Efsane Geri Dönüyor: Windows XP Neden Bu Kadar Sevildi?
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 9948 kez
- TRWE_2012
- Exabyte2
- Teşekkür etti: 1302 kez
Re: Efsane Geri Dönüyor: Windows XP Neden Bu Kadar Sevildi?
Windows XP SP3 , kral Windows İşletim Sistemidir.Çünkü özenle ve özveri ile kodlanmıştır.Bundan sonra ki diğer kararlı sistem ise Windows 7 SP1'dir.
-
- Gigabyte1
- Teşekkür etti: 428 kez
Xp destekleseydi bilgisayarım kullanırdım yan işletim sistemim olarak fakat uefi desteği olmadığı için ve güncel donanımlardaki bazı sürücüleri desteklemediği için pek kullanmak işime gelmiyor sadece virtualbox programında kurar test ederim çoğu yeni program da genelde xp de çalışmaz ama nostalji olarak güzel bir sistemdi.
- burak35
- Exabyte2
- Teşekkür etti: 6815 kez
Bu videoyu gündüz görüp izlemiştim. Çok güzel. Xp microsoftun ödül alan bir sistemi. Bana görede dünyanın en iyi birkaç sisteminden biridir.
Normalde bir sıralama yapılsa birçok insan Xp yi birinci sıraya koyar. Wİn 7 yi ise ikinci sıraya koyar. Ama ben koyu bir Win 7 ciyim tabiki.
Xp yide severek yıllarca kullandım. Bana görede dünyanın en iyi sistemlerinden biridir. Ama günümüzde malesef kullanılamaz durumda oldu.
Eğer içine güncellemeler ve gerekli paketler eklendiyse bir yere kadar kullanılabilir tabi. Öteki türlü biraz zor. Online ortamda belki sıkıntı olabilir.
Ama offline ortamda bence yine sorunsuz çalışır Xp. Bildiğim kadarıyla türkiyede az da olsa kullanıcısı kaldı. Hatta Win 7 bile az da olsa kullanılıyor.
Bugün Marketlerdeki bilgisayarlarda bile Win 7 var. Ve çoğuda sorunsuz çalışıyor zaten. Bunlar microsoftun altın çağlarıydı. Bu zamanlar güzeldi.
Ne zaman microsoft el değiştirdi. Ne zaman 8 gibi saçma bir sistem çıktı. İşte tam bu noktada microsoft sapıtmaya başladı. Önce start menu gitti.
Sonrada sistemi Gereksiz çöplerle şişirdiler. Sonrada sorunlar baş gösterince yamadıkça yamadılar yamadıkça yamadılar. Sonuçta ortada zaten.
Bence microsoft hintlilerin elinden bir şekilde geri alınmalı. Bence hintliler hayatın hiçbir alanında güç ve söz sahibi olmamalı.
Bunlar gerçekten adam olmaz. Sürekli yaptık oldu zihniyetini taşıyorlar. Bu çok çok yanlış. Böyle saçma bir düşünce her zaman kaybettirir.
Ve kaybettirdide zaten. Xp win 7 zamanlarından kalma kaçtane fixlenmiş bug tekrar tekrar hortladı. Eskiden Windows 7 kullanırken zevk alırdım.
Şimdi windows 10 kullanırken aynı zevki alamıyorum malesef. Eskiden Windows 7 benim legom gibiydi. Söker söker takardım heryerini.
Şimdi ise Windows 10 helva gibi. Heryeri dağılıp gidiyor adeta un helvası gibi. Alakasız biryeri birşeyi kapatıyorsun. Alakasız başka birşey bozuluyor.
Eskiden kraldık. Şimdi zincire vurulmuş prangalara vurulmuş birer köle olmuşuz. Herifler adeta dalga geçiyor alay ediyor resmen bizimle.
Hala daha çöp kutusu gibi 10 ve 11. içi o kadar dolu ki. Artık sıfırdan format atmanın bile anlamı kalmadı yahu. Eskiden format atardık.
Sistem yenilenirdi herşeye yeniden sıfırdan başlardık. Şimdi sıfırdan format atınca bi ton bloatware temizlemek zorunda kalıyor insanlar.
Saçmalık resmen saçmalık. Koy sisteme Store u o kadar. Bitti gitti. İsteyen store u açsın. İsteyen istediğini indirsin yada indirmesin. Bu kadar.
Bunu yapmak çok mu zor ya? Allah aşkına. Koskoca işletim sistemi yapan adamlar bunu mu yapamayacak. Ama niyetleri çok belliydi.
Özellikle updatelerin kapatılamaması ve kendi kafasına göre şakır şakır inidirip kurması ve bize sormamasından Belliydi zaten art niyetleri.
Birde sisteme doldurulan telemetriler var tabi. O kadar fazla ki. Sistemi 5 10 dakika boşta bırakın. Hemen başlıyorlar çaktırmadan çalışmaya.
Ve deli gibi sömürüyorlar işlemci ram disk ağ ne varsa. O kadar can sıkıcı ki bu durum. Wİndows 7 de de vardı telemetriler arkadaşlar.
Ama hiçbiri 10 ve 11 deki kadar çok fazla değildi. Ve tek tıkla hepsi zahmetsizce kapatılabiliyordu. Şimdi ise kapatmak istesende kapatılamıyor.
Hepside tekrar tekrar tetiklenip yine çaktırmadan çatır çatır çalışıyor. Ben hepsini kapattım çok şükür. Ama kapatılana kadarda anam ağladı tabi.
Normalde bir sıralama yapılsa birçok insan Xp yi birinci sıraya koyar. Wİn 7 yi ise ikinci sıraya koyar. Ama ben koyu bir Win 7 ciyim tabiki.
Xp yide severek yıllarca kullandım. Bana görede dünyanın en iyi sistemlerinden biridir. Ama günümüzde malesef kullanılamaz durumda oldu.
Eğer içine güncellemeler ve gerekli paketler eklendiyse bir yere kadar kullanılabilir tabi. Öteki türlü biraz zor. Online ortamda belki sıkıntı olabilir.
Ama offline ortamda bence yine sorunsuz çalışır Xp. Bildiğim kadarıyla türkiyede az da olsa kullanıcısı kaldı. Hatta Win 7 bile az da olsa kullanılıyor.
Bugün Marketlerdeki bilgisayarlarda bile Win 7 var. Ve çoğuda sorunsuz çalışıyor zaten. Bunlar microsoftun altın çağlarıydı. Bu zamanlar güzeldi.
Ne zaman microsoft el değiştirdi. Ne zaman 8 gibi saçma bir sistem çıktı. İşte tam bu noktada microsoft sapıtmaya başladı. Önce start menu gitti.
Sonrada sistemi Gereksiz çöplerle şişirdiler. Sonrada sorunlar baş gösterince yamadıkça yamadılar yamadıkça yamadılar. Sonuçta ortada zaten.
Bence microsoft hintlilerin elinden bir şekilde geri alınmalı. Bence hintliler hayatın hiçbir alanında güç ve söz sahibi olmamalı.
Bunlar gerçekten adam olmaz. Sürekli yaptık oldu zihniyetini taşıyorlar. Bu çok çok yanlış. Böyle saçma bir düşünce her zaman kaybettirir.
Ve kaybettirdide zaten. Xp win 7 zamanlarından kalma kaçtane fixlenmiş bug tekrar tekrar hortladı. Eskiden Windows 7 kullanırken zevk alırdım.
Şimdi windows 10 kullanırken aynı zevki alamıyorum malesef. Eskiden Windows 7 benim legom gibiydi. Söker söker takardım heryerini.
Şimdi ise Windows 10 helva gibi. Heryeri dağılıp gidiyor adeta un helvası gibi. Alakasız biryeri birşeyi kapatıyorsun. Alakasız başka birşey bozuluyor.
Eskiden kraldık. Şimdi zincire vurulmuş prangalara vurulmuş birer köle olmuşuz. Herifler adeta dalga geçiyor alay ediyor resmen bizimle.
Hala daha çöp kutusu gibi 10 ve 11. içi o kadar dolu ki. Artık sıfırdan format atmanın bile anlamı kalmadı yahu. Eskiden format atardık.
Sistem yenilenirdi herşeye yeniden sıfırdan başlardık. Şimdi sıfırdan format atınca bi ton bloatware temizlemek zorunda kalıyor insanlar.
Saçmalık resmen saçmalık. Koy sisteme Store u o kadar. Bitti gitti. İsteyen store u açsın. İsteyen istediğini indirsin yada indirmesin. Bu kadar.
Bunu yapmak çok mu zor ya? Allah aşkına. Koskoca işletim sistemi yapan adamlar bunu mu yapamayacak. Ama niyetleri çok belliydi.
Özellikle updatelerin kapatılamaması ve kendi kafasına göre şakır şakır inidirip kurması ve bize sormamasından Belliydi zaten art niyetleri.
Birde sisteme doldurulan telemetriler var tabi. O kadar fazla ki. Sistemi 5 10 dakika boşta bırakın. Hemen başlıyorlar çaktırmadan çalışmaya.
Ve deli gibi sömürüyorlar işlemci ram disk ağ ne varsa. O kadar can sıkıcı ki bu durum. Wİndows 7 de de vardı telemetriler arkadaşlar.
Ama hiçbiri 10 ve 11 deki kadar çok fazla değildi. Ve tek tıkla hepsi zahmetsizce kapatılabiliyordu. Şimdi ise kapatmak istesende kapatılamıyor.
Hepside tekrar tekrar tetiklenip yine çaktırmadan çatır çatır çalışıyor. Ben hepsini kapattım çok şükür. Ama kapatılana kadarda anam ağladı tabi.
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 9948 kez
XP nin BETA test programına kayıtlıydım bize pdf şeklinde yaklaşık 50 maddelik kalite kriterleri yollanmıştı. Şu an düşününce Windows 11 veya 10 un bu yollanan maddelerin hiçbirini sağlamadığını görüyorum , kısacası XP nin BUG arama ve kalite kriterleri windows 11 veya 10 a uygulansa o sistem BETA lıktan çıkmadığı için kullanıcıya sunulmaz.
- burak35
- Exabyte2
Xp hatta vista bile 11 den daha stabildir bence.
-
- Gigabyte1
Vista sisteminde hiç stabillik görmedim ki kafasına göre çöküyor driver yüklemesinden ya da program kurulumunundan sonraki en kısa sürede donuyordu ve betayken önceleri kırmızı, rtm sonrasında da maviye dönen bir çökme (bsod) ekran metniyle karşılaşıyorduk, bir ekran kartı driveri bile kurulamıyordu, ağ kartı driveri bile kurulamıyordu kurulsa bile wifi bağlantısında sorun oluyordu, internette sorunlar yaşanıyordu hatta doğru düzgün update denetlemesi bile yapılamıyordu, updateden güncelleme denetlemesini yaparken wifi ve ethernet bağlantılarının hepsi kronik olarak kopuyordu ve güncellemeler genellikle yüklenmeyerek hata veriyorlardı fakat Windows 11 de o sorunların çoğu kalmadı, sistemin tek sorunu sistem gereksinimlerinin aşırı yüksek olması ve gereksiz fazla özellik barındırmasıdır ki server 2025, normal Windows 11 sisteminin olabilecek en sade halidir
- burak35
- Exabyte2
Vista sorunluydu. Ama win 7 ile ne kadar sorun sıkıntı problem varsa hemen hemen birçoğunu düzelttiler. Zaten adam akıllı çalışan 2 sistem vardı.
Biri Win 7 diğeridde Xp idi. 8 8.1 10 ve 11 hiçbir zaman güvenemi kazanamadı.
Biri Win 7 diğeridde Xp idi. 8 8.1 10 ve 11 hiçbir zaman güvenemi kazanamadı.
-
- Gigabyte1
Katılıyorum, Windows 7 sistemini zamanında çok sevmiştim fakat Xp sistemini (Windows XP 64 Bit Edition İngilizce ve 32 bit sp3 Xp hariç o da 2-3 defa sisteme gerçekte kurarak driver arayıp bulamama sorunu nedeniyle kaldırarak kullandım 1-2 gün falan) sanal dışında (Virtualbox) hiç kullanmadım o konuda bir fikrim yok. Ben yeni nesildenim bilgisayar anlamında ki ilk bilgisayarımı Windows 8.1 zamanında 2013 yılının 31 Aralık gününde zor şartlarda almıştım ve ilk sistemim Windows 8.1 olmuş ve daha sonra o sistemi sevmeyerek Windows 7'ye dönmüştüm
- TRWE_2012
- Exabyte2
- Teşekkür etti: 1302 kez
Malşallah yazmışsında yazmışsın....burak35 yazdı: 03 Ara 2024, 03:49 Bu videoyu gündüz görüp izlemiştim. Çok güzel. Xp microsoftun ödül alan bir sistemi. Bana görede dünyanın en iyi birkaç sisteminden biridir.
Bende bu forum mesajını salt İngilizceye çevirdim.Belki bir yabancı forum'da kullanırım diye...
I watched this video during the day. It's very nice. XP is an award-winning system from Microsoft. In my opinion, it is one of the best systems in the world. Normally, if there were a ranking, many people would place XP in the first position and Windows 7 in the second. But of course, I am a die-hard Windows 7 fan. I also loved and used XP for many years. In my opinion, it is one of the best systems in the world. However, unfortunately, it has become unusable in today's world. If updates and necessary packages are added, it can be usable to some extent. Otherwise, it can be a bit difficult. There might be issues in an online environment. But in an offline environment, I think XP would still work smoothly. As far as I know, there are still a few users in Turkey. Even Windows 7 is still used, albeit by a few. Today, even computers in stores have Windows 7. And most of them work without issues. These were the golden ages of Microsoft. Those times were nice.
When did Microsoft change hands? When did a ridiculous system like Windows 8 come out? This is exactly when Microsoft started to go off track. First, the start menu disappeared. Then they bloated the system with unnecessary junk. When problems arose, they kept patching it without fixing the root issues. The result is evident. I think Microsoft should somehow be taken back from the Indians. I believe that Indians should not have power or a say in any area of life. They really won't improve. They carry a "let's just do it" mentality. This is very, very wrong. Such a ridiculous thought will always lead to failure. And it has already caused failures. Many fixed bugs from the XP and Windows 7 days have resurfaced repeatedly. I used to enjoy using Windows 7. Unfortunately, I can't get the same pleasure from using Windows 10 now. Windows 7 used to be like my Lego. I would take it apart and put it back together everywhere. Now, Windows 10 is like a mess. It's falling apart like a halva. You close one unrelated thing, and something else unrelated breaks.
We used to be kings. Now we have become slaves, shackled and chained. They are literally mocking us. Even now, Windows 10 and 11 are like trash bins, so full. The meaning of formatting from scratch has disappeared. We used to format the system. Everything would be renewed, and we would start from scratch. Now, when people format from scratch, they have to clean up a ton of bloatware. It's just nonsense. Just put the Store in the system. That's it. Let those who want to open the Store. Let those who want to download whatever they want or not download anything. That's all. Is it really that hard to do? For God's sake. Can’t the people who make such a huge operating system do this? But their intentions were very clear. Especially the inability to turn off updates and the way they install them without asking us showed their malicious intent.
And of course, there are the telemetry data filled into the system. There are so many of them. Leave the system idle for 5 or 10 minutes, and they immediately start working without you noticing. They exploit the CPU, RAM, disk, network—whatever they can. This situation is so annoying. There were telemetry data in Windows 7 too, friends. But none of them were as excessive as in 10 and 11. And with a single click, they could all be easily turned off. Now, even if you want to turn them off, you can't. They all get triggered repeatedly and work away without you noticing. I managed to turn them all off, thank God. But it was a struggle to get them turned off.
- burak35
- Exabyte2
Evet biraz uzun olmuş. :) Kusura bakmayın. Biraz üzgünüm. Birazda kızgınım. Daha iyi sistemler kullanmalıyız diye düşünüyorum.