Google Aramayı Öldüren Adam ve arkasındaki kişi

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 8152 kez

Google Aramayı Öldüren Adam ve arkasındaki kişi

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Hikaye, 5 Şubat 2019'da Google'ın arama başkanı Ben Gomes'in bir sorun yaşamasıyla başladı. O zamanlar Google'da Reklamlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür olan Jerry Dischler ve o zamanlar Google mülklerinde Arama ve Reklamlardan Sorumlu Mühendislik Başkan Yardımcısı olan Shiv Venkataraman, "günlük sayılardaki istikrarlı zayıflık" ve çeyreğin önemli ölçüde geride bitme olasılığı nedeniyle arama geliri için "sarı kod" çağrısında bulunmuştu.

Özet 1: "Google Arama'nın çalışmasını sağlayan orijinal ekibin kritik bir parçası olan ve dünyanın en büyük ve en önemli arama motorunun kültürünü oluşturmakla tanınan Gomes , mühendis kostümü giymiş bir yönetim danışmanı olan Prabhakar Raghavan liderliğindeki büyümeye aç yönetici tipleri tarafından kovuldu."

Özet 2: "Sizleri araştırmaya teşvik ettiğim bu e-postalar, Raghavan liderliğindeki ve CEO Sundar Pichai'nin onayıyla Google'ın finans ve reklam ekiplerinin, şirketin daha fazla para kazanması için Google'ı daha kötü hale getirmek için nasıl aktif olarak çalıştıklarını anlatan dramatik bir hikaye anlatıyor."

Google ayrıca arama sonuçlarını *kötü amaçlı yazılım* sunucularına bilerek satarak da kar elde ediyor - Burada

Prabhakar Raghavan'ın eski işinin ne olduğunu bilmek ister misiniz? 2005'ten 2012'ye kadar Yahoo'nun arama bölümünün başındaydı . Google Arama'nın yeni başkanı, Google Arama'yı batıran, şu anda Google aramayı mahveden Prabhakar Raghavan, Google'daki işinden önce Yahoo yu batırdı. Raghavan şirkete katıldığında, Yahoo %30,4'lük bir pazar payına sahipti Mayıs 2012'ye gelindiğinde, Yahoo sadece %13,4'e düşmüştü ve son dokuz aydır küçülüyordu ve yeni piyasaya sürülen Bing tarafından bile yeniliyordu . Aynı yıl, Yahoo kurumsal tarihindeki en büyük işten çıkarmaları yaptı ve yaklaşık 2.000 çalışanını işten çıkardı - veya genel iş gücünün %14'ü . Aşağıda o siralarda yahoo da çalışmak için iş başvurusu yapmış birinin kendi ağzından yazılmıştır.
Raghavan'ın Yahoo'daki görev süresiyle ilgili kısma geldim, tarihlere baktım ve haykırdım, Aman Tanrım! O sırada Yahoo'da bir görüşmeye katıldım, görüşmeye aramayı iyileştirmeyle ilgili her türlü fikirle girdim ve öğle yemeğinde bana açıkça, "Yanlış düşünüyorsun. Yahoo bir reklam şirketi, buradaki işin yeni arama fikirleri yaratmak değil, bir şeyleri nasıl satacağını bulmak." denildi.
Raghavan, Yahoo'dayken "bir milyar içerik sağlayıcısının ticari teşviklerini sosyal iyi niyetle uyumlu hale getirme" niyetinden ve "izleyicileri daha fazla veri vermeye teşvik etme" isteğinden bahsetti. Bundan önce, Raghavan'ın tam olarak ne yaptığını bulmak zor - ZDNet'e göre, "IBM'de 14 yıl arama ve veri madenciliği araştırması yaptı."

Peki ama Üstteki herif bunları tek başına yapabilirmiydi ASLA. Ondan daha aşağılık düşüncelere sahip olan Sundar Pichai (Sözde Ceo , özde ne olduğu belirsiz biri) Google aramanın batırılmasının her adımında 3 kuruş fazla gelir için onu destekledi.

Resim

Üstteki herifin daha önce, Tartışmasız şimdiye kadar var olmuş ahlaki açıdan en iğrenç şirket olan McKinsey'de çalışmış ve hem 2008 mali krizinde ( bankaları borca ​​ve kusurlu ipotek teminatlı menkul kıymetlere yüklenmeye teşvik etmişti ) hem de devam eden opioid krizinde rol oynamıştı. McKinsey, Purdue ile yaptığı çalışmalardan dolayı çeşitli anlaşmalar kapsamında yaklaşık 1 milyar dolar ödedi.

Peki Microsoftun Ceo su olan Satya Nadella nın üstte resmini gördüğünüz iki kişi ile ortak yönleri nedir derseniz :

1. Üçüde hintli
2. Üçüde elektrik mühendisi
3. Üçününde Bilgisayar ile yakından uzaktan alakası yok
4. Üçüde kendi meslekleri ile alakasız şekilde birkaç yıl (Sözde) yönetim konusunda eğitimi almış

Resim

Kaynaklar :
https://www.reddit.com/r/SEO/comments/1 ... le_search/
https://www.wheresyoured.at/the-men-who-killed-google/
https://podcasts.apple.com/us/podcast/t ... 0653621646
Kayserilifatih
Megabyte1
Megabyte1
Teşekkür etti: 347 kez

Re: Google Aramayı Öldüren Adam ve arkasındaki kişi

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

İleride her şey yapay zekaya kalırsa bu Google ya da başka bir aramaların önemi de kalmayacak diye düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 5777 kez

Re: Google Aramayı Öldüren Adam ve arkasındaki kişi

Mesaj gönderen burak35 »

Hintli zulmü bitmek tükenmek bilmiyor. Bu hintliler titan saadet zinciri gibi ya...