İşin garibi anneme de ilginç bir şekilde kart gönderip duruyorlar Vakıfbank'tan niye bilmiyorum 2 sene önce 3 sene önce mi ne gönderdiler o civarda şimdi tekrar göndermişler niye ısrarla gönderiyorlar onu da anlamıyorum halbuki annemin vakıfbank'ta hesabı bile yok ama babamın var diye sanıyorum ondan gönderiyorlar
April yazdı: 02 Eki 2024, 13:05
E-Devlet şifrelerini derhal değiştirin.
Kart limitine de işin garibi 150 tl yazmışlar annem kartı kullanmadı yaklaşık 3 sene önce miydi yoksa daha fazla mıydı bilmiyorum annem kartı kullanmadığı halde yeniden kart göndermişler, geçen perşembe günü göndermişlerdi daha önce de bir hafta önce de gelmiş buraya bizi bulamamış ptt kuryesi dedi ki ne olur alın kullanmak istemezseniz direkt yırtıp atın yoksa beni bir daha gönderecekler buraya diye biz de mecburen aldık. Aynen e-devlet şifrelerimizi ve her şifremizi değiştirmek şart annem şifresini kart gönderilmeden yaklaşık 2 hafta önce değiştirmişti ama babam değiştirdi mi bilmiyorum. Ama bir garip taraf daha var artık şifremize rahatça ulaşabildiklerine göre biz şifremizi ne kadar değiştirirsek değiştiririm kırmak isteyen insanlar her durumda kırabilecektir böyle de bir güvenlik zaafiyeti var işte. Bu bir tuzak olmasın, tuzak olup olmadığını anlamaya bakacağım ama annem boşver kullanmayalım diyor bir de boşu boşuna oraya gidip de uğraşmayalım nasıl olsa kullanmıyorum bir daha göndersinler bir daha kullanmam diyor kontrol etme işi bu nedenle kalıyor. Annem küçük bir işte çalışıyor ondan gidemiyor bankaya. Böyle de bankanın sürpriz yumurtası var.
Arkadaşlar benimde o bankada birikimim var. Ama inş böyle bir şey başıma gelmez. Birde üstüne üstlük maaş hesabmda orda. Yani bendemi ayrılayım o bankadan.
mehoaga yazdı: 02 Eki 2024, 13:45
Arkadaşlar benimde o bankada birikimim var. Ama inş böyle bir şey başıma gelmez. Birde üstüne üstlük maaş hesabmda orda. Yani bendemi ayrılayım o bankadan.
Hesabın olduğu yerde bankada istemeden kart geliyorsa veya herhangi bir alışveriş işlemi para yatırma çekme işlemi yapılıyorsa bilgin dışında ve herhangi bir şekilde internet şubesine girdiğinde Ip adreslerinde sizin girdiğiniz Ip adreslerinden farklı bir adres ile giriş yapılıyor mu internet ya da telefon bankacılığı şifreniz sürekli değiştiriliyor mu onu bir kontrol edin bunu bir bankayla görüşün, gerçekten güvenlik zafiyeti olduğunu düşünüyorsanız güvendiğiniz başka bir bankaya geçin, bu miktar sanıyorum 600 bin liraya kadar miktar devletin garantisi altında o yüzden bir şey olsa bile onu devlet öder diyorlar ama nasıl öder bilmiyorum
Bildiğim kadarıyla hukuksal olarak bankaların müşterilerinin kişisel verilerini gizli tutma ve müşterilerini koruma yükümlülüğü var.
Ama yinede herkes dikkatli olsun derim. Bizim akbankla işimiz yok. Ben daha önce akbank hiç kullanmadım.
mehoaga yazdı: 02 Eki 2024, 13:45
Hesabın olduğu yerde bankada istemeden kart geliyorsa veya herhangi bir alışveriş işlemi para yatırma çekme işlemi yapılıyorsa bilgin dışında ve herhangi bir şekilde internet şubesine girdiğinde Ip adreslerinde sizin girdiğiniz Ip adreslerinden farklı bir adres ile giriş yapılıyor mu internet ya da telefon bankacılığı şifreniz sürekli değiştiriliyor mu onu bir kontrol edin bunu bir bankayla görüşün, gerçekten güvenlik zafiyeti olduğunu düşünüyorsanız güvendiğiniz başka bir bankaya geçin, bu miktar sanıyorum 600 bin liraya kadar miktar devletin garantisi altında o yüzden bir şey olsa bile onu devlet öder diyorlar ama nasıl öder bilmiyorum
Eyvaallah teşekkürler.
Hayır o dediklerinin hiç biri bende olmadı. Belki bana kızabilirsiniz haklı da olabilirsiniz neden dedim bunu hanımda bana kızdı. Nedeni ben rahatsızım ya bana atm kartı göndermişler bende gidemediğimden eşimi yolladım (vekalet ve nufus cüzdanımla birlikte) "kendisi gelecek" demişler. Hanım eve bir geldi ateş püskürüyor. Git kendin al dedi. Bende müşteri temsilcisini aradım "ağzıma geleni saydım" Karşımdaki kişi "bir sakin olun beyfendi diyelerek" beni sakinleştirdi. "sıkmayın canınızı onu iptal eder yenisini ev adresinize yollarız" dedi ve hakikaten 1 hafta sonra ev adresine geldi atm kartım. Hanım yine kızdı madem oluyordu beni niye sürükledin oralara dedi. Benim bilgim dışında hiç bir şey yapılamıyor demekki. Ha bu arada habire "krediniz hazır" mesajlarına bakmaktan gına geldi "istemiyorum" dedim ama yinede geliyor. Bende mesaja bakıp kapatıyorum. almak bişey değil birde ödemesi var. Ödeyecek durumum yokki nasıl alayım olsada almam ben aklımı peynir ekmekle yemedim. Allah gecinden versin kimsenin başına gelmesini istemem. Valla hoplatırım yıkar geçirim ortalığı. Bu ülkede kanun var nizam var varmı öyle 3 kuruşa 5 ekmek. Ben yiyemedim sen ye.
Not: küçük bir aytıntı vekalet sacede babamdan kalma arsa için yapılandırıldı. Yani umumi değil.
Sorun yoksa şu anlık o bankada kalın içiniz rahat ise eğer bir sıkıntı olursa mesela paranızla ilgili bir herhangi bir şekilde istemeden azar azar azalma ya da çalınma gibi, ilgili parayı banka ödemezse bankaya dava açarsınız ne kadar sürer bilmiyorum uzun sürer ama bir şekilde sonuçlanır tabii, kredinin ödemesi astarından pahalı orası doğru bir çekersin on ödersin o yüzden ben de kredi çekmeyi kimseye kolay kolay tavsiye etmiyorum. Sadece babadan kalma arsaya vekaletin varsa onun dışında her şey senin kontrolünde ve kimse senden habersiz senin vekaletini almadan iş yapamaz demektir o anlamda için rahat olsun.
Eski bir Akbank çalışanı olarak açık ve net söylüyorum hiç bir müşteriye önem vermiyorlar.
Alta yapı yok, Sistem bakımı yok, Arıza kaydı açarsanız taşeron firma geliyor, Kendilerine ait teknik sistem personeli yok.
Eğer banka hesabınız varsa uygulama üzerinden değil tarayıcı üzerinden giriş yapın uygulamasında bile virüs ola bilir.
Ben iban için bi bankaya gitmiştim. Benim iban için bankamatik 2 ayda gelmedi.
Sonra o gittiğim bankadar bi tanıdık varmış. Dedim benim iban gelmedi acil lazım bana.
Adamda dediki hiç sorun değil 10 dakikaya hallediyorum. Ve 10 dakikada benim bankamatiği hazırlayıp teslim etti.
Sonrada bankamatiğe tak şifreni değiştir kullan dedi. Birazda bankadaki o görevlilerle alakalı bu durumlar.
Başkasının 20 dakikada yaptığı işi adam 10 dakikada yaptı. Başkasının verdiği iban 2 ayda gelmedi. Adamın bana verdiği iban 10 dakikada elimde.
Birazda çalışanın pratikliğine bakıyor galiba bu işler.