Srware İronda Youtube'da Oynatma Sorunu (Çözüldü)

Kurulum gerektirmeyen (portable) programların paylaşım alanıdır..
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte2
Exabyte2
Teşekkür etti: 7118 kez

Srware İronda Youtube'da Oynatma Sorunu (Çözüldü)

Mesaj gönderen burak35 »

Herkese merhaba. Yaklaşık birkaç haftadır yaşadığım bir sorunu, Kendi çabalarımla nasıl çözdüğümden bahsetmek istiyorum.
Günümüzde bildiğiniz gibi Hemen hemen herkes internet kullanıyor. Ve yine hemen hemen herkesin bilgisayarında birkaç tane tarayıcı var.
Bende çok uzunca bir zamandır Chromium tabanlı olan Alman yapımı portable kurulumsuz haliye 64 bit Srware iron kullanıyorum.
Genel olarak Ana tarayıcım İrondur. Ve tarayıcımdanda memnundum. Taki birkaç hafta öncesine ve birazda canımı sıkana kadar.
Genelde sürekli bende herkes gibi youtube a girerim. Ve youtubedan eski yeni hoşuma giden ne varsa açar dinlerim. Fakat bir sorun farkettim.
Hangi şarkıyı açarsam açayım, Sürekli parçanın biraz çaldığını ve bir süre sonrada oynatmanın kendiliğinden durduğunu gördüm.
İşin garibi hiçbirşey yapmadığım halde böyle oluyordu. Ve yine işin garibi oynatmanın 59 uncu saniyeye kadar devam ettiğini,
Ve 59 uncu saniyede kendiliğinden durduğunu gördüm. Bu gerçekten garipti. Çünkü daha önce buna benzer garip ve saçma bir durum yaşamamıştım.

Neyse, Lafı fazla uzatmadan Şimdi sorunun çözümüne geleyim. Eğer sizde benim gibi Srware iron tarayıcı kullanıyorsanız,
Aşağıdaki gösterdiğim ve kırmızı ile vurguladığım ayara gelin. Tarayıcınızı açın,
Sağ üstteki "customize and control iron" yazan üstüste üç noktaya basın,
Aşağı açılan menüden, "Ayarlar"a girin, Soldaki "Gizlilik ve güvenlik" yazan yere tıklayın. Gizlilik ve güvenlik yazan yerde aşağıda,
"Site ayarları" yazan yere girin. Site ayarları yazan yere girdikten sonra en aşağıdaki, "Ek içerik ayarları" yazan yere gelin.
Ek içerik ayarları yazan yerin altındaki, "Kullanılmayan sitelerin izinlerini otomatik olarak kaldırın" yazan bu ayarı bulun ve kontrol edin.
Bu ayar sizde açık mı? Eğer bu ayar sizdede bendeki gibi açıksa bu ayarı kapatın. Default yani varsayılan olarak bu ayar ironda açık gelmektedir.
Ve tamamdır. Artık sorunun çözülmüş olması gerekir. Bu ayarı kapattıkan sonra tarayıcı geçmişinizi silin. Mümkünse dns değiştirin.
Ve hatta mümkünse modem aç kapa yapıp resetleyin. En son olarakta tarayıcıyı kapatıp yeniden açın.
Youtubeda herhangi birşeyler dinliyorsanız ve benim yaşadığım bu sorunu yaşıyorsanız artık, Sorunun bu ayarı değiştirdikten sonra sizdede,
Yaşanmaması gerekir. En azından ben sorunumu böyle çözdüm. Ve işe yarabilir diye sizlerle paylaşmak istedim.

Destekleyici olması açısından Değiştirilmesi gereken ayarın Ekran görüntüsünüde sizlere bırakıyorum. Bu kısıma girip kontrol edersiniz.
Değiştirip değiştirmemek size kalmış. Tamamiyle sizin tercihiniz. Tabi benim yaşadığım sorunu yaşamadıysanız değiştirmenizede gerek yok bence.
Resim

Yapmış olduğum değişiklik sonucunda tarayıcım böyle oldu. Artık hangi parçayı açsam kendi kendine takılma yapmıyor,
Ve ben bekletene durdurana kadar yada sekmeyi tarayıcıyı kapatana kadar çalmaya devam ediyor. Tıpkı olması gerektiği gibi.
Umarım bu ayar değişikliği benim gibi sorun yaşayanlar varsa işlerine yarar. Herkese İyi geceler. :arrow:
Resim
En son burak35 tarafından 13 Ara 2024, 00:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 10291 kez

Re: Srware İronda Youtube'da Oynatma Sorunu (Olası Çözüm)

Mesaj gönderen velociraptor »

Eline sağlık , bende de açıkmış , kapattım :arrow:
ilgili yeri direkt açmak için aşağıdakini adres satırına yapıştırın

Kod: Tümünü seç

chrome://settings/content
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte2
Exabyte2

Re: Srware İronda Youtube'da Oynatma Sorunu (Olası Çözüm)

Mesaj gönderen burak35 »

Teşekküler abi. Kısayolunu paylaşman iyi olmuş. Kısayolunu bilmiyordum. Baya canımı sıkan bir durumdu bu.
Konuyu açarken 45 dakika uğraşmışım. Ama ben konuyu açtıktan sonra tekrar denedim. Ve aynı sorun çözülmüş gibi görünsede tekrar yaşandı.
Dns adresi olarak Adguard dns kullanıyordum. Bu seferde dns adresimi dnsjumperla sıfırladım. Dns önbelleğini temizledim. Ve işlemi kaydettim.
Sonrada ublock origindeki Csp raporlarını engelle yazan ayardaki tikide kaldırdım. Şuan sorun yok gibi. Bu konuyu araştırmaya devam edeceğim.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte2
Exabyte2

Re: Srware İronda Youtube'da Oynatma Sorunu (Çözüldü)

Mesaj gönderen burak35 »

Sorun Tarayıcıda değilmiş. Host dosyasından kaynaklanıyormuş. Sadece bir adres bu sorunun yaşanmasına sebep oluyormuş. Şaka gibi ama gerçek.
O yüzden youtubeda 59 uncu saniyede oynatmanın durması sorununun yaşamamak için, Aşağıdaki konudan editlenmiş host dosyasını indirin.
Herkese iyi geceler.
viewtopic.php?p=547279#p547279
Kayserilifatih
Gigabyte1
Gigabyte1
Teşekkür etti: 428 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Sorunun çözülmesine sevindim, umarım bir daha tekrarlamaz :-)
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte2
Exabyte2

Mesaj gönderen burak35 »

Sorunu çözdüm. Bir daha tekrarlamadı. Şuan için bir sorun yok. Hangi video hangi şarkıyı açsam oynatıyor. Durmuyor.
Sorun host dosyasından kaynaklıymış. Onuda düzeltip güncelledim. Malesef internette her geçen gün reklam sayısı artıyor.
O yüzden ek önlemler almaya devam edeceğim.