Dell inspiron 3521 laptopumun ekranının tamamen kararması ve bir daha gelmemesi

Elektrik ve elektronik konularında bilgi paylaşım alanıdır.
Kayserilifatih
Megabyte4
Megabyte4
Teşekkür etti: 403 kez

Dell inspiron 3521 laptopumun ekranının tamamen kararması ve bir daha gelmemesi

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Benim dell inspiron 3521 laptopun ekran renkleri birbirine karışıyor farklı renkler arasında sürekli gidip geliyordu ekranı normal şekilde görebileceğimiz normal kullanım şekli var ya televizyon duvara monte edilmiş şekildeki gibi öyle kullanınca ekran gidiyordu onu tamamen geriye aşağıya ittiğimde ekran geliyordu ama normal seviyeye getirdiğimde ve aşağıya kaydırdığımda ekran gitti az önce işletim sistemi başlatılıyordu gördüm sonra ekran yine gitti ve bir daha da gelmedi. Fan dönüyor işletim sistemi çalışıyor ışıklar aktif yani işletim sisteminde sorun yok ona eminim. Bilgisayarcıya göstereceğim ama sizlerin de bir fikrini almak istedim.
En son Kayserilifatih tarafından 10 Eki 2024, 11:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9191 kez

Re: Dell inspiron 3521 laptopumun ekranın tamamen kararması ve bir daha gelmemesi

Mesaj gönderen velociraptor »

Laptop ekranını mesela yatacakken asla kapatma (Bilgisayar kapağını kastediyorum) : Menteşelerin oradan geçen çok hassas kablolar var her kapatıp açma onları aşındırıyor. Muhtemelen o kablonun yenilenmesi gerekiyor. Eğer senden, ekranın değişmesi gerekiyor deyip 3-5 bin tl isterlerse sakın verme. Harici bir monitör al HDMI portundan bağla ve laptopu kasa olarak kullan.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 6338 kez

Re: Dell inspiron 3521 laptopumun ekranın tamamen kararması ve bir daha gelmemesi

Mesaj gönderen burak35 »

Ya ekran bozuldu. Ya ekrana giden kablo ve soketlerde sorun var. Yada ekran kartı arızası olabilir. Umarım en az hasarla atlatırsın.
Ama bana sorun yazılımsal değilde donanımsal gibi geliyor. Bendede buna benzer bi sorun var. Benim yıllar önce ekran kartım yandı.
Sonra ekranımda kararma oldu. Arasıra bilgisayar açılırken yada resetlerken ekran gidiyo.
Muhtemelen anakarttan ekrana giden flex kabloda sorun vardır. Umarım çok tutmaz. Laptop ekranları çok pahalı değil. En fazla 300 500 falan.
Sök tak parasıyla senden en fazla 1000 tl ye kadar para isteyebilir. Daha fazla isterlerse bence verme. Ayrıca harici ekranlar var.
Newegg de geçen gün görmüştüm 1 tane. Belki başka sitelerdede vardır. Belki harici ekran almakta işini görebilir.
Yerli yabancı siteleri bi araştır derim.
Kayserilifatih
Megabyte4
Megabyte4

Ben sorunun kablodan kaynaklandığını düşünüyorum ama yarın bilgisayarcıya götüreceğim bakacak sorunu teşhis edince bana bilgi verecek umarım ekranda hasar yoktur sorun sadece kablodadır yoksa mecburen çok fazla para isterlerse benim de aklımda harici monitör alıp da hdmi kablosuyla kullanmak var.
Kayserilifatih
Megabyte4
Megabyte4

Re: Dell inspiron 3521 laptopumun ekranının tamamen kararması ve bir daha gelmemesi

Bilgisayarcıya gittim bana gösterdi sağ alt menteşenin olduğu taraftaki kablo neredeyse tamamen yıpranmış bu kablonun değişmesi lazım 800-900 civarı ister diyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Re: Dell inspiron 3521 laptopumun ekranının tamamen kararması ve bir daha gelmemesi

Söylemiştim , Elimdeki 12 Yıllık MSI laptopun kapağını alalı 12 defa kapatmamışımdır. Malesef çoğu kullanıcı yatarken laptop kapağını kapatmak gibi Son derece yanlış bir eylem yapıyor ve buda Aynen O kabloyu mahvediyor henüz istisnasına rastlamadım bütün marka ve modellerde durum böyledir. Biraz pahalıymış.
Kayserilifatih
Megabyte4
Megabyte4

Peki sence ne yapayım yaptırayım mı
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Yerinde olsam internetten o kablonun fiyatını ve kaça takıldığını araştırırdım , nasıl olsa telefon numaraları oluyor , maksat fiyat almak. Tek bir kablonun tutarı okadar olmaz en az 300 - 400 TL işçilik söylemiştir. Bana biraz pahalı gibi geldi, karar senin.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 6338 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Bi kablo o kadar etmez. Bi kablonun edeceği 200 300 bilemedin en fazla 400 tl. Daha fazla olmaz. 800 900 bence çok fazla.
Bizim ülkedeki teknik servisler bilgisayarcılar böyle işte. Hepside aşırı kazıkçı ve pahalı. o yüzden bencede önce kablonun fiyatını araştırın.
Sonrada üzerine 200 300 işçilik koyun dahada fazla vermeyin.