Microsoft, CrowdStrike benzeri bir olayı daha önlemek için "Quick Machine Recovery" yi tanıttı

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 50487
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 9909 kez
Teşekkür edildi: 8009 kez

Microsoft, CrowdStrike benzeri bir olayı daha önlemek için "Quick Machine Recovery" yi tanıttı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

CrowdStrike olayı dünya çapında milyonlarca Windows PC'yi etkileyerek çok sayıda sektörü altüst etti ve Microsoft'un ticari güveninde önemli bir çöküntüye yol açtı. Buna karşılık şirket, Windows platformunun geleceğini yeniden şekillendirmek için önemli taahhütlerde bulunarak geliştirme çabalarını yeniden odaklamak zorunda kaldı.

Microsoft son aylarda Windows ekosistemi genelinde güvenliği önemli ölçüde artırmaya kendini adadı. Şirketin, önyüklenemeyen bir işletim sisteminin bile güncellenebilmesini ve onarılabilmesini sağlamak için çalıştığı bildiriliyor; bu, güvenilirliği ve korumayı artırma çabalarında umut vadeden bir adım.

Microsoft, yakın zamanda düzenlenen Ignite 2024 konferansında, önümüzdeki birkaç çeyrekte kullanıma sunulacak olan Windows kullanıcıları için birkaç yaklaşan değişikliği duyurdu. Bu güncellemelerin merkezinde, güvenliği her ürün için "temel" bir sütun olarak konumlandıran Güvenli Gelecek Girişimi yer alıyor. Şu anda, tahmini 34.000 geliştirici bu en öncelikli zorlukları ele almak için tam zamanlı çalışıyor.

SFI'ın ilk somut çıktılarından biri, kötü şöhretli "Temmuz olayı" gibi felaketleri önlemek için tasarlanmış bir özellik olan Hızlı Makine Kurtarma (QMR) özelliğidir. Microsoft, QMR'nin BT yöneticilerinin önyükleme yapamayan makinelerde bile Windows Update aracılığıyla hedeflenen düzeltmeleri dağıtmalarına olanak tanıyacağını açıkladı .

Resim

Quick Machine Recovery uzaktan çalışacak ve 2025'in başlarında Windows Insider Programı'na katılması planlanıyor. Bu arada Microsoft, müşterilerini Windows 10 desteğinin sonuna hazırlanmaya çağırıyor ve Windows 11'in "varsayılan olarak güvenli" olduğunu vurguluyor. Şirket, kurumsal kuruluşlara daha yeni işletim sistemine geçişlerini gecikmeden tamamlamalarını tavsiye ediyor.

Windows 11 önümüzdeki aylarda birkaç yeni güvenlik iyileştirmesi alacak. Bunlar arasında standart kullanıcı hesaplarını daha pratik hale getirmek için tasarlanmış yeni bir "yönetici koruması" özelliği de yer alıyor. Bu özellik, kullanıcıların sistem değişiklikleri gerçekleştirirken Windows Hello aracılığıyla geçici yönetici hakları vermelerine olanak tanıyacak. Görev için geçici, "izole edilmiş" bir yönetici belirteci oluşturulacak ve tamamlandığında otomatik olarak yok edilecek, böylece olası güvenlik açıkları en aza indirilecek.

Microsoft ayrıca erişim kimlik bilgileri, akıllı uygulama kontrol politikaları, veri güvenliği ve işletim sistemi yönetim araçları için daha güçlü korumalar sunuyor.

Windows güvenlik mimarisinde de büyük bir değişim ufukta: şirket, güvenlik yazılımlarını Windows çekirdeğinden tamamen kaldırmayı planlıyor. Bu hamle, antivirüs ve güvenlik araçlarının standart kullanıcı modunda çalışmasını ve bunları ayrıcalıklı olmayan diğer programlarla uyumlu hale getirmesini zorunlu kılacak. Girişim, Windows yazılım ekosisteminde temel bir değişikliği işaret ediyor ve özel bir önizlemenin Temmuz 2025'te başlatılması bekleniyor.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/105647-mi ... quick.html
Kayserilifatih
Gigabyte1
Gigabyte1
Mesajlar: 1826
Kayıt: 30 Ağu 2024, 20:48
Teşekkür etti: 428 kez
Teşekkür edildi: 1589 kez

Re: Microsoft, CrowdStrike benzeri bir olayı daha önlemek için "Quick Machine Recovery" yi tanıttı

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Hızlı makine kurtarma özelliği ilginç geldi fakat ne kadar işe yarar, sorunları ne olur, başarılı olur mu konuların nasıl çözüleceği kafamda bir soru işareti oluşturdu.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte2
Exabyte2
Mesajlar: 12269
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 6785 kez
Teşekkür edildi: 7389 kez

Re: Microsoft, CrowdStrike benzeri bir olayı daha önlemek için "Quick Machine Recovery" yi tanıttı

Mesaj gönderen burak35 »

Bu çok önemli "önyüklenemeyen bir işletim sisteminin bile güncellenebilmesini ve onarılabilmesini sağlamak"
Eğer bunu yapabilirse bence çok güzel olur gibi görünüyor. Açılamayan bir sistemi bile kurtarabilir hale getirmek bence çok güzel bir iş.
Ama ne kadar olur bilemiyorum tabi. Teoride herşey mümkün. Pratikte nasıl olur görürüz artık.
Cevapla