Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını Windows 11 e yükseltmeye zorluyor

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9191 kez

Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını Windows 11 e yükseltmeye zorluyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft, kullanıcıları en son işletim sistemine taşımanın yanı sıra büyük bir Windows 10 cihaz kurulum tabanını desteklemenin ikili görevini yerine getirmeye çalışıyor. Bu nedenle Redmond, milyonlarca kullanıcı için donanım yükseltmeleri anlamına gelse bile Windows 11'i tanıtmak için tam ekran istemleri kullanıyor.

Microsoft , kullanıcıları Windows 11'e geçmeye teşvik etmek için Windows 10 cihazlarda tam ekran istemleri kullanan yeni bir kampanya başlattı. Bu girişim, teknoloji devinin 14 Ekim 2025'te planlanan Windows 10 desteğinin sona ermesine hazırlanırken geliyor.

Geçtiğimiz hafta sonu kullanıcıların ekranlarında görünmeye başlayan uyarılarda, Windows 11 bilgisayarlarda bulunan gelişmiş özellikler vurgulanıyor.

"Yeni bir Windows 11 PC ile daha fazlasını yapın" ve "en üst düzey Windows 11 deneyimi" için "yeni Copilot Plus PC'lere geçin" gibi mesajlar görüntüleniyor ve kullanıcıları geçişi yapmak için gerekli donanım yükseltmelerini düşünmeye ikna etmeyi amaçlıyor. Redmond'un mesajları ayrıca insanları istemdeki bir bağlantı aracılığıyla erişebilecekleri yeni Windows 11 cihazlarını sergileyen özel bir web sitesine yönlendiriyor.

Bu yaklaşım, Microsoft'un bu yıl Windows 10 kullanıcılarını yaklaşan destek kesintisi konusunda uyarmak için benzer tam ekran bildirimler kullandığı önceki çabalarını yansıtıyor. Ancak, bu kampanya Windows 10 kullanıcılarının sahip olduğu diğer seçenekler konusunda şeffaflık eksikliği nedeniyle eleştirilere maruz kaldı.

Resim

Örneğin, bu istemlerde Microsoft'un tüketiciler için benzersiz Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri (ESU) teklifiyle ilgili bilgiler dikkat çekici bir şekilde eksik . İlk kez, bireysel kullanıcılar 30 dolara ek bir yıllık güvenlik güncelleştirmesi satın alma seçeneğine sahip olacakken, ticari müşteriler desteği üç yıla kadar uzatabilecek.

Microsoft, bazı kullanıcılarla zorlu bir mücadele içinde çünkü Windows 11'e yükseltme yapmak genellikle donanım uyumluluk sorunları anlamına geliyor. Yani, Windows 11'in sistem gereksinimleri yalnızca 2018'den itibaren piyasaya sürülen CPU'lar için desteği içeriyor. Bu kısıtlama, milyonlarca mevcut cihazı resmi bir yükseltme için uygunsuz hale getiriyor. Muhtemelen istemlerin işletim sisteminin kendisini yükseltmek yerine yeni donanım satın almaya odaklanmasının nedeni bu.

Microsoft'un çabalarına rağmen, Windows 11 benimseme oranları beklenenden daha yavaş oldu. Daha yeni işletim sistemi bu yazın başlarında Steam'de PC oyunları için en popüler olarak kısa bir süreliğine zirveye yerleşmiş olsa da, genel pazar payında hala Windows 10'un gerisinde kalıyor.

Microsoft'un mesajlaşmasının karmaşıklığına, şirketin Windows 10'u sürekli geliştirmesi de ekleniyor. Başlangıçta Windows 10 için büyük güncellemelerin 2023'te sona ereceğini açıklayan Microsoft, bu yılın başlarında Windows 10 kullanıcılarının yeni özellikleri test edebilmeleri için beta programını yeniden açarak gözlemcileri şaşırttı.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/105660-mi ... ompts.html
Kayserilifatih
Megabyte4
Megabyte4
Teşekkür etti: 403 kez

Re: Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını Windows 11 e yükseltmeye zorluyor

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Yeni özellikleri test edebilmek için beta programını Windows 10 da açmasına ben de çok şaşırdım, o kadar Windows 11 e geçin diyorsa Windows 10 sistemini arka planda bırakır ve Windows 11 e odaklanır ki sürekli Windows 11 e geçin mesajları vermesi de bunun ispatıdır. Esu olayında bence bireysel tüketiciler bir yıl güncelleme alır denmiş fakat bu olayı üç yıl da yapabilirler sonuçta hala belirgin bir kullanım oranı var Windows 10 sisteminin ki bu da muhtemelen üç yıl Esu (Uzatılmış ücretli güncelleme desteği) güncelleme desteği alabileceğini gösteriyor.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte2
Exabyte2
Teşekkür etti: 1256 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Aklı karışmış bu Microzort'un...
Ne yaptığın bilmiyor bu şaşkın ördek, hintli CEO'yu kovun
İçine ettiler Windows'un...
Gelmez geriye WindowsXP Stablesi...
Bu, Microzort'un beklenen acı sonudur....
Şair: TRWE_2012
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 6338 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Yaparlar Allahtan kokrmaz kuldan utanmaz hintliler. Zaten yıllarca kast sistemiyle lobi faaliyetleriyle buralara geldiler.
Beni zorlayamaz ama. Updatele ilgili ne var ne yok hepsini kapattım. Birdahada açmayacağım. Sistemim ne zaman değişecek ben karar veririm.
Onlar karar veremez. Ceo yaptıkları adam bile benim kadar bilgili değildir eminim. Github repolarını hep tararım. Orada hiç iyi şeyler görmüyorum.
Ne zaman github repolarına baksam, Acayip garip veri toplama noktaları ve telemetriler görüyorum. 1 2 tanede değil. Sayısı o kadar çok ki...