Laptop Harddiskini Masaüstü Bilgisayara Bağlamak

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19797 kez

Laptop Harddiskini Masaüstü Bilgisayara Bağlamak

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 932 kez

Re: Laptop Harddiskini Masaüstü Bilgisayara Bağlamak

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Güzelmiş Laptopa hard disk takmayı öğrendim şimdi de masaüstüne laptop hard diski takmayı öğreniyorum.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10125 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Boş sata portu ve güç kabloseu varsa neden olmasın ? :) Yalnız her ne olursa olsun harddiski montajlamak lazım. Neticede mekanik.
3.5 inç yuvalara yerleştirebilmek için içinde 2.5 inç disklere göre yeri olan kızaklar kullanılmalı. Bu sayede hdd boşta kalmaz. En iyisi bu bencede.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 932 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

burak35 yazdı: 07 Eki 2024, 01:17 Boş sata portu ve güç kabloseu varsa neden olmasın ? :) Yalnız her ne olursa olsun harddiski montajlamak lazım. Neticede mekanik.
3.5 inç yuvalara yerleştirebilmek için içinde 2.5 inç disklere göre yeri olan kızaklar kullanılmalı. Bu sayede hdd boşta kalmaz. En iyisi bu bencede.
Hayatımda masaüstü bilgisayar kullanmadım sadece zamanında internet kafelerde kullandım ondan dolayı masaüstüne nasıl hard disk takılır pek bir fikrim yok ondan söyledim yoksa laptop a 2.5 luk 9.5 mm kızakla eski laptopu ilk aldığımda içinde gelen hard diskimi taktım ssd ile birlikte ikisine de yeni dosyalarımı kopyalayıp kendimi güvenceye alıyorum tabii ki ayrı yedek harici eski hard diskim var ikisi de sana daha önce dediğim gibi seagate. Ama nedense benim bu bilgisayarla beraberinde gelen seagate hard diskin mekanik tarafinda olan beyaz kağıdındaki yazılarda samsung simgesi geçiyor ondan belki de fazla bir sıkıntı yaşamamış olabilirim. Bilgisayarımdaki ilk gelen hard diskim ST500LM012 HN-M500MBB modeliydi.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10125 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Masaüstü çok kolaydır. Bi kere herhangi birşeyi sök tak yaptın mı tamamdır. Yeterki elin alışsın. Zaten portlar bellidir.
Birini diğerine takma ihtimalin yok. Ben masaüstünü daha çok severim. Erişim ve değişim daha zahmetsiz daha kolaydır.
Laptop olsa uğraş dur. Artı laptopun içindeki vidaların düşüp kaybolma ihtimali var. Üzerineki küçük parçalara zarar verebilme ihtimali var.
Laptop çok daha fazla sıkıntılı. Ama desktop her zaman daha rahattır.