Mozilla, personelinin %30'unu işten çıkarıyor
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 9136 kez
Mozilla, personelinin %30'unu işten çıkarıyor
Mozilla yakın zamanda önemli bir işgücü yeniden yapılandırma çabasına girişti ve bu süreçte çalışanlarının yüzde 30'unu işten çıkardı. Firefox üreticisi, değişikliklerin zorlu teknoloji ortamında daha iyi gezinmek için daha çevik olmalarını sağlayacağını umuyor.
Mozilla'nın kıdemli iletişim lideri Brandon Borrman, kuruluşun teknoloji ve web'in amansız evrimi ortasında etkili kalabilmek için iç ekiplerini yeniden yapılandırdığını belirtti . Kuruluşun gelecekte odağını değiştirmesiyle Mozilla'nın geçmiş projelerinden bazıları durdurulacak.
Mozilla'nın işten çıkarmalar başladığında yaklaşık 120 çalışanı olduğu ve onlarca çalışanın bu yılın başlarında işten çıkarıldığı bildirildi. Son kesinti turunu duyuran bir e-posta 30 Ekim'de tüm çalışanlara gönderildi ve yönetici direktör Nabiha Syed, "savunuculuk" ve "küresel programlar" bölümlerinin artık kuruluşun bir parçası olmadığını doğruladı.
Kesintiye rağmen Syed, savunuculuğun Mozilla'nın misyonunun merkezinde kalmaya devam ettiğini ve organizasyonun belirtilmemiş diğer alanlarına dahil edileceğini vurguladı. Savunuculuk ekibi daha önce, kullanıcıların bilinçli kararlar almasına ve zayıf gizlilik uygulamalarına sahip şirketlerden uzak durmasına yardımcı olmayı amaçlayan bir proje olan Privacy Not Included gibi girişimlere öncülük etti .
Syed, e-postasında Mozilla'nın misyonunun her zamankinden daha yüksek riskli olduğunu yazdı. "Teknolojide (ve daha geniş) dünyada amansız bir değişim saldırısının içindeyiz ve insanları kârdan önce tutma fikri giderek daha radikal geliyor," dedi. Bunlar Mozilla Vakfı gibi bir organizasyon için "dikkat dağıtan" zamanlar ve bu da ekibin gerçekten önemli olana odaklanmasını kritik hale getiriyor.
Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Mozilla Vakfı, Firefox web tarayıcısı da dahil olmak üzere açık kaynaklı projeleri destekler ve yönetir. İki yan kuruluş olan Mozilla Corporation ve MZLA Technologies Corporation sırasıyla Firefox ve Thunderbird e-posta istemcisini yönetir. Kuruluş, Google'dan elde ettiği gelire büyük ölçüde güvenir ancak artık giderek zorlaşan piyasa koşullarıyla boğuşmaktadır.
Kaynak :
https://www.techspot.com/news/105456-mo ... oader.html
- burakhi
- Kilobyte4
- Teşekkür etti: 223 kez
Re: Mozilla, personelinin %30'unu işten çıkarıyor
Firefox iyi güzel ama bir süre sonra sapıtıyor resetlemek gerekiyor standart 3..5 eklentim var kuruyorum başka hiç bir şey yok 1 yıl dolmadan garip hatalar oluyor reset tekrar devam bence çözemedikleri veya farkında olmadıkları bir hata var.
- burakhi
- Kilobyte4
- Teşekkür etti: 223 kez
Bu arada neredennnn nereyeeee 0 dan İşçi çıkatmalara gelme vay be
-
- Megabyte4
- Teşekkür etti: 402 kez
Şu an mozilla firefox tarayıcısından yazıyorum, işçilerin çıkarılmasına doğru gidilmesine üzüldüm. Mozillanın da zor duruma düştüğünü bilmiyordum umarım bu zor günleri atlatır ve yollarına devam ederler.
- burak35
- Exabyte1
- Teşekkür etti: 6288 kez
Windows ta 1.256.525 tane kalıntı bırakan mozilla mı ? :)