KB5038603, işletim sistemini 26120.1252 derlemesine güncelleyen Windows 11 için en son güncelleştirmedir. Windows 11 sürüm 24H2'ye dayanır ve çeşitli deneysel özellikler ve güvenlik düzeltmeleri içerir. İnternetteki birçok kullanıcı, yamayı yükledikten sonra birden fazla sorun bildiriyor. Kullanıcılar, normal çalışmalarını engelleyen şu hataları bildiriyor :
1. Güncellemeler sırasında gecikmeler ve donmalar oluşuyor. Sorun, Windows güncellemeleri için güvenilir bir yükleyici olan TiWorker EXE'nin çalışmasıyla ilgilidir.
2. Yüksek CPU kullanımı sisteminizi yavaşlatır ve oyunlarda ve uygulamalarda çökmelere neden olur.
3. 26120.1542'yi (KB5041872) de etkilediğini belirtmekte fayda var.
https://answers.microsoft.com/en-us/ins ... 26f62a026fWindows 11 Insider Preview Toplu Güncelleştirmesi (10.0.26120.1252, KB5038603) ile ilgili bir sorun yaşıyorum. İndirme %8'de takılı kaldı ve ilerlemiyor. Ayrıca TiWorker.exe işleminin çok fazla CPU kullandığını fark ettim, bu da sistemimi önemli ölçüde yavaşlatıyor ve oyunların ve uygulamaların sık sık çökmesine neden oluyor," diyor bir
KB5038603'ün yeni kontrol noktası kümülatif güncellemelerini temsil ettiğini belirtmekte fayda var. Bu tür güncellemeler yalnızca önceki güncelleme sürümünden bu yana eklenen farklı değişiklikleri içerir, bu nedenle daha küçüktür, daha hızlı yüklenir ve İnternet trafiğinizi korur. Özellikle işletim sistemine yeni bir özellik güncellemesi geldiğinde etkilidirler.
Yeni bir özellik olduğu için büyük ihtimalle Windows 11'in güncellemeyi sorunsuz bir şekilde yüklemesini engelleyen bir hataya sahiptir. Microsoft henüz hatayı doğrulamadı ve bir çözüm sunmadı.