Visual studio 2015 hak
- mehoaga
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 3297 kez
Re: Visual studio 2015 hak
Eyvaallah aynı Tarkan hocam gibi hızır gibi yetiştin bu konuda nasıl teşekkürler edeyim bilemiyorum. sağolasın varolsın. Bakıp deniyorum o anlattıkların bende varmı varsa okey derim yoksa yok derim.
Baktım bende her nedense öyle bir şey yok. Belki bu visual studio 2017 de vardır bu özellik o yüzden uğraşmaya gerek artık öyle idare edeceğiz.
Baktım bende her nedense öyle bir şey yok. Belki bu visual studio 2017 de vardır bu özellik o yüzden uğraşmaya gerek artık öyle idare edeceğiz.
En son mehoaga tarafından 21 Kas 2024, 19:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2531 kez
Tamam ama bunu birkez yapıyorum (C++ hep durmuşumdur sevmiyorum bunu...)mehoaga yazdı: 21 Kas 2024, 18:56 TRWE_2012 canım kardeşim emeklerine sağlıkolsunda birşey desem kızmazsan şayet c# olarak kodlasak olmazmı desem. Aslında ben bu projeyi visual basic olarak yapacaktım işte uyduk chatgpt nin aklına c# olarak yapmaya başladım projeyi o yüzden dedimdi. Affına sığındım beni mazur gör.
İstediğin gibi ...
Kod: Tümünü seç
#include <Windows.h>
#include <System.Windows.Forms.h>
using namespace System;
using namespace System::Windows::Forms;
public ref class MyForm : public Form
{
private:
TextBox^ textBox;
Label^ label;
Button^ button;
public:
MyForm()
{
// Form ayarları
this->Text = "Sayı Girişi";
this->Size = System::Drawing::Size(300, 200);
// TextBox oluşturma
textBox = gcnew TextBox();
textBox->Text = "Bir sayı giriniz";
textBox->ForeColor = System::Drawing::Color::Gray;
textBox->Location = System::Drawing::Point(50, 50);
textBox->Width = 200;
textBox->GotFocus += gcnew EventHandler(this, &MyForm::TextBox_GotFocus);
textBox->LostFocus += gcnew EventHandler(this, &MyForm::TextBox_LostFocus);
this->Controls->Add(textBox);
// Label oluşturma
label = gcnew Label();
label->Location = System::Drawing::Point(50, 100);
label->Width = 200;
this->Controls->Add(label);
// Button oluşturma
button = gcnew Button();
button->Text = "Hesapla";
button->Location = System::Drawing::Point(50, 130);
button->Click += gcnew EventHandler(this, &MyForm::Button_Click);
this->Controls->Add(button);
}
private:
void TextBox_GotFocus(Object^ sender, EventArgs^ e)
{
if (textBox->Text == "Bir sayı giriniz")
{
textBox->Text = "";
textBox->ForeColor = System::Drawing::Color::Black;
}
}
void TextBox_LostFocus(Object^ sender, EventArgs^ e)
{
if (textBox->Text == "")
{
textBox->Text = "Bir sayı giriniz";
textBox->ForeColor = System::Drawing::Color::Gray;
}
}
void Button_Click(Object^ sender, EventArgs^ e)
{
String^ sayiStr = textBox->Text;
int sayi;
if (Int32::TryParse(sayiStr, sayi))
{
if (sayi < 10)
{
sayiStr = "0" + sayiStr;
label->Text = "Sonuç: " + sayiStr;
}
else if (sayi > 10)
{
MessageBox::Show("Hata: Lütfen 10 veya daha küçük bir sayı girin.", "Hata", MessageBoxButtons::OK, MessageBoxIcon::Error);
}
else
{
label->Text = "Sonuç: " + sayiStr;
}
}
else
{
MessageBox::Show("Lütfen geçerli bir sayı girin.", "Geçersiz Giriş", MessageBoxButtons::OK, MessageBoxIcon::Exclamation);
}
}
};
[STAThread]
void Main(array<String^>^ args)
{
Application::EnableVisualStyles();
Application::SetCompatibleTextRenderingDefault(false);
Application::Run(gcnew MyForm());
}
Bu kod, bir Windows Forms uygulaması oluşturur ve kullanıcıdan bir sayı girmesini ister. Kullanıcı metin kutusuna tıkladığında, varsayılan metin silinir ve metin rengi siyah olur. Kullanıcı metin kutusundan çıktığında ve metin boşsa, varsayılan metin geri eklenir. "Hesapla" butonuna tıkladığında, girilen sayının geçerliliği kontrol edilir ve uygun mesajlar gösterilir.
NOT:
Üniversite'de Maden-2.sınıf'ta okurken ikinci dönem İnformasyon dersinin iki aylık bir dönemin de C/C++ Programing diye bir ünetimiz vardı ve ben bunun Quizinden zar zor geçtim onun için bana böyle bir soru ile gelmeni istemiyorum.Çünkü sevmiyorum bu programalama dilini gıcık gidiyorum, kodlaması bile gıcık ve itici....
- mehoaga
- Kilobyte4

Tamam çok teşekkürler. Valla bilseydim kusuruma bakmayasın visual basic olarak başlardım projeye bende nedense o süslü parantezlere alışamadım. sıkıntı yok bee kardeşim bende projeyi siler vb.nette açarız yeniden oda visual basic zaten. Gerçekten üzüldüm bilseydim inanolsunki vb.netle başlardım projeye beni bağışla.
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
bu kod ISO standart C++ değil. Microsoftun C++/CLI dili. C# a benziyor ama C# değil.TRWE_2012 yazdı: 21 Kas 2024, 19:07 Tamam ama bunu birkez yapıyorum (C++ hep durmuşumdur sevmiyorum bunu...)
İstediğin gibi ...
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Bendeki ders notlarına göre hazırlamıştım.Şimdi merak ettim gerçek C++ nasıl birşeye benziyor.Örnek bir ufak "Merhaba Dünya" kodu da olabilir.
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3929 kez
C++ ile c# i harmanlamış microfost. Içinden geçmiş.
Ayrıca tesuf ediyorum murat abi;
Bknz;
https://www.yazilimadasi.com/viewtopic.php?t=19
https://www.yazilimadasi.com/viewforum.php?f=16
#include <iostream> /* include=kelime anlamı olarak dahil etmek-içine almaktır.
iostream i kütüphanemizden çağırıp programımıza dahil ediyoruz."iostream"=Giriş-Çıkış akımı,dalgası
Programda yapacağımız giriş çıkış işlemleri için gerekli dosyalar diyelim. Ayrıca ön işlemci emiri diye de anlatılır.*/
using namespace std; /* C deki global isim alani kirliliginden kurtulmak icin C++ ta namespace kavrami ortaya cikmistir.
C++ in tum standart kutuphane bilesenleri std isim uzayinda tanimlanmistir .
Çok kapsamlı programlar yaparsak kendi isim uzayımızı tanımlatabiliriz.*/
int main() // Ana program fonksiyonumuz.
{
cout<<"Merhaba Dunya, yazilimadasi.com 2022! C++ Ogreniyoruz !\n"; // Ekrana yazdırma komutu. Çıkış komutudur.
cin.get(); // Klavyeden giriş yapmamızı bekler.Herhangi bir tuşa basımda programı kapar.
} // Fonksiyonumuzun arasındaki kodlar "{" ile başlar "}" ile biter.https://www.yazilimadasi.com/viewtopic.php?t=19
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Valla kusuruma bakma....Yukarıda okuduğun gibi C++ nefret ediyorum onun için görmemiş olabilirim....root@localhost yazdı: 21 Kas 2024, 23:47 C++ ile c# i harmanlamış microfost. Içinden geçmiş.
Bknz;Kod: Tümünü seç
#include <iostream> /* include=kelime anlamı olarak dahil etmek-içine almaktır. iostream i kütüphanemizden çağırıp programımıza dahil ediyoruz."iostream"=Giriş-Çıkış akımı,dalgası Programda yapacağımız giriş çıkış işlemleri için gerekli dosyalar diyelim. Ayrıca ön işlemci emiri diye de anlatılır.*/ using namespace std; /* C deki global isim alani kirliliginden kurtulmak icin C++ ta namespace kavrami ortaya cikmistir. C++ in tum standart kutuphane bilesenleri std isim uzayinda tanimlanmistir . Çok kapsamlı programlar yaparsak kendi isim uzayımızı tanımlatabiliriz.*/ int main() // Ana program fonksiyonumuz. { cout<<"Merhaba Dunya, yazilimadasi.com 2022! C++ Ogreniyoruz !\n"; // Ekrana yazdırma komutu. Çıkış komutudur. cin.get(); // Klavyeden giriş yapmamızı bekler.Herhangi bir tuşa basımda programı kapar. } // Fonksiyonumuzun arasındaki kodlar "{" ile başlar "}" ile biter.
https://www.yazilimadasi.com/viewtopic.php?t=19
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
Şimdi C++'ın içinde C dili var. Önce onu bilmek lazım, ayrıca C++ standartları 3 yılda bir yenileniyor.TRWE_2012 yazdı: 21 Kas 2024, 22:34 Bendeki ders notlarına göre hazırlamıştım.Şimdi merak ettim gerçek C++ nasıl birşeye benziyor.Örnek bir ufak "Merhaba Dünya" kodu da olabilir.
viewtopic.php?t=225261
Şu anki standart C++23. Bu ISO standardında print kütüphanesi eklendi. Ona göre yazarsak:
#include <print>
int main()
{
std::println("TRWE_2012");
return 0;
}
https://godbolt.org/z/xh1M8ezYW
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Benim eski ders notlarıma göre böyle oluyor yukarıdaki güncel kodlamaesatiz yazdı: 22 Kas 2024, 13:44Şimdi C++'ın içinde C dili var. Önce onu bilmek lazım, ayrıca C++ standartları 3 yılda bir yenileniyor.TRWE_2012 yazdı: 21 Kas 2024, 22:34 Bendeki ders notlarına göre hazırlamıştım.Şimdi merak ettim gerçek C++ nasıl birşeye benziyor.Örnek bir ufak "Merhaba Dünya" kodu da olabilir.
viewtopic.php?t=225261
Şu anki standart C++23. Bu ISO standardında print kütüphanesi eklendi. Ona göre yazarsak:
canlı deneyin:Kod: Tümünü seç
#include <print> int main() { std::println("TRWE_2012"); return 0; }
#include <iostream>
int main()
{
std::cout << "TRWE_2012" << std::endl;
return 0;
}
Bu kodlamaya göre
print ve printIn fonksiyonları tanımlı olmadığından program hata döndürür....
- mehoaga
- Kilobyte4

esatiz yazdı: 22 Kas 2024, 13:44Şimdi C++'ın içinde C dili var. Önce onu bilmek lazım, ayrıca C++ standartları 3 yılda bir yenileniyor.TRWE_2012 yazdı: 21 Kas 2024, 22:34 Bendeki ders notlarına göre hazırlamıştım.Şimdi merak ettim gerçek C++ nasıl birşeye benziyor.Örnek bir ufak "Merhaba Dünya" kodu da olabilir.
viewtopic.php?t=225261
Değerli arkadaşlarım güzel cevaplarınız için teşekkürler ederim. Ben bu arada c# değil vb.net te ayrıca bir proje açtım. Yani demem oki visual basic üzerinden sorumu aynen devam ettiriyorum.TRWE_2012 yazdı: 22 Kas 2024, 14:14Benim eski ders notlarıma göre böyle oluyor yukarıdaki güncel kodlamaesatiz yazdı: 22 Kas 2024, 13:44Şimdi C++'ın içinde C dili var. Önce onu bilmek lazım, ayrıca C++ standartları 3 yılda bir yenileniyor.TRWE_2012 yazdı: 21 Kas 2024, 22:34 Bendeki ders notlarına göre hazırlamıştım.Şimdi merak ettim gerçek C++ nasıl birşeye benziyor.Örnek bir ufak "Merhaba Dünya" kodu da olabilir.
viewtopic.php?t=225261
"TRWE_2012" metni ekrana başarıyla yazdırılılr.Kod: Tümünü seç
#include <iostream> int main() { std::cout << "TRWE_2012" << std::endl; return 0; }
Bu kodlamaya göre
print ve printIn fonksiyonları tanımlı olmadığından program hata döndürür....
6 textbox kutumuz var ve hepsi enter olayına bağlı. Şimdi istediğim misal yazdığım sayı 10 dan küçükse başına 0 ekleyecek.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Tasarım Modu :mehoaga yazdı: 22 Kas 2024, 15:09
6 textbox kutumuz var ve hepsi enter olayına bağlı. Şimdi istediğim misal yazdığım sayı 10 dan küçükse başına 0 ekleyecek.

Tasarım Zamanı Çalıştırma

Program İşlevini Yerine Getiriyor Mu?

Visual Basıc v6.0 Kod İçeriği :
Private Sub Form_Load()
' TextBox'ların başlangıç metnini ayarla
Dim i As Integer
For i = 1 To 6
Me.Controls("Text" & i).Text = "Sayı giriniz"
Me.Controls("Text" & i).ForeColor = vbGray ' Metni gri yap
Next i
End Sub
Private Sub Text1_GotFocus()
If Text1.Text = "Sayı giriniz" Then
Text1.Text = ""
Text1.ForeColor = vbBlack ' Metin rengi siyah yap
End If
End Sub
Private Sub Text1_LostFocus()
If Text1.Text = "" Then
Text1.Text = "Sayı giriniz"
Text1.ForeColor = vbGray ' Metni gri yap
End If
End Sub
' Diğer TextBox'lar için GotFocus ve LostFocus olaylarını aynı şekilde tanımlayın...
Private Sub Command1_Click()
Dim i As Integer
Dim message As String
Dim isAnyLessThanTen As Boolean
Dim isAnyGreaterThanTen As Boolean
isAnyLessThanTen = False
isAnyGreaterThanTen = False
message = "Aşağıdaki metin kutularında 10'dan küçük sayılar var:" & vbCrLf
' TextBox'ları kontrol et
For i = 1 To 6
Dim txt As TextBox
Set txt = Me.Controls("Text" & i)
If txt.Text <> "Sayı giriniz" Then ' Kullanıcı metin kutusunu boş bırakmadıysa
If IsNumeric(txt.Text) Then
If CInt(txt.Text) < 10 Then
If Left(txt.Text, 1) <> "0" Then ' Zaten "0" eklenmemişse
txt.Text = "0" & txt.Text ' Sayının önüne "0" ekle
End If
message = message & "Text" & i & ": " & txt.Text & vbCrLf
isAnyLessThanTen = True
ElseIf CInt(txt.Text) > 10 Then
MsgBox "Text" & i & " kutusunda 10'dan büyük bir sayı var. Lütfen 10'dan küçük bir sayı giriniz.", vbExclamation, "Hata"
txt.Text = "" ' TextBox'ı temizle
txt.SetFocus ' Kullanıcıyı bu kutuya yönlendir
isAnyGreaterThanTen = True
End If
End If
End If
Next i
' Kullanıcıya bilgi ekranı göster
If isAnyLessThanTen Then
MsgBox message, vbInformation, "Bilgi"
ElseIf Not isAnyGreaterThanTen Then
MsgBox "Tüm sayılar 10 veya daha büyük.", vbInformation, "Bilgi"
End If
End Sub

Ben her zaman kodlama yaparken VB6.0'da kod ekranın aynen yukarıdaki yapar,içeriği siler hepsini bir bütün halinde kodlarım (sen kopyala-yapıştır yapacaksın)
Kodlamanın Sözel Açıklaması :
1.Hata Kontrolü:
If CInt(txt.Text) > 10 Then koşulu ile TextBox'ta 10'dan büyük bir sayı varsa, kullanıcıya bir hata mesajı gösterilir. Bu durumda, ilgili TextBox temizlenir ve kullanıcı bu kutuya yönlendirilir.
2.Sıfır Ekleme Kontrolü:
If Left(txt.Text, 1) <> "0" Then koşulu ile, sayının önünde eğer, "0" yoksa, "0" eklenir. Bu sayede, sayının önüne yalnızca bir kez "0" eklenir.
3.Mesaj Kutusu:
Kullanıcıya hangi TextBox'ta hata olduğunu belirten bir mesaj kutusu gösterilir.
Metin kutularına sayılar giriniz ve "Kontrol Et" butonuna tıklayınız. Eğer herhangi bir metin kutusunda 10'dan büyük bir sayı varsa, bu kutu temizlenecek ve kullanıcıya bilgi verilecektir. Ayrıca, 10'dan küçük sayılar için yalnızca bir kez "0" eklenecektir.
- mehoaga
- Kilobyte4

Eyvallah kardeşim çok teşekkür ederim yarın deneyip sonucu burdan bildiririm. Ellerin kolların dert görmesin.