Düğün CD sinin son bir iki diski bozuk
- Email Bot
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 2 kez
Düğün CD sinin son bir iki diski bozuk
Merhaba kolay gelsin benim düğün CD sinin son bir iki Diski bozuk ve bu yüzden baska yere taşıyamıyorum yardımcı olur musunuz ?
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 930 kez
Re: Düğün CD sinin son bir iki diski bozuk
Düğün disklerinizi kurtarmak veya yedeklemek için bazı yöntemler deneyebilirsiniz. Örneğin:
1. **Disk Temizliği**: Disklerinizi nazikçe temizlemeyi deneyin. Yumuşak bir bezle, diskin ortasından dışına doğru dairesel hareketlerle silin.
2. **Disk Onarma Yazılımları**: Bozuk diskleri onarmak için çeşitli yazılımlar mevcuttur. Bu yazılımlar, diskinizi tarayarak hataları düzeltmeye çalışabilir.
3. **Veri Kurtarma Hizmetleri**: Eğer disklerinizdeki veriler çok önemliyse, profesyonel veri kurtarma hizmetlerinden yardım almayı düşünebilirsiniz.
4. **Dijital Yedekleme**: Eğer diskiniz hala okunabiliyorsa, içeriğini bir bilgisayara veya harici bir diske kopyalamayı deneyin.
1. **Disk Temizliği**: Disklerinizi nazikçe temizlemeyi deneyin. Yumuşak bir bezle, diskin ortasından dışına doğru dairesel hareketlerle silin.
2. **Disk Onarma Yazılımları**: Bozuk diskleri onarmak için çeşitli yazılımlar mevcuttur. Bu yazılımlar, diskinizi tarayarak hataları düzeltmeye çalışabilir.
3. **Veri Kurtarma Hizmetleri**: Eğer disklerinizdeki veriler çok önemliyse, profesyonel veri kurtarma hizmetlerinden yardım almayı düşünebilirsiniz.
4. **Dijital Yedekleme**: Eğer diskiniz hala okunabiliyorsa, içeriğini bir bilgisayara veya harici bir diske kopyalamayı deneyin.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19732 kez
Bu durum CD kalitesi ile bire bir bağlantılı , Hiç unutmam seneler önce Türkiyeye tatile gitmiştim ve oradaki müzik albümlerimi Cd lere yazdırdım ve berline döndüm. Aradan 6 ay geçti Cd leri kllanmaya kalktığımda içeriğin %90 ının kullanılamaz hale geldiğini gördüm. Bu nedenle Eğer elinizde CD ler varsa bunların içeriğini mutlaka harici bir HDD / SSD ye kopyalamanızı öneririm CD ler birldiğimiz Turşu gibi Bozulur (Genellikle kalitezi malzemeden üretilenler) . Elinizde belirli kesimleri okunmayan çizik vs cd ler için genellikle CD yüzeyine diş macunu sürülüp daha sonra bezle silinerek çiziklerin doldurulması sağlanır ve birçok durumda tekrar okunmaları sağlanabilir , lakin Cd kalitesizliğinden bozulmuş olanlarına pek birşey yapılamıyor. Yinede aşağıdaki yazıya bir gözatın derim.
https://www.sordum.net/1815/bozuk-cd-ve ... calisalim/
https://www.sordum.net/1815/bozuk-cd-ve ... calisalim/
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Tarkan hocam bende de şöyle bir sorun var zamanında TDK Türkçe sözlük kitabı almıştım 2010 yılında 2009 baskısını onun yanında CD'sini vermişlerdi. Windows 7'nin 32 bit sisteminde diske kopyalayabiliyordum yani kurulum yapabiliyordum ama 64 bitlerde 1.2.3 diye dosyalar ayrılıyordu 1 ve 2'yi kopyalıyordu ama 3. yü kopyalarken "döngüsel veri artıklık denetimi" hatası veriyor kopyalamıyordu bu sorun sence CD'den midir yoksa 64 biti desteklemiyor muydu ya da başka bir hata mı vardı
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10123 kez
Bulabilirseniz gözlük bezlerinden fiber bezlerinden bulun. Onlarla silip temizleyip bilgisayara takıp kurtarmaya çalışın.
Ama % 100 işe yarar mı bilemiyorum. Cd ler genelde durduk yere kendi kendine bozulur. Bende bugüne kadar topladığım 5 6 çanta cd dvd vardı.
Geçenlerde son kalan çantayıda atmıştım. En son denediğimde cd lerin dvd lerin çoğunun çalışmadığını gördüm.
Artık malesef cd dvd devri kapandı. Eskiden çok işe yarıyordu. Ama ömrü uzun değildi. Cd ve dvd ler genelde kalitesiz oluyor.
Bütün olay bencede bundan kaynaklı. Benim çok dosyam gitti cd ve dvd lerde. Nadiren kolonyalı pamukla temizlemek yada,
Sabunlu suyla yıkadıktan sonra temizlemekte işe yarayabilir. Ama denemek lazım. İşiniz zor. Umarım kurtarırsınız.
Ama % 100 işe yarar mı bilemiyorum. Cd ler genelde durduk yere kendi kendine bozulur. Bende bugüne kadar topladığım 5 6 çanta cd dvd vardı.
Geçenlerde son kalan çantayıda atmıştım. En son denediğimde cd lerin dvd lerin çoğunun çalışmadığını gördüm.
Artık malesef cd dvd devri kapandı. Eskiden çok işe yarıyordu. Ama ömrü uzun değildi. Cd ve dvd ler genelde kalitesiz oluyor.
Bütün olay bencede bundan kaynaklı. Benim çok dosyam gitti cd ve dvd lerde. Nadiren kolonyalı pamukla temizlemek yada,
Sabunlu suyla yıkadıktan sonra temizlemekte işe yarayabilir. Ama denemek lazım. İşiniz zor. Umarım kurtarırsınız.
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3925 kez
Dvdrom ve cdrom lar da bozulabiliyor. Eğer uygun saklama koşulunda saklanırsa bir şey olmaz. Bende 1 kutu içerisinde cd ler var. %90 çalışıyor
- burak35
- Zettabyte3

İyi saklanırsa belki korunabilir. Ama cd dvd okuyucu yazıcılarda bozuluyor malesef. Mesela benim laptopunki bozulmuştı. Ama bence iyi oldu.
Çünkü Laptoptaki cd dvd oku yaz yapan parçayı söktürdüm. Yerine kızakla hdd taktırdım. Böylece fazladan ek depolama alanım oldu.
Bence en iyi yedekleme kaliteli bir harddiske yapılan yedeklemedir. Bende şuan 2 tane birden harici disk var. İkisinide sırt çantama koydum.
Altını üstünüde eski ve kullanmadığım bir polar ceket ile kapattım. Böyle güzel koruyup saklayabiliyorum. Zaten darbe almadığı için sorunda yok.
Çünkü Laptoptaki cd dvd oku yaz yapan parçayı söktürdüm. Yerine kızakla hdd taktırdım. Böylece fazladan ek depolama alanım oldu.
Bence en iyi yedekleme kaliteli bir harddiske yapılan yedeklemedir. Bende şuan 2 tane birden harici disk var. İkisinide sırt çantama koydum.
Altını üstünüde eski ve kullanmadığım bir polar ceket ile kapattım. Böyle güzel koruyup saklayabiliyorum. Zaten darbe almadığı için sorunda yok.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Yeni mi oldu bu yoksa eskiden beri mi böyleydi, yeniyse hayırlı olsunburak35 yazdı: 12 Eki 2024, 20:24 Laptoptaki cd dvd oku yaz yapan parçayı söktürdüm. Yerine kızakla hdd taktırdım. Böylece fazladan ek depolama alanım oldu.
- burak35
- Zettabyte3

Yok bayadır bozuktu benim cd dvd sürücü. Ben çok fazla ve yoğun kullanmıştım. Belki ondan böyle bozulmuş olabilir.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Kızağı hard disk için olanı yeni mi taktırdın dvd sata sürücü yerine
- burak35
- Zettabyte3

Bilgisayarıma ssd taktırdığımda taktırmıştım kızağıda. Temmuz 2021 olması lazım. 3 seneyi geçmiş artık.