Windows 11 İşletim Sistemini Oyun Açısından Performaslı Hale Getirme

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2526 kez

Windows 11 İşletim Sistemini Oyun Açısından Performaslı Hale Getirme

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

TRWE_2012
Windows 11 İşletim Sistemini, oyun için performanslı hale getirmek için "windows kayıt defter ayarları" var mıdır?
GPT-4o

Windows 11 işletim sistemini oyun için daha performanslı hale getirmek amacıyla bazı kayıt defteri ayarlarını değiştirebilirsiniz. Ancak, bu tür değişiklikler yapmadan önce dikkatli olmanız ve kayıt defterinin yedeğini almanız önemlidir. İşte oyun performansını artırmak için bazı kayıt defteri ayarları:

### 1. **Oyun Modunu Etkinleştirme**
Windows 11, oyun modunu destekler. Bu mod, oyun oynarken sistem kaynaklarını optimize eder.

- Kayıt Defteri'ni açın (`regedit`).
- Aşağıdaki yola gidin:
```

Kod: Tümünü seç

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\GameBar
```
- "AllowAutoGameMode" anahtarını bulun ve değerini `1` olarak ayarlayın.

### 2. **Arka Plan Uygulamalarını Kapatma**
Oyun oynarken arka planda çalışan uygulamaların etkisini azaltmak için:

- Aşağıdaki yola gidin:
```

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\BackgroundAccessApplications
```
- "BackgroundAccessApplicationsEnabled" anahtarını bulun ve değerini `0` olarak ayarlayın.

### 3. **TCP/IP Ayarları**
Ağ performansını artırmak için TCP/IP ayarlarını değiştirebilirsiniz.

- Aşağıdaki yola gidin:
```

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters
```
- "TcpTimedWaitDelay" anahtarını oluşturun (eğer yoksa) ve değerini `30` olarak ayarlayın.

### 4. **Win32PrioritySeparation**
Bu ayar, sistemin önceliklerini belirler.

- Aşağıdaki yola gidin:
```

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl
```
- "Win32PrioritySeparation" anahtarını bulun ve değerini `26` olarak ayarlayın. Bu, oyunların önceliğini artırır.

### 5. **Hızlı Başlatma**
Hızlı başlatmayı etkinleştirmek için:

- Aşağıdaki yola gidin:
```

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
```
- "StartupDelayInMSec" anahtarını bulun ve değerini `0` olarak ayarlayın.

### Dikkat Edilmesi Gerekenler:

- Kayıt defterinde değişiklik yapmadan önce yedek almayı unutmayın.
- Yanlış ayarlar sistemin kararsız çalışmasına neden olabilir.
- Bu ayarların etkisi, sistem yapılandırmanıza ve oyunlara göre değişiklik gösterebilir.

Bu ayarları uygulayarak Windows 11'inizi oyun performansı için optimize edebilirsiniz.
[/b]
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10125 kez

Re: Windows 11 İşletim Sistemini Oyun Açısından Performaslı Hale Getirme

Mesaj gönderen burak35 »

Güzel. Bazıları bende eklidir bazılarıda ekli değildir. Ben oyun oynayamıyorum ekran kartım arızalı olduğu için.
O yüzden benim yerime sizler oynarsınız artık.

Yıllar önce ilk desktop aldığımda arkadaşımdan Fifa 2005 alıp kurmuştum. Kariyere başlarken hep çer çöp takımlar gelirdi.
İşte fransa italya ispanya 2 lig takımları gibi. Biraz daha takım ararken tesadüf Celtic in geldiğini gördüm. Diğer takımlar 2 yıldızdı.
Celtic ciğerim ise 3 yıldızdı. Hemen atladım celtic e hemen. 1 sezon oynayıp bitirmiştim. Sonrada o kaçınılmaz sonla yüzleştim.
Bingo ! Bölüm sonu canavarı geldi. Milan tabikide. :) Kadroları efsaneydi. En düşük en zayıf oyuncuları 87 di galiba. Akıl almaz birşeydi.
Çok uğraştım ama yenemedim malesef. :/ Eninde sonunda golleri saplayıp bi temiz tokatladılar yani. :)
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 932 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Sistemin kendi sorunları var 6 ay geçmeden hızlandırma olayına kesin bir şey diyemeyiz maalesef çünkü daha çok hataları yeni bir sistem olduğu için elbette vardır ve bir 6 ay 1 sene geçmeden de bu sistem tam stabil demek mantıklı olmaz kanaatindeyim.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2526 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Kayserilifatih yazdı: 08 Eki 2024, 00:20 Sistemin kendi sorunları var 6 ay geçmeden hızlandırma olayına kesin bir şey diyemeyiz maalesef çünkü daha çok hataları yeni bir sistem olduğu için elbette vardır ve bir 6 ay 1 sene geçmeden de bu sistem tam stabil demek mantıklı olmaz kanaatindeyim.
Ben zaten 22H2 kalacağım, ta ki Windows 11 işletim sisteminin destekleme süresinin bitimine 6 ay kala, yeni Windows 11 x64 ISO 'sunu sistem'e indirip yedekleyeceğim.Böyle daha iyi olacak, hemen hemen hatalarından arındırılmış bir Win11 ISO kalıbı elimde olacak
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Aslında Windows 10 kurabilirsen süper olur. 11 tam bir başbelası. Tabi burada en büyük sıkıntı lenovonun 11 e zorlaması. :/
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 932 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

TRWE_2012 yazdı: 08 Eki 2024, 00:32
Kayserilifatih yazdı: 08 Eki 2024, 00:20 Sistemin kendi sorunları var 6 ay geçmeden hızlandırma olayına kesin bir şey diyemeyiz maalesef çünkü daha çok hataları yeni bir sistem olduğu için elbette vardır ve bir 6 ay 1 sene geçmeden de bu sistem tam stabil demek mantıklı olmaz kanaatindeyim.
Ben zaten 22H2 kalacağım, ta ki Windows 11 işletim sisteminin destekleme süresinin bitimine 6 ay kala, yeni Windows 11 x64 ISO 'sunu sistem'e indirip yedekleyeceğim.Böyle daha iyi olacak, hemen hemen hatalarından arındırılmış bir Win11 ISO kalıbı elimde olacak
Şimdilik Windows 11 22H2'nin desteği bitene kadar 22H2 yi kullanırsın (Windows 10 22H2 kullanıyorsan onun da desteği bitene kadar kullanabilirsin) sonra istersen 23H2'ye geçersin 23H2'nin desteği bitti mi 24H2'ye geçersin onu da aynı şekilde kullanırsın bu şekilde daha stabil bir sistem kullanmış olacaksın böylece daha az sorunlarla uğraşırsın çünkü Windows 10 ve 11 hepsi eşit şekilde sorunludur ben sadece 10 ve 11 taraftarlığı yapmıyorum ikisini de eşit şekilde değerlendirmeye çalışıyorum elimden geldiğince.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Destek bitmesinin hiç önemi yok. Unutmamak gerek. Destek bittiği halde birçok insan Win 7 kullanmaya devam etti. Birşey oldumu? Tabikide hayır.
Sonuçta destek biter bitmez o sistem kendi kendine infilak etmeyecek. :)
Ben kullanılamaz hale gelene kadar win 10 kullanmaya devam edeceğim. Ne zaman kullanılamaz oldu. İşte o zaman değiştiririm.
Önümüzdeki 5 sene boyunca windows 10 kullanma planım var. Sanırım büyük ihtimalle pek fazla sorunda yaşamayacağım.