harici dvd okuyucu ve yazıcı

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

harici dvd okuyucu ve yazıcı

Mesaj gönderen mehoaga »

Sevgili forumdaşlar;
Ben yeni harici dvd yazıcı ve okuyucu aldım hepsi burada adı ve markası aşağıda.
"Alfalink AL-DVD15 USB 3.0 Ultra Slim Taşınabilir DVD Rw Optik Yazıcı" Şimdi ben bunu aldım usb ye taktım hiç sorun yok ama içine cd veya dvd koyduğum zaman bana uyarı vermiyor. Yani demem oki önceden win 7 de olduğu gibi takınca şöyle yap böyle yap gibi. Windows 10 un denetim masasından otomatik kullan ayaralarını yaptım ama netice alamadım. Birde bununla ilgili regedit ayarı vardı aradım taradım ama ben bulamadım. Ban bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
Hepinize hayırlı günler dileklerimle.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 932 kez

Re: harici dvd okuyucu ve yazıcı

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Regedit işlemi için önerdiğim şu yolu deneyebilirsin.

Çalıştır" penceresini açmak için Windows + R tuşlarına basarak "regedit" yazıp, Enter'a basarsın.
Aşağıdaki yola gidersin:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

Burada "NoDriveTypeAutoRun" adlı bir değer varsa, bunu sil veya değerini 0 olarak ayarla. Eğer yoksa, yeni bir DWORD (32-bit) değeri oluşturup adını "NoDriveTypeAutoRun" koy ve değerini 0 olarak ayarla.

Hizmetlerden kabuk donanım algılaması hizmetini otomatik olarak ayarlayıp başlat düğmesine basıp hizmeti başlatarak deneyebilirsin.

Bir de otomatik kullan bölümü vardı denetim masasında baktığını belirtmişsin orada DVD ile ilgili bütün bölümleri varsayılanı seçin seçili orada her seferinde bana sor olarak ayarlarsın ya da dosyaları görüntülemek için klasörü aç dosya gezgini seçeneğini seçersin Bir de öyle denersin bakalım bu sefer olacak mı.

Belki aldığın ürünün kendisinden de olabilir sorun bu anlamda satın aldığın yerle görüşüp değiştirilmesini talep etmen de gerekebilir, bu tür bir cihaz kullanmadığım için bilemiyorum. Ben de geçenlerde slim jet USB 2.0 adında dvd sürücü okuyucuya takılan aparat aracı aldım, buna benzer sorunlar yaşamıştım. Ünlem işareti vardı aygıt yöneticisinde cihaz adında sürekli duruyor gitmiyordu, ne zaman bir cd takıp cd sürücüye tıklasam laptopum tepkisiz hale geliyordu, aygıt yöneticisinde göründüğünde o dvd sürücüye tıkladığımda da aynı şekilde donuyordu. Cihazı bu yüzden iade etmek zorunda kalmıştım Bir daha da almadım. Dvd sürücüm öyle boşta duruyor anlayacağın bu sebepten dolayı ara ara Dvd sürücüdeki hard diski çıkarıp takıyorum o şekilde kullanıyorum biraz zor ama iyi oluyor yani ihtiyacım olduğunda kullanıyorum.

Windows 10'da "Aygıt Yöneticisi"ni açarak DVD yazıcının altında herhangi bir hata olup olmadığını kontrol edebilirsin. Eğer bir hata varsa, aygıtı sağ tıklayıp "Sürücüyü güncelle" seçeneğini deneyebilirsin. Orada ünlem işareti var ve hiçbir şekilde gitmiyorsa ya driveri eksiktir ya da cihaz sorunludur. Mesela üreticisinin bir sitesi varsa yani bu aldığının oradan da uygun olan sürücüsünü indirmeyi deneyebilirsin yoksa Windows update ile denemeye çalışırsın başka çaresi yok diye biliyorum.

Cihazı farklı bir USB portuna takmayı denemediysen dene derim. Bazen portlar arasında uyumsuzluk olabiliyor. Ya da şöyle hub dedikleri üçlü usb bağlantı kablosundan alırsın porta bağlarsın onu sonra Dvd sürücü aparatını da aynı şekilde bağlarsın bir de onunla denersin bakalım hata verecek mi yine test etmiş olursun.

Eğer mümkünse, DVD yazıcının başka bir bilgisayara takarak çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin. Bu, sorunun cihazdan mı yoksa bilgisayarından mı olduğunu anlamana yardımcı olabilir.

Belki yüklediğin Windows 10 sürümünde de hata olabilir başka bir Windows sürümü yükleyip deneyebilirsin o zaman sorun çözülüyorsa sorun windows işletim sisteminde olabilir, çözülmüyorsa dvd aparat cihazında ya da usb portlarında sorun olabilir.

Sorunu çözemediğin ya da anlattığımda anlamadığın bir yer olursa mesajında sor, sana yollar önerip cevap veririm, kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19793 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Eyvaallah teşekkürler.
Denedikten sonra sizlere dönüş yaparım. İYİKİ VARSINIZ. :arrow:
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Tarkan hocam siz bir dahisiniz. :arrow: Bu benim aklıma neden gelmedi acaba. kafa gidik yaaa. :)
Arama çubuğuna "otomatik kullan" yazdım hemen önüme geldi ve youtubede paylaştığınız video dan yola çıkaraktan dediğiniz ayralamaları yaptım. İnş cd veya dvd taktığımda uyarı gelir herhalde. hepinize yürekten kocaman TEŞEKKÜR ler. :arrow:
Olumsuz bir şey çıkacak olursa regedit ayarlarından yapmaya çalışacağım.
Bu arada Kayserilifatih kardeşimede yanıtı için teşekkürler. :arrow:
Hepiniz İYİKİ VARSINIZ.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10125 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Hayırlı olsun. Ne kadara almıştınız acaba ? Umarım çok tutmamıştır.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

burak35 yazdı: 26 Eki 2024, 13:52 Hayırlı olsun. Ne kadara almıştınız acaba ? Umarım çok tutmamıştır.
burak35 kardeşim yanıtın için teşekkürler. :arrow:
Ben 2 veya 3 taksitle aldığım için 745 liraya denk geldi. Ama ürün hakikaten güzel hemde 1 gün içinde elime ulaştı. Hemen gelir gelmze denedim denedimde cd veya dvd takınca uyarı vermiyordu onu sormuştum hem arkadaşlara hemde Tarkan hocamız dönüş yaptılar. Valla ben beğendim ürün gerçekten güzel. Neden ben bunu aldım. Daha önce sizlerle paylaşmıştım yaa harici harddiskim mortlayınca zaten içindeki verilerimde gitti. :kafavur: Aklıma daha önce cd veya dvd ye yüklediklerim geldi. Elimde vardı asusun cd çaları iş görmeyince bende oğlanın hp laptopunun cd sini asusa taktıydım ama taktığım cd veya dvd leri görmeyince her halde dedim buda gitti. Neyse sağlık olsun. Bende harici cd veya dvd okuyucu ve yazıcı bakındıydım oda hepsi burada da varmış bende balıklama daldım ve aldım.Şimdilik bir sorunu yok gibi.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Fiyatı biraz yüksek gibi geldi. Ama sorunsuz çalışırsa yıllarca işiniz görürse mesele yok tabi. Olabildiğince cdleri dvdleri korumaya çalışın.
Cd dvd saklamak için yapılmış çantalar var. Kimisi deri kimisi başka malzemelerden yapılma. Onlardan kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 932 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

İnternette pahalıya satıyorlar ama elinle tanıdık güvendiğin toptancılardan ya da toptan fiyatına perakendecilerden alırsan daha ucuza geliyor. Nedense bana da fiyatı biraz pahalı gibi geldi. Güle güle kullansın da gerisi önemli değil.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Malesef herşeyin fiyatı artıyor. Ben en son gördüğümde fiyatı 200 civarıydı. :/
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

burak35 yazdı: 26 Eki 2024, 17:51 Malesef herşeyin fiyatı artıyor. Ben en son gördüğümde fiyatı 200 civarıydı. :/
Burak35 kardeşim dediklerin doğrudur. İmkanım olsaydı keşkem peşin alsaydım 645 tl idi ama ben 3 taksitle aldığımdan böyle oldu. Benim işimi görsünde lazım olan neyse onu yapıyorum. Elden başka birşey gelseydi mortlayan yedek diski kurtarabilseydim bu kadar uğraşmaz ve fazla masrafa girmezdim. Neyse sağlık olsun diyelim bunada şükürler olsun. Hem sana hemde sayfadaki tüm arkadaşlara selamlar ve sevgilerimle. Kalın sağlıcakla.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Haklısınız. Taksitten ötürü vade farklı falan biniyor fiyatın üstüne. Mesela benim laptop 1700 tl di alırken.
Ama taksit sayısı artınca fiyatta artı 2000 tl olmuştu zamanında alırken.