarıyı verir:

DİKKAT: Bu klasör/dosya işletim sistemi tarafından kullanılan kritik sistem klasörüdür/dosyasıdır, şifreleme yapılamaz.

Bu kısıtlamanın amacı, acemi kullanıcıların işletim sistemi tarafından kullanılan klasör ve dosyaları yanlışlıkla şifrelemesinin önüne geçmektir.

C:\ diskinin ana dizininde şifreleme ve şifre çözme işlemleri yapılabilir ama işletim sisteminin kullandığı klasörler ve o klasörlerin içindeki diğer
klasör ve dosyalarda program tarafından şifreleme işlemleri engellenir.

Bu yollar şunlardır:

"C:\Windows\"
"C:\Windows\System32"
"C:\Program Files"
"C:\Program Files (x86)"
"C:\Users"
"C:\ProgramData"
"C:\$RECYCLE.BIN"
"C:\System Volume Information"
"C:\Users\<Username>\AppData"
"C:\Users\<Username>\Documents"

Program tarafından C:\ diski üzerinde şifreleme işlemine izin verilen klasör yolu da şunlardır:

C:\Users\<Username>\Downloads
C:\Users\<Username>\Desktop

Bu dizinler dışında D:\ - E:\ - F:\ vb. diğer disklerde her türlü şifreleme işlemleri yapılabilir.

Program tamamen açık kaynak kodludur. Repodan indirip Visual Studio ile istediğiniz değişiklikleri yaparak derleyip kullanabilirsiniz.

Github Linki:
https://github.com/abdullah-erturk/Encr ... tree/main

İndirme Linki:
https://github.com/abdullah-erturk/Encr ... l/releases
En son mephistooo2 tarafından 13 Oca 2025, 12:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 6 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Re: Encryption / Decryption Tool

Mesaj gönderen burak35 »

Helal olsun. Adam yapmış. Sürükle bırak desteği bile var. :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Ben biliyordum bu üyenin boş olmadığını....Baksanıza ilk ciddi forum konusunda hedefi tam on ikiden vurdu....
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

İndirme bağlantısını bulamadım, nasıl indireceyük....!!!
mephistooo2
Byte1
Byte1

TRWE_2012 yazdı: 12 Haz 2024, 14:16 İndirme bağlantısını bulamadım, nasıl indireceyük....!!!
Github konu linkinde İngilizce yada Türkçe klasörüne girin, o kısımda encrypt.exe dosyasını göreceksiniz, üstüne tıklayın yeni sayfada açılacak.

Sağ üst taraftan "download raw file" simgesine tıklayın. Böylece encrypt.exe dosyasını indirmiş olacaksınız.

Kaynak kodlarıyla birlikte indirmek isterseniz, Github konu linkini açtığınızda sağ üst tarafta yeşil renkte "Code" yazısına tıklayın, en altta "Download ZIP" kısmına tıklayın.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mephistooo2 yazdı: 12 Haz 2024, 15:12
TRWE_2012 yazdı: 12 Haz 2024, 14:16 İndirme bağlantısını bulamadım, nasıl indireceyük....!!!
Github konu linkinde İngilizce yada Türkçe klasörüne girin, o kısımda encrypt.exe dosyasını göreceksiniz, üstüne tıklayın yeni sayfada açılacak.

Sağ üst taraftan "download raw file" simgesine tıklayın. Böylece encrypt.exe dosyasını indirmiş olacaksınız.

Kaynak kodlarıyla birlikte indirmek isterseniz, Github konu linkini açtığınızda sağ üst tarafta yeşil renkte "Code" yazısına tıklayın, en altta "Download ZIP" kısmına tıklayın.
Teşekkürler sayın üye....Hemen indiriyorum sistemime....
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

GERİ BİLDİRİMDİR.(İnşallah yapımcısı bu bildirimi görür)

Yazılımı az önce denedim.Şahane birşey bu....

Ama....!!! (ama'sı da var)

Windows 11 >>>> Administrator hesabı üzerinde asla çalıştıramadım.Bana böyle bir hata veriyor.(yönetici olarak başlattım hatta System Kullanıcı yetkisini bile kullandım sonuç aynı)
Resim
\

Bu Windows 11 Adminisrator hesabında (lanet hintliler ne yapmışsa) asla cmd.exe'nin kendisi çalışmıyor.Bırak bunu Windows Terminal bile çalışmıyor.Ben de Windows terminal'in çekirdek birleşeni olan "OpenConsole.exe" dosyasının bir kopyasının C:\Windows\System32 dizinin içine kopyalarak, ve buradan bir kısayolu masaüstüne atarak, cmd.exe dosyasını, OpenConsole.exe üzerinden çalıştırıyorum bu hesap üzerinde...(Ölme eşeğim ölme,Allah(c.c) belasını versin bu hintlilerin, işleri güçleri WindowsPC kullanıcısının , PC hayatını zorlaştırmak)

Bu yazılım'da cmd.exe dosyasının kendisine ihtiyaç duyduğundan, görevini yapamıyor.

Sistemi yeniden başlatarak, bu sefer, Admin yetkisine sahip, ikinci kullanıcı hesabım olan, TRWE_2012 kullanıcı hesabında denedim, çalıştı, sistem'e de kurdum.Sadece Administrator hesabında çalışmıyor ama TRWE_2012 hesabında çalışıyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Yerel admin hesapta sorun çıkarıp ikinci hesapta çalışması garip olmuş. Sanırım hintliler yine bi yerleri bozdu.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

burak35 yazdı: 12 Haz 2024, 18:26 Yerel admin hesapta sorun çıkarıp ikinci hesapta çalışması garip olmuş. Sanırım hintliler yine bi yerleri bozdu.
Aynen...Bu hintliler şaka gibiler ya....!!! İçine ettiler Windows'un.....

Gerçekten öyle...Şimdi tarkan_dost , kendi sistemindeki admin hesabı açsa (Administrator Hesabı) cmd.exe çalıştırmaya kalkışsa, ne görecek, koca hata metni iletisi.....
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Saçmalık gerçekten. En sorunsuz dedikleri 1709 bile dün sapıttı benim. Biraz uğraştım olmayınca bıraktım. O kadar dandik ki sistemler.
Kurabiye gibi dağılıp gidiyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19692 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Hintliler resmen LEŞ ettiler Windows u
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Eskiden ne güzeldi sistemler Win 7 mesela. Herşeyi yapardımda hiç tökezlemezdi bile...
mephistooo2
Byte1
Byte1

Re: Encryption / Decryption Tool v2

Encryption / Decryption Tool v2 güncellenmiştir.

Değişiklikler:

v2:
- AES 256 şifreleme yöntemine geçildi.
- Dosya şifrelemede güvenlik amacıyla tuzlama yöntemine geçildi. (dosya şifreleme işleminde artık kullanıcının ikinci bir şifre belirlemesi gerekiyor)
- Şifre çözme işleminde Hash doğrulama yöntemine geçildi. (v1'de dosya parolası, şifreli dosyanın içinde gömülüydü, v2'de şifrelenmiş dosya içinde parola bilgisi artık yok, kullanıcı şifresi ve salt değerinin hash doğrulaması ile şifre çözme işlemi yapılıyor)
- Şifrelenen dosya artık uzantısı ile birlikte şifreleniyor. (Şifreleme işleminden önceki uzantı bilgisi, şifrelenen dosya içine gömülüyor ve şifre çözme işleminde uzantı geri yükleniyor)
- Hata yönetimi iyileştirildi. (FileNotFoundException ve CryptographicException gibi özel durumlar yakalanarak daha spesifik hata mesajları gösteriliyor)
- Sürükle-Bırak desteği iyileştirildi.
- Uygulamaya uninstall desteği eklendi.
- Konsol ekranında görsel düzenleme yapıldı.

------------------------------------------------------

v1'i kullananlar için v2'ye yükseltme yöntemi:

v2'yi çalıştırın, konsol ekranında

Kod: Tümünü seç

Program zaten yüklü. Kaldırmak ister misiniz? (e/h)
sorusu çıkacaktır. Burada e tuşu ile eski versiyonu kaldırın ve çıkış yapın.

Tekrardan programı çalıştırın, konsol ekranında

Kod: Tümünü seç

Programı kurmak ister misiniz? (e/h)

e = Programı Windows dizinine yükler ve sağ tık kayıt defteri girdilerini oluşturur.
h = Programı Windows dizininden kaldırır ve sağ tık kayıt defteri girdilerini siler.
sorusu çıkacaktır. Burada e tuşu ile yeni versiyonu yükleyin.
En son mephistooo2 tarafından 07 Oca 2025, 18:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Re: Encryption / Decryption Tool v2

Mesaj gönderen burak35 »

Hayırlı olsun yeni versiyon. :arrow:
mephistooo2
Byte1
Byte1

Re: Encryption / Decryption Tool v3

Encryption / Decryption Tool v4 güncellenmiştir.

Değişiklikler:

1. Klasör şifreleme özelliği eklendi.
- Şifreli dosyanın uzantısı .enc uzantısıdır.
- Şifreli klasörün uzantısı .encx uzantısıdır.
2. Yüksek boyutlu dosya ve klasörlerin şifreleme süreci için yüzde ilerleme çubuğu eklendi.
3. Konsol ekranında renklendirme yapıldı.
- İşlem sonucu hata durumlarında kırmızı renk
- İşlem sonucu başarılı durumlarda yeşil renk
4. Klasör veya dosya fark etmeksizin şifreleme işlemleri C:\ diski üzerinde kısıtlanmıştır.
- Bu kısıtlamanın amacı, acemi kullanıcıların işletim sistemi tarafından kullanılan klasör ve dosyaları yanlışlıkla şifrelemesinin önüne geçmektir.
- C:\ diskinin ana dizininde şifreleme ve şifre çözme işlemleri yapılabilir ama işletim sisteminin kullandığı klasörler ve o klasörlerin içindeki diğer klasör ve dosyalarda program tarafından şifreleme işlemleri engellenir.

Bu yollar şunlardır:

"C:\Windows\"
"C:\Windows\System32"
"C:\Program Files"
"C:\Program Files (x86)"
"C:\Users"
"C:\ProgramData"
"C:\$RECYCLE.BIN"
"C:\System Volume Information"
"C:\Users\<Username>\AppData"
"C:\Users\<Username>\Documents"
Program tarafından C:\ diski üzerinde şifreleme işlemine izin verilen klasör yolu da şunlardır:

C:\Users\<Username>\Downloads
C:\Users\<Username>\Desktop

Bu dizinler dışında D:\ - E:\ - F:\ vb. diğer disklerde her türlü şifreleme işlemleri yapılabilir.
En son mephistooo2 tarafından 13 Oca 2025, 12:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.