Microsoft Recall, kredi kartı gibi bilgilerin nekran görüntülerini alıyor

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19768 kez

Microsoft Recall, kredi kartı gibi bilgilerin nekran görüntülerini alıyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft, gizlilik öfkesi, yani endişeleri nedeniyle Recall'ı geri çağırdı. Gizlilik korumaları ve daha güvenli bir deneyim sağlayarak, piyasaya sürülmeden önce AI tabanlı Windows gözetim özelliğini geliştirmeyi vadetmişti. Artık piyasaya sürüldüğüne göre, kullanıcılar Microsoft'un vaatlerinin kendileri için ne kadar değerli olduğunu değerlendirebilirler.

Microsoft, birçok gecikme ve sonradan akla gelen düşüncenin ardından artık Recall'ı daha fazla sisteme ve CPU mimarisine getiriyor . Yeni özellik, masaüstünün ekran görüntülerini birkaç saniyede bir alıyor ve bilgileri taramak, depolamak ve işlemek için cihazdaki büyük dil modelini kullanıyor. Teoride, Recall, Copilot'un GPT-4o AI modeli için ince ayar makinesi olarak çalışmalı. Ancak, yeni teknoloji gizlilik ihlalleri ve güvenlik tehlikelerinin tam bir karmaşası.

Tom's Hardware "geliştirilmiş" Recall özelliğini test etti ve her Windows 11 kullanıcısının özelliği derhal devre dışı bırakmasını önerdi. Recall, hassas bilgiler içeren ekran görüntüleri yakalamayı önlemek için tasarlanmış bir filtre içerse de, aslında işe yaramıyor.

Filtreyi etkinleştirmesine rağmen, Recall anlamsızca kredi kartı numaraları, kimlik bilgileri, Sosyal Güvenlik numaraları ve diğer kişisel bilgiler içeren ekranları yakaladı. Recall, Notepad metin düzenleyicisini kullanırken gördüğü her şeyi kaydetti. Aynı şey, Edge tarayıcısında bir PDF açarken ve kredi kartı bilgilerini isteyen bir HTML formuna bilgi girerken de oldu.

Resim

Recall'un filtresi, çevrimiçi web mağazalarını ziyaret ederken amaçlandığı gibi çalışır ve yalnızca kredi kartı formunun öncesinde veya sonrasında ekran görüntüleri alır. AI gözetim makinesi, özelliğin "tam kontrolünü" sağlar, yani kullanıcılar hangi ekran görüntülerini ne zaman kaydettiğini kontrol edebilir.

Ancak, Recall'ın AI model eğitim görevlerini beslemek için kredi kartı bilgilerini ve diğer son derece hassas bilgileri kaydettiği fikri korkutucu ve gereksizdir. Bu noktada, gizlilik konusunda bilinçli her müşteri, Microsoft'un geleneksel olarak kullanıcı merkezli Windows platformuna yaptıkları konusunda endişelenmelidir. Bunun bir devre dışı bırakma özelliği olması için iyi bir neden yoktur.

Tom's Hardware'den Avram Piltch, Microsoft'a Recall'ın kaydedilmiş ekran görüntülerinden özel bilgileri filtrelemedeki bariz yetersizliği hakkında soru sordu. Şirket, Piltch'e Recall'ın gizliliğe saygılı bir özellik olduğunu ve kredi kartı bilgileri, parolalar ve kişisel kimlik numaraları gibi hassas bilgileri tespit etmek için güncellendiğini hatırlattı. Microsoft geliştiricileri özelliği hala geliştiriyor. İlgili kullanıcıları Geri Bildirim Merkezi aracılığıyla deneyimlerini paylaşarak geliştirmeye yardımcı olmaya çağırıyor.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/105943-mi ... spite.html
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 930 kez

Re: Microsoft Recall, kredi kartı gibi bilgilerin nekran görüntülerini alıyor

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Microsoft iyice ajan olmaya başladı, Allah'tan kullanmıyorum. Gözüm hafif tırsmadı desem yalan olur :-D
mertcan90
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 716 kez

Mesaj gönderen mertcan90 »

Bu da ilerde Cortana gibi olur. Kimse kullanmazsa kaldırırlar gibime geliyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Nerde ne kadar hintli varsa Allah hepsinin gani gani milyon kere bel*asını versin. Hiç utanma sıkılmada yok bu pis hırsız hintlilerde.
İşletim sistemi değilde resmen keylogger kullanıyoruz ya. Resmen denek kobay olmuş insanlar artık. Lanet olsun böyle düzene.
Bunlar yüzünden update i açamıyorum bile. Çünkü adım gibi biliyorum bana sorun sıkıntı yaşatacak. Adım kaydedici step recorder gibi bu olay.
Neyseki Allahtan ben onuda reg tweak ile fixleyip kapatmıştım. Valla çok bıktım usandım sıkıldım yoruldum bu hintli windows sorunlarından ya.
Böyle bi saçmalık böyle bi adilik olamaz be. Valla billa olamaz. Hırsıza dolandırıcıya kodlattır şu sistemi, onlar bile böyle özellik eklemez utanırdı.
Lanet olsun yazıklar olsun bize bunları yaşatanlara ya. Kredi kartı ya ? Kredi kartı abi ? Daha ötesi var mı bunun ? En özel en mahrem bilgi yani ?
Millet kolaymı kazanıyo o paraları ? Herkes çok mu zengin ? Herkesin anası babası holding sahibi mi ? Bak demedi demeyin.
Bi gün bu adi aşağılık hintliler varya çok fena baltayı taşa vuracak. Bigün biri cinnet geçirecek. Eline alacak ne varsa. Dayanacak bunların kapısına.
Ondan sonra sağa sola ateş mi eder önüne gelene beyzbol sopasıylamı vurur bilemem artık. Böyle bir saçmalık olabilir mi ya ?
Bide utanmadan ne yeni çıktıysa ısrarla inatla onu kullanın diyip en günceli en iyisidir en güvenlisidir diyen yalanlar söyleyen şarlatanlar var.
Hatta Türkiyede bile dolu bunlardan. Ben böyle bir olaydan sonra niye kullanayım abi bu sistemi ? Allah aşkına siz söyleyin kullanırmısınız ?
BEn yemin olsun kullanmayacağım bu windows 11 çöpünü. Hiç kimse kusura bakmasın. İSter kızın ister geri kafalı diyin. Böyle bir şey olamaz ya.
Kredi kartı bilgisi kimlik bilgisi Ad soyad adres konum ilgi alanları bunlar en önemli en değerli ve en mahrem bilgiler. Ayıptır yazıktır günahtır yahu.
Şu yaşıma geldim, Böyle rezillik görmedim ya.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 930 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Ben bile sırf Microsoft'u protesto etmek için tüm mağaza uygulamalarını ve bileşenlerini store dahil olmak üzere sistemden kalıcı olarak siliyorum, ilk sistem kurulurken bilgisayarımda mağaza uygulamaları kurulmuyor böylece hem işletim sistemi hızlı kuruluyor, hem de kurulan sistem belirgin şekilde hızlanıyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Tiny 11 indiricektim. Ama şu haberi gördükten sonra vazgeçtim.