Harici harddisk sorunu

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Re: Harici harddisk sorunu

Mesaj gönderen mehoaga »

burak35 yazdı: 26 Eyl 2024, 18:48 Tamamda siz ne zaman aldınız ?
Burak35 kardeşim alalı bayağı süre geçti hatırlayamıyorum ama aldığım yer belli destek telefonunda bana cevap veren kişinin yorumu 10 sene olmuş dedi. Bende hani ne yapılabilir diye soracaktım telefon yüzüme kapandı. Şimdi benim kendi araştırmalarıma göre diskin önündeki o lehimli üzerinde bir kaç adet elektronik malzeme mevcut orda galiba arıza. Eğer o aparattan bulabilirsem belki kurtarma şansımız olur.
Ondan önce 3 veya 5 gün önce ben günceli almadan önce şakır şakır çalışıyordu. Nolduda birden bire yanıt vermeyi kesti anlamış değilim.Aksi gibi donamım ve aygıtlarda biran görünüp kayboluyor. 2. cisi c sürücünde ve bilgisayarı yönet kısmında (sürücüler görünüyor ama o yok) Hatta resimlerinide paylaşmıştım. Şimdi bana lazım olan önündeki aparattan lazım onu ne diye aratacağız veya nasıl buluruz.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10127 kez

Mesaj gönderen burak35 »

2 seneyi geçmediyse faturası varsa aldığınız yerin değişim yapmasını isteyebilirsiniz. 2 seneyi geçtiyse yapacak fazla birşey kalmıyor.
Sağlam bi servis bulup diski toparlayıp verin. Yapabiliyorlarsa yapsınlar. Olursa kurtarırsınız. Olmazsada geçmiş olsun.
Malesef dayanıksız bi ürün denk gelmiş size. Benim laptopun içinde samsung hdd vardı. Ssd taktırınca onu söktürüp emekliye ayırdım.
Biraz araştırdım. Mesela benim laptopun üstünde gelen Hdd en az 15 senelik falan. 51.000 saat çalışma süresini geçmiş durumda.
Fakat buna rağmen hala daha sağlıklı. Ve crystaldiskinfo uygulamasında sarı yada kırmızı uyarı bile vermiyor.
Teknoloji gerçekten birazda şans işi. İnşallah halledersiniz. Ama durum sıkıntılı biraz. Malum hdd ler mekanik.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

https://app.hb.biz/Kh1yDe1VTxhT.
Ben bunu almak istiyorum bana iyi veya kötü diyin.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19838 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Alınabilir bence . Ben 10 yıldan uzun süredir aşağıdakini kullanıyorum memnunun. Ama taklit olmamasına dikkat edin bendeki Orjinaldi.
https://www.akakce.com/harici-harddisk/ ... 67589.html

Ayrıca bir HDD kutusu satın alınıp içerisine 2,5 inçlik bir mekanik sabit disk alıp takılabilir de
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Linki paylaşılan 2 taşınabilir diskte iyidir. Ve bence alınabilir. Marka olarak zaten ikiside güven veriyor.
Burada önemli olan kapasite. 500 gb size yetecek mi ? Ve bütçe ne kadar. 500 gb yetecekse direk alınırı.
Ama bana 500 gb yetmez tabi. :)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Ben artık eski disklerimi bir disk kutusu alıp harici HDD olarak kullanıyorum. Elbette daha mı ucuza gelir hesaplamak gerek
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Harddiski ayrı Disk kutusunu ayrı alıp haricis disk yapmaktan mı bahsediyorsun abi? Öyle daha iyi olmazmı aslında?
Mesela usb 3.0 disk kutusu alsa, İçinede 7200 rpm harddisk alıp taksa böyle daha iyi olmaz mı ? Yada böyle sorunsuz kullanabilir mi ki?
Sanki böyle daha iyi olur gibime geliyor. Hem dosya aktarımları daha hızlı yapılır. Hemde zamandan tasarruf edilir sanki.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

burak35 yazdı: 27 Eyl 2024, 14:44 Linki paylaşılan 2 taşınabilir diskte iyidir. Ve bence alınabilir. Marka olarak zaten ikiside güven veriyor.
Burada önemli olan kapasite. 500 gb size yetecek mi ? Ve bütçe ne kadar. 500 gb yetecekse direk alınırı.
Ama bana 500 gb yetmez tabi. :)
Burak35 kardeşim. Yanıtın için teşekkürler . Valla aslında 1 tb neden aldıysam :o Almış bulundum o zamanlar fiyatlar uygundu banada lazım olduydu ve vatan bilgisayardan almıştım. Şimdi hani dedim içindeki verilerimi kurtarabilirsem ona aktarırım diye 500 gb yeter herhalde bana. Ama içinde lisansları bulunan önceden indirdiğim programlarım vardı hatta şimdi aradığım zaman bulamadığım videolarım vardı inş zarar görmeden kurtarabilirsem ne ala bana. :-)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Kapasitesinin yüksek olması iyidir aslında. Benim laptopda 640 gb lık Samsung sata 2 5400 rpm harddisk vardı.
Benim laptop ekran kartı ve ısı artışı yüzünden servislik olunca Win 10 kuralım dediler. Bende ağır çalışır diyince Ssd önerdiler.
Bende mecbur Hdd söktürüp Ssd taktırdım. 640 gb hdd tam ucu ucuna yetiyordu bana.
Ama benim cihaz çok eski olduğunda Hdd değiştirmek istedim. Bendeki samsun hdd yaklaşık 14 15 senelik falandı.
Bilgisayarın içinde gelen bi hdd olduğunda baya bi yıpranmıştı. Değiştirip Wd blue 1 tb taktırdım.
Ama ben Hdd değişimini 2 sene önce yaparken 640 lık hdd bulamadım tabi. 750 lik olsun dedim. 750 lik hdd de bulamadık dediler.
Bende mecburen 1 tb lık hdd taktırdım. Bazı kapasitelerdeki hdd ler artık üretilmiyor. Mesela 160 ve 250 gb lık hdd artık hiç yok.
640 gb olanlarında üretimi durmuş. Ben aldığımda 1 tb hdd fiyatı 600 civarı falandı herhalde. Yaklaşık 2 sene kadar önceydi sanırım.
Ucuzken fiyatlar artmamışken iyisinden uygun fiyatlı ve uygun kapasiteli olanlardan almak lazım. Sonradan fiyatlar çok artıyor çünkü.
O yüzden fazla gb göz çıkartmaz diyelim. Hem büyük kapasite daha iyi olur. İçine bolbol kullanmak istediğiniz windows isoları atarsınız.
Lazım olduğunda yada kullanmak istediğinizdede kullanırsınız. Mutliboot aracı olarakta belki ventoyda deneyebilirsiniz.
İstediğiniz sistem arasında geçiş yaparsınız. Alan sıkıntısı artık olmamalı günümüzde bence. Çünkü herşeyin boyutu artıyor.
Eskiden Win 7 iso ları 3 gb falandı. Şuan en güncel Windows 11 sürümü en az 6 gb falan. Bu alan bence çok çok fazla.
İlerde sorun yaşamamak için yüksek kapasiteli büyük bir disk almak en iyisi.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Arkadaşlar;
size anlatmak istediğim aparatın resmini buldum. Şimdi yedek harddiski siyah kapalı kutusundan ayırdım ve o dediğim malzeme boşa çıktı yani diske bağlı değil. Bilgisayara takıyorum (disk yok) üzerindeki mavi lamba kısa bir süre yanıyor sonra yanıp sönmeye başlıyor. önceden resimlerini paylaşmıştım. Yani hiç bir şekilde bilgisayarla aparat takılı olsada disk arasında bağlantı kurulamıyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Abi bu fotosunu paylaştığın parçanın ismi konektor falandı galiba. Ama emin değilim. Size bu parçadan lazım.
Yapabilirseniz bu parçanın fotosunu telefonunuza falan atın. Sonrada harici diski toparlayın. Sonrada dışarı çıkıp sağlam bi servis bulun.
Sonrada onlara durumu anlatın. İşte olay neyse güç kesiyor çalışmayı durduruyor vs. Sonra ellerinde var ise bu parçadan takmalarını isteyin.
Bu parça hem veri hemde güç akışı sağlıyor Usb portu üzerinden.
Bendede eski disk kutusndan kurtardığım bir 320 hediye gelen Wd hdd vardı. O da bazen çalışmıyor güç kesiyor.
Ama ben kablosunu sök takar yaparsam hemen düzeliyor. Birde disk kutularının kabloların kalitesizliğide olabilir.
Yada belki bi ihtimal düşük ihtimal laptoptaki usb portlarına gelen güç belki düşük olabilir. Ama bundan emin değilim tabi.
Umarım çözersiniz. İnşallah hallolur. Olmazsa yeni disk alınacak gibi görünüyor malesef.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

burak35 yazdı: 28 Eyl 2024, 15:45 Abi bu fotosunu paylaştığın parçanın ismi konektor falandı galiba. Ama emin değilim. Size bu parçadan lazım.
Yapabilirseniz bu parçanın fotosunu telefonunuza falan atın. Sonrada harici diski toparlayın. Sonrada dışarı çıkıp sağlam bi servis bulun.
Sonrada onlara durumu anlatın. İşte olay neyse güç kesiyor çalışmayı durduruyor vs. Sonra ellerinde var ise bu parçadan takmalarını isteyin.
Bu parça hem veri hemde güç akışı sağlıyor Usb portu üzerinden.
Bendede eski disk kutusndan kurtardığım bir 320 hediye gelen Wd hdd vardı. O da bazen çalışmıyor güç kesiyor.
Ama ben kablosunu sök takar yaparsam hemen düzeliyor. Birde disk kutularının kabloların kalitesizliğide olabilir.
Yada belki bi ihtimal düşük ihtimal laptoptaki usb portlarına gelen güç belki düşük olabilir. Ama bundan emin değilim tabi.
Umarım çözersiniz. İnşallah hallolur. Olmazsa yeni disk alınacak gibi görünüyor malesef.
Aaaah burak35 kardeşim o dediğini yapabilsem zaten dururmuyum. Bu arada yeni bağlantı kablosu getirttim taktım yine aynı. Şimdi alakalı değil belki ama beyin kanaması rahatsızlığı geçirdim yürüme dengem yok. Dışarı çıkıpta afedersin markete dahi gidemiyorum. Zaten yenisini sipariş verdim sizin dediğiniz marka VD marka 500 gb lık. satan firmaya durumu anlattım. Aparatın resmini paylaştım ama resmi açamamışlar. Burda zaten bulunduğum şehirde yardım edecek kimse olsa dünyalara minnet derim.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

mehoaga yazdı: 28 Eyl 2024, 15:56 beyin kanaması rahatsızlığı geçirdim yürüme dengem yok. Dışarı çıkıpta afedersin markete dahi gidemiyorum.
Büyük geçmiş olsun , yeni mi oldu ?
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

velociraptor yazdı: 28 Eyl 2024, 17:32
mehoaga yazdı: 28 Eyl 2024, 15:56 beyin kanaması rahatsızlığı geçirdim yürüme dengem yok. Dışarı çıkıpta afedersin markete dahi gidemiyorum.
Büyük geçmiş olsun , yeni mi oldu ?
Eyvaallah Tarkan hocam;
Uzun süredir çekiyorum. Önce vertigo ile yakalandım arkasından bu geldi. Rabbim kimseye yaşatmasın. Ne kadar zor bir bilseniz insan konuşma yetisini bile kaybediyor. birde mesela kapı çarptı dimi (dışardan gelen ses) inanırmısınız sanki kafama biri balyoz vuruyormuş gibi oluyorum. aksine diksiyonumda bozuluyor Yani kibar kelimeler yerine (afedersiniz küfür lü ağır sözler) Yaa insanın şuuru gittimi ne olur yani beyin gidik. Geri dönüşü yok bu hastalığın. Rabbim bana kısmet yazmış çekiyorum. Kimseye vermesin gerçekten zor ki ne zor. Mesela bişeye odaklanıyorum ama işte dışardan veya evden gelen aşırı ses beni benden alıp götürüyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Geçmiş olsun. Bi tanıdık falan varsa ona söyleyin cihazı verin. Bir yerlere götürüp baktırsınlar. Belki o şekilde yapılabilir.