Casper nirvana x600 dokunmatik yüzey hakkında
- mehoaga
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 3297 kez
Casper nirvana x600 dokunmatik yüzey hakkında
Sevgili forumdaşlar;
Lise 3 e giden oğluma "hepsi burada'dab casper nirvana x600 laptop alıverdim. Uygun fiyata. Herneyse gönderen firma yanında ufak 1 adet flash bellek yollamışlar içinde de casper'a ait sürücüler var. Bu çok iyi güzelde bütün sürücülerini yükledim ama bir yerde takıldım. Klavyenin biraz altında kalan dokunmatk yüzey var adını bilemedim. yani elle mouse görevi görüyor. (fare işlevi) Bunun sürücüsünü bulamadım kendi sitesinde driver olarak arattım ama ne orda nede gelen flash bellekte var. Bu dokunmatik yüzeyi sürücüsünü yükleyemeden nasıl çalışır hale getirebiliriz. veya nasıl yükleniyordur. Konu hakkında arkadaşlardan yardımlarınızı rica ederim.
Lise 3 e giden oğluma "hepsi burada'dab casper nirvana x600 laptop alıverdim. Uygun fiyata. Herneyse gönderen firma yanında ufak 1 adet flash bellek yollamışlar içinde de casper'a ait sürücüler var. Bu çok iyi güzelde bütün sürücülerini yükledim ama bir yerde takıldım. Klavyenin biraz altında kalan dokunmatk yüzey var adını bilemedim. yani elle mouse görevi görüyor. (fare işlevi) Bunun sürücüsünü bulamadım kendi sitesinde driver olarak arattım ama ne orda nede gelen flash bellekte var. Bu dokunmatik yüzeyi sürücüsünü yükleyemeden nasıl çalışır hale getirebiliriz. veya nasıl yükleniyordur. Konu hakkında arkadaşlardan yardımlarınızı rica ederim.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 932 kez
Re: Casper nirvana x600 dokunmatik yüzey hakkında
Modelini tam olarak yazar mısın çünkü internette arayınca bir çok casper nirvana x600 laptop çıkıyor da tam bilemedim hangisi olduğunu.
- mehoaga
- Kilobyte4

Yanıtın için teşekkürler;Kayserilifatih yazdı: 04 Ara 2024, 17:27 Modelini tam olarak yazar mısın çünkü internette arayınca bir çok casper nirvana x600 laptop çıkıyor da tam bilemedim hangisi olduğunu.
valla satın aldığım yerde aynen böyle yazıyor yeterlimi bilemiyorum.
"Casper Nirvana X600.1235-8U00X-G-F Intel Core i5 1235U 8GB 250GB SSD Freedos 15.6" Taşınabilir Bilgisayar" diyor
- mehoaga
- Kilobyte4

Birdde batarya kısmında aynı acer deki gibi batarya seçeneği sadece "dengeli" çıkıyor öbür seçenekler yok. Acer da yaptığımız uygulamayı bunada yapsak olurmu bilemedim.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Casperin aitesinde driverler çıkmıyor biraz rezil bir sitesi var gibime geldi fakat aygıt yöneticisine girip fare ve klavye donanım aygıtları gibi seçenekler olacak. Oradan fare driverini kaldır seçeneği ile kaldırıp yeniden başlat diyeceğim de bu defa da bilgisayarı fare ile tıklayarak yeniden başlatabilir misin bilemiyorum Bu durumda şimdilik tek seçeneğin o aygıt yöneticisindeki fare ve diğer donanım aygıtları kısmındaki fare driverini Windows update ile güncellemek gibi görünüyor.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Büyük ihtimalle olur diye düşünüyorummehoaga yazdı: 04 Ara 2024, 17:40 Birdde batarya kısmında aynı acer deki gibi batarya seçeneği sadece "dengeli" çıkıyor öbür seçenekler yok. Acer da yaptığımız uygulamayı bunada yapsak olurmu bilemedim.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19808 kez
Muhtemelşen işe yarayacaktır.mehoaga yazdı: 04 Ara 2024, 17:40 Birdde batarya kısmında aynı acer deki gibi batarya seçeneği sadece "dengeli" çıkıyor öbür seçenekler yok. Acer da yaptığımız uygulamayı bunada yapsak olurmu bilemedim.
- mehoaga
- Kilobyte4

Donanım ve aygıtlarda da öyle bir seçenek yok. O dokunmatik yüzeyin adını bilsem öyle arayacağım ama onuda telaffuz edemiyorum. Dışarıdan yani usb den fare ve klavye bağlamaya izin veriyor. Benim oğlan diyorki baba ben öyle kullanırım diyor ama işte o kısmı aşamadığımızdan dolayı aksi gibi harici fare ve klavyeyi ben kullandığım için ona veremiyorum. Durumlarda kısıtlama moduna girdi öyle olmasaydı onada harici klavye ve fare alıverirdim.Kayserilifatih yazdı: 04 Ara 2024, 17:48 Casperin aitesinde driverler çıkmıyor biraz rezil bir sitesi var gibime geldi fakat aygıt yöneticisine girip fare ve klavye donanım aygıtları gibi seçenekler olacak. Oradan fare driverini kaldır seçeneği ile kaldırıp yeniden başlat diyeceğim de bu defa da bilgisayarı fare ile tıklayarak yeniden başlatabilir misin bilemiyorum Bu durumda şimdilik tek seçeneğin o aygıt yöneticisindeki fare ve diğer donanım aygıtları kısmındaki fare driverini Windows update ile güncellemek gibi görünüyor.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Aygıt yöneticisine girip o kısmın ekran görüntüsünü imkanın varsa atar mısın o dediğim bölüm var mı yok mu ben de görmüş olurum böylece belki de gerçekten dediğin gibi yoktur o bölüm o nedenle söyledimmehoaga yazdı: 04 Ara 2024, 17:58Donanım ve aygıtlarda da öyle bir seçenek yok. O dokunmatik yüzeyin adını bilsem öyle arayacağım ama onuda telaffuz edemiyorum. Dışarıdan yani usb den fare ve klavye bağlamaya izin veriyor. Benim oğlan diyorki baba ben öyle kullanırım diyor ama işte o kısmı aşamadığımızdan dolayı aksi gibi harici fare ve klavyeyi ben kullandığım için ona veremiyorum. Durumlarda kısıtlama moduna girdi öyle olmasaydı onada harici klavye ve fare alıverirdim.Kayserilifatih yazdı: 04 Ara 2024, 17:48 Casperin aitesinde driverler çıkmıyor biraz rezil bir sitesi var gibime geldi fakat aygıt yöneticisine girip fare ve klavye donanım aygıtları gibi seçenekler olacak. Oradan fare driverini kaldır seçeneği ile kaldırıp yeniden başlat diyeceğim de bu defa da bilgisayarı fare ile tıklayarak yeniden başlatabilir misin bilemiyorum Bu durumda şimdilik tek seçeneğin o aygıt yöneticisindeki fare ve diğer donanım aygıtları kısmındaki fare driverini Windows update ile güncellemek gibi görünüyor.
- mehoaga
- Kilobyte4

Valla afedersin o dediğini şu an yapamayabilirim neden dedim çünkü oğlan okuldan eve geldi istesem şu anda bana vermeyebilir. Ama yarın okula gidince onun bilgisayarından görüntüyü paylaşmaya çalışırım. Bize lazım olan o nesnenin adını bilebilsem aksi gibi onuda ben teleffuz edemiyorum. Belkide basit birşey ama bilemeyince insana zor geliyor. Tuhaf bişey söylesem inanırmısınız usb den hiç zorlanmadan windows 10 u yükleyebildim.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Her zaman buradayım yardımcı olurum, hayırlı olsun bu arada laptop U serisi almışsın fakat çocuk fazla performans isteyen oyun vs uygulama çalıştırmıyorsa işini görürmehoaga yazdı: 04 Ara 2024, 18:12 Valla afedersin o dediğini şu an yapamayabilirim neden dedim çünkü oğlan okuldan eve geldi istesem şu anda bana vermeyebilir. Ama yarın okula gidince onun bilgisayarından görüntüyü paylaşmaya çalışırım. Bize lazım olan o nesnenin adını bilebilsem aksi gibi onuda ben teleffuz edemiyorum. Belkide basit birşey ama bilemeyince insana zor geliyor. Tuhaf bişey söylesem inanırmısınız usb den hiç zorlanmadan windows 10 u yükleyebildim.
- mehoaga
- Kilobyte4

Eyvaallah kardeşim teşekkürler;Kayserilifatih yazdı: 04 Ara 2024, 18:20Her zaman buradayım yardımcı olurum, hayırlı olsun bu arada laptop U serisi almışsın fakat çocuk fazla performans isteyen oyun vs uygulama çalıştırmıyorsa işini görürmehoaga yazdı: 04 Ara 2024, 18:12 Valla afedersin o dediğini şu an yapamayabilirim neden dedim çünkü oğlan okuldan eve geldi istesem şu anda bana vermeyebilir. Ama yarın okula gidince onun bilgisayarından görüntüyü paylaşmaya çalışırım. Bize lazım olan o nesnenin adını bilebilsem aksi gibi onuda ben teleffuz edemiyorum. Belkide basit birşey ama bilemeyince insana zor geliyor. Tuhaf bişey söylesem inanırmısınız usb den hiç zorlanmadan windows 10 u yükleyebildim.
Keşki ben alırken bana denk gelseydi valla bende bundan alırdım. Kasım indirimleri geldi diye bakınırken hadi dedim zam falan gelir almış bulundum 9.946,50 ye aldım taksitle ama ertesi günü fiyatlar uçuşa geçmiş. 13.000 kusur olmuş farka bakın.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10127 kez
Bahsettiğiniz şey touchpad sanırım. Aygıtlardan donanım kimliğini bulup paylaşmaya çalışın. Olmadı driver bulucu programla kurabilirsiniz belki.
Windows 10 kuruluysa ayarlarda gizlilikte uygulama tanılama diye bi ayar var. Bunu kontrol edin kapalıysa açın.
Windows 10 kuruluysa ayarlarda gizlilikte uygulama tanılama diye bi ayar var. Bunu kontrol edin kapalıysa açın.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2530 kez
Casper Nirvana X600.1235-8U00X-G-F Intel Core i5 1235U 8GB 250GB SSD Freedos 15.6
Casper Nirvana X600 modelinin touchpad sürücüsü genellikle "Synaptics" veya "ELAN" markalarından biridir.İnternette böyle aratın.
NOT:
Casper Nirvana X600, genel olarak bir ofis bilgisayarı olarak sınıflandırılır.
Ofis Kullanımı İçin Uygunluk Nedenleri:
1.İşlemci: Intel Core i5-1235U, günlük ofis uygulamaları, web tarayıcıları ve çoklu görevler için yeterli performans sunar.
Intel Core i5-1235U, Intel'in 12. nesil Alder Lake mimarisine dayanan bir işlemcidir.
Özellikleri :
A.Çekirdek Sayısı: 10 çekirdek (2 performans çekirdeği + 8 verimlilik çekirdeği)
B.İşlemci Hızı:
Temel saat hızı: 1.3 GHz (performans çekirdekleri için)
Turbo Boost hızı: 4.4 GHz (performans çekirdekleri için)
C.İşlemci Mimarisi: Alder Lake (12. nesil)
D.İşlemci Teknolojisi: 10nm SuperFin teknolojisi
E.Cache Bellek: 12 MB Intel Smart Cache
F.Entegre Grafik: Intel Iris Xe Graphics
G.TDP (Termal Tasarım Gücü): 15W (düşük güç tüketimi için optimize edilmiştir)
Ğ.Desteklenen Bellek: DDR4/DDR5 bellek desteği
H.PCIe Desteği: PCIe 4.0 desteği
M.Hyper-Threading: Evet (her çekirdek için iki iş parçacığı)
Kullanım Alanı :
Intel Core i5-1235U, ofis uygulamaları, multimedya tüketimi, hafif oyunlar ve genel günlük görevler için iyi bir performans sunar. Düşük güç tüketimi sayesinde, dizüstü bilgisayarlarda uzun pil ömrü sağlamak için idealdir.
2.RAM: 8GB RAM, ofis yazılımları (örneğin, Microsoft Office, Google Workspace) ve çoklu sekme ile web tarayıcıları için yeterlidir.
3.SSD Depolama: 250GB SSD, hızlı açılış süreleri ve dosya erişimi sağlar, bu da verimliliği artırır.
4.Taşınabilirlik: 15.6 inç ekran boyutu, taşınabilirlik açısından iyi bir denge sunar; ofiste veya dışarıda rahatlıkla kullanılabilir.
5.Günlük Görevler: E-posta kontrolü, belge düzenleme, sunum hazırlama ve video konferans gibi günlük ofis görevleri için uygundur.
Oyun Oynamak İçin Sınırlı:
Ancak, bu modelin oyun performansı sınırlıdır. Daha çok ofis uygulamaları ve günlük görevler için tasarlandığı için, oyun oynamak için ideal bir seçenek değildir.
Gende çalıştırabileceği oyunlar şunlardır.
Stardew Valley - 2D tarım simülasyonu.
Undertale - Bağımsız bir rol yapma oyunu.
Celeste - Platform oyunu.
Hollow Knight - Metroidvania tarzı bir aksiyon-platform oyunu.
Terraria - Sandbox tarzı bir macera oyunu.
FTL: Faster Than Light - Uzay strateji oyunu.
Cuphead - 2D yan kaydırmalı aksiyon oyunu.
League of Legends - MOBA türü bir oyun (düşük ayarlarda).
Dota 2 - MOBA türü bir oyun (düşük ayarlarda).
Counter-Strike: Global Offensive - FPS oyunu (düşük ayarlarda).
Düşük Ayarlarda Oynanabilecek Oyunlar:
Fortnite - Düşük ayarlarda oynanabilir.
Valorant - Düşük ayarlarda iyi performans gösterebilir.
Minecraft - Düşük ayarlarda rahatlıkla oynanabilir.
NOT:
10nm SuperFin teknolojisi?
Cevap :
10nm SuperFin teknolojisi, Intel'in işlemci üretiminde kullandığı bir teknolojidir ve işlemcilerin daha küçük, daha verimli ve daha güçlü olmasını sağlar.
10nm SuperFin Teknolojisi Nedir?
Nanometre Ölçeği:
"10nm" ifadesi, işlemcinin transistörlerinin boyutunu belirtir. 1 nanometre, 1 milyarda birine eşittir. Daha küçük transistörler, daha fazla işlem gücü ve daha az enerji tüketimi anlamına gelir.
SuperFin:
Bu terim, Intel'in transistör tasarımında yaptığı geliştirmeleri ifade eder. SuperFin, transistörlerin daha iyi performans göstermesini ve daha az enerji harcamasını sağlar. Bu, işlemcinin daha hızlı çalışmasına ve daha az ısınmasına yardımcı olur.
Verimlilik ve Performans:
10nm SuperFin teknolojisi, işlemcilerin daha az güç tüketerek daha fazla iş yapabilmesini sağlar. Bu, dizüstü bilgisayarlarda daha uzun pil ömrü ve daha iyi performans demektir.
Kısacası, 10nm SuperFin teknolojisi, Intel'in daha küçük ve daha verimli transistörler kullanarak işlemcilerin performansını artırdığı ve enerji verimliliğini sağladığı bir üretim sürecidir.
NOT:
Arama Motoru Sonuçları :
https://duckduckgo.com/?t=palemoon&q=to ... %22&ia=web
ELAN Böyle birşey

https://www.sordum.net/45093/usb-fare-t ... si-kalsin/
Casper Nirvana X600 modelinin touchpad sürücüsü genellikle "Synaptics" veya "ELAN" markalarından biridir.İnternette böyle aratın.
NOT:
Casper Nirvana X600, genel olarak bir ofis bilgisayarı olarak sınıflandırılır.
Ofis Kullanımı İçin Uygunluk Nedenleri:
1.İşlemci: Intel Core i5-1235U, günlük ofis uygulamaları, web tarayıcıları ve çoklu görevler için yeterli performans sunar.
Intel Core i5-1235U, Intel'in 12. nesil Alder Lake mimarisine dayanan bir işlemcidir.
Özellikleri :
A.Çekirdek Sayısı: 10 çekirdek (2 performans çekirdeği + 8 verimlilik çekirdeği)
B.İşlemci Hızı:
Temel saat hızı: 1.3 GHz (performans çekirdekleri için)
Turbo Boost hızı: 4.4 GHz (performans çekirdekleri için)
C.İşlemci Mimarisi: Alder Lake (12. nesil)
D.İşlemci Teknolojisi: 10nm SuperFin teknolojisi
E.Cache Bellek: 12 MB Intel Smart Cache
F.Entegre Grafik: Intel Iris Xe Graphics
G.TDP (Termal Tasarım Gücü): 15W (düşük güç tüketimi için optimize edilmiştir)
Ğ.Desteklenen Bellek: DDR4/DDR5 bellek desteği
H.PCIe Desteği: PCIe 4.0 desteği
M.Hyper-Threading: Evet (her çekirdek için iki iş parçacığı)
Kullanım Alanı :
Intel Core i5-1235U, ofis uygulamaları, multimedya tüketimi, hafif oyunlar ve genel günlük görevler için iyi bir performans sunar. Düşük güç tüketimi sayesinde, dizüstü bilgisayarlarda uzun pil ömrü sağlamak için idealdir.
2.RAM: 8GB RAM, ofis yazılımları (örneğin, Microsoft Office, Google Workspace) ve çoklu sekme ile web tarayıcıları için yeterlidir.
3.SSD Depolama: 250GB SSD, hızlı açılış süreleri ve dosya erişimi sağlar, bu da verimliliği artırır.
4.Taşınabilirlik: 15.6 inç ekran boyutu, taşınabilirlik açısından iyi bir denge sunar; ofiste veya dışarıda rahatlıkla kullanılabilir.
5.Günlük Görevler: E-posta kontrolü, belge düzenleme, sunum hazırlama ve video konferans gibi günlük ofis görevleri için uygundur.
Oyun Oynamak İçin Sınırlı:
Ancak, bu modelin oyun performansı sınırlıdır. Daha çok ofis uygulamaları ve günlük görevler için tasarlandığı için, oyun oynamak için ideal bir seçenek değildir.
Gende çalıştırabileceği oyunlar şunlardır.
Stardew Valley - 2D tarım simülasyonu.
Undertale - Bağımsız bir rol yapma oyunu.
Celeste - Platform oyunu.
Hollow Knight - Metroidvania tarzı bir aksiyon-platform oyunu.
Terraria - Sandbox tarzı bir macera oyunu.
FTL: Faster Than Light - Uzay strateji oyunu.
Cuphead - 2D yan kaydırmalı aksiyon oyunu.
League of Legends - MOBA türü bir oyun (düşük ayarlarda).
Dota 2 - MOBA türü bir oyun (düşük ayarlarda).
Counter-Strike: Global Offensive - FPS oyunu (düşük ayarlarda).
Düşük Ayarlarda Oynanabilecek Oyunlar:
Fortnite - Düşük ayarlarda oynanabilir.
Valorant - Düşük ayarlarda iyi performans gösterebilir.
Minecraft - Düşük ayarlarda rahatlıkla oynanabilir.
NOT:
10nm SuperFin teknolojisi?
Cevap :
10nm SuperFin teknolojisi, Intel'in işlemci üretiminde kullandığı bir teknolojidir ve işlemcilerin daha küçük, daha verimli ve daha güçlü olmasını sağlar.
10nm SuperFin Teknolojisi Nedir?
Nanometre Ölçeği:
"10nm" ifadesi, işlemcinin transistörlerinin boyutunu belirtir. 1 nanometre, 1 milyarda birine eşittir. Daha küçük transistörler, daha fazla işlem gücü ve daha az enerji tüketimi anlamına gelir.
SuperFin:
Bu terim, Intel'in transistör tasarımında yaptığı geliştirmeleri ifade eder. SuperFin, transistörlerin daha iyi performans göstermesini ve daha az enerji harcamasını sağlar. Bu, işlemcinin daha hızlı çalışmasına ve daha az ısınmasına yardımcı olur.
Verimlilik ve Performans:
10nm SuperFin teknolojisi, işlemcilerin daha az güç tüketerek daha fazla iş yapabilmesini sağlar. Bu, dizüstü bilgisayarlarda daha uzun pil ömrü ve daha iyi performans demektir.
Kısacası, 10nm SuperFin teknolojisi, Intel'in daha küçük ve daha verimli transistörler kullanarak işlemcilerin performansını artırdığı ve enerji verimliliğini sağladığı bir üretim sürecidir.
NOT:
Arama Motoru Sonuçları :
https://duckduckgo.com/?t=palemoon&q=to ... %22&ia=web
ELAN Böyle birşey

https://www.sordum.net/45093/usb-fare-t ... si-kalsin/
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2530 kez
Hiçbirşey yapamazsan şu aşağıdaki yazılımı kullan.Kullanım lisansı free...
https://www.carifred.com/device_rescue/
Yazılım, "PORTABLE"dir.Yani tıklat(yönetici) çalıştır mekanizmasına sahiptir.İnternet erişimi gerekiyor ona göre ki sürücüyü indirip otomatik kursun.
Sorunlu sürücüyü hallettikten sonra bir güzel sürücülerini "YEDEKLE" bu yazılımla
Eğer bu da olmazsa
DriverHub 1.3.12 - Sürücüleri Otomatik Olarak Bulur ve Günceller
https://www.yazilimadasi.com/viewtopic.php?t=777
Veya
IObit Driver Booster Türkçe v10.2.0.110 - (Freeware) Ücretsiz sürüm - Sürücü bulucu ve güncelleyici
https://www.yazilimadasi.com/viewtopic.php?t=308
Kolay gelsin....
https://www.carifred.com/device_rescue/

Sorunlu sürücüyü hallettikten sonra bir güzel sürücülerini "YEDEKLE" bu yazılımla
Eğer bu da olmazsa
DriverHub 1.3.12 - Sürücüleri Otomatik Olarak Bulur ve Günceller
https://www.yazilimadasi.com/viewtopic.php?t=777
Veya
IObit Driver Booster Türkçe v10.2.0.110 - (Freeware) Ücretsiz sürüm - Sürücü bulucu ve güncelleyici
https://www.yazilimadasi.com/viewtopic.php?t=308
Kolay gelsin....