Kali Linux 2024.3
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 9191 kez
Kali Linux 2024.3
Kali Linux, Penetrasyon Testi, Güvenlik Araştırması, Bilgisayar Adli Bilişimi ve Tersine Mühendislik gibi çeşitli bilgi güvenliği görevlerine yönelik, açık kaynaklı, Debian tabanlı bir Linux dağıtımıdır. Kali Linux çok platformlu olduğundan, masaüstü, sunucu, sanal makine, canlı ortam, bulut veya konteyner gibi nerede kullanırsanız kullanın, size güçlü, kararlı ve bilinen bir temel sunar.
Kali Linux hackerlar arasında neden popüler?
Kali, tasarımı nedeniyle güvenlik topluluğu arasında popüler bir dağıtımdır, penetrasyon testi, güvenlik araştırması, bilgisayar adli bilimi ve tersine mühendisliğe yönelik araçlar içerir. Kali Linux, Mr. Robot TV Dizisi sayesinde ana akım popüler hale geldi.
Kali Linux kaç adet araç içeriyor?
Kali Linux, nmap (port tarayıcısı), Wireshark (paket analizcisi), John the Ripper (şifre kırıcı), Aircrack-ng (kablosuz LAN'ları sızma testi için bir yazılım paketi), Burp suite ve OWASP ZAP (ikisi de web uygulama güvenlik tarayıcısı) dahil olmak üzere 600'den fazla sızma testi programıyla önceden yüklenmiştir.
Kali Linux ne kadar güvenli?
Kali Linux, paketleri işlemesine izin verilen az sayıda güvenilir kişinin bulunduğu güvenli bir konumda geliştirilir ve her paket geliştirici tarafından imzalanır. Kali ayrıca enjeksiyon için yamalanmış özel olarak oluşturulmuş bir çekirdeğe sahiptir. Bu, temel olarak geliştirme ekibinin çok sayıda kablosuz değerlendirme yapmaları gerektiğini fark etmesi nedeniyle eklenmiştir.
Kali Linux taşınabilir mi?
Kali Linux, bir PC'ye kurulduğunda yerel olarak çalışabilir, canlı bir CD veya canlı USB'den başlatılabilir veya sanal bir makine içinde çalışabilir. Metasploit Projesi'nin Metasploit Framework'ünün, güvenlik açıklarını geliştirmek ve yürütmek için bir araç olan desteklenen bir platformudur.
Kali Linux hangi Linux dağıtımına dayanmaktadır?
Kali Linux, Debian Wheezy tabanlıdır. Kali'nin kullandığı paketlerin çoğu Debian depolarından içe aktarılır.
Kali Linux'un hangi sürümünü indirmeliyim?
Kali Linux'un her sürümü belirli bir amaç veya platform için optimize edilmiştir. İlk olarak, sisteminizin mimarisini belirlemelisiniz. Sisteminiz 64-bit ise ve kalıcı bir kurulum istiyorsanız, Kali Linux ISO 64-bit sizin için doğru seçimdir. Kali Linux'u kurmadan denemek istiyorsanız, taşınabilir sürümler doğru yoldur.
Kali Linux, Offensive Security'den Mati Aharoni ve Devon Kearns tarafından Ubuntu tabanlı önceki adli Linux dağıtımları olan BackTrack'in yeniden yazılmasıyla geliştirildi. Üçüncü çekirdek geliştirici Raphaël Hertzog, Debian uzmanı olarak onlara katıldı.
Download :
https://www.techspot.com/downloads/6738-kali-linux.html
- burak35
- Exabyte1
- Teşekkür etti: 6338 kez
Re: Kali Linux 2024.3
Bir yerlerde hackerların en çok kullandığı linux dağıtımı budur diye birşeyler okumuştum zamanında.
-
- Megabyte4
- Teşekkür etti: 403 kez
Evet öyledir içinde çok iyi hack araçları var zaten hack yapacaklar genelde linux kullanacak kadar profesyoneldir bizim gibi Windows kullananlar hack takımında çok azdır diye düşünüyorumburak35 yazdı: 14 Eyl 2024, 00:17 Bir yerlerde hackerların en çok kullandığı linux dağıtımı budur diye birşeyler okumuştum zamanında.
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 9191 kez
-
- Megabyte4
Bana geçen e posta adreslerimden birine hacklendiniz bu mesajı yanıtlamayın bunu size kendi posta hesabınızdan gönderiyorum (ilginç bir şekilde cinsel bir şeyler izlediğimi bunu tespit ettiklerini bunu yayınlayacagını söylemiş ama alakası bile yok) bunu size ders olsun diye gönderiyorum ben bir tanrıyım diye mesaj gelmişti (İngilizceden Türkçeye çevirdim) bitcoin istemiş ama nedense hem e posta adresi yok mesajda hem de hesap numarasını bile vermemiş ki tespit edelim kendisini enteresan geldi açıkçası. Mesaj bu foruma üye olduğum e posta hesabıma gelmiştir.
- TRWE_2012
- Exabyte2
- Teşekkür etti: 1256 kez
Aynısı bana da gelmişti yıllar önce (sanırım 2-3 yıl oluyor) hiç umursamadım , direkt sildim e-postayı....!!! Sonra da bütün hesapların şifrelerini 32 basamaklı (256 bit ALES şifresi) şifrelerle değiştirdim.Kayserilifatih yazdı: 14 Eyl 2024, 01:05 Bana geçen e posta adreslerimden birine hacklendiniz bu mesajı yanıtlamayın bunu size kendi posta hesabınızdan gönderiyorum (ilginç bir şekilde cinsel bir şeyler izlediğimi bunu tespit ettiklerini bunu yayınlayacagını söylemiş ama alakası bile yok) bunu size ders olsun diye gönderiyorum ben bir tanrıyım diye mesaj gelmişti (İngilizceden Türkçeye çevirdim) bitcoin istemiş ama nedense hem e posta adresi yok mesajda hem de hesap numarasını bile vermemiş ki tespit edelim kendisini enteresan geldi açıkçası. Mesaj bu foruma üye olduğum e posta hesabıma gelmiştir.
İsteyen ele geçirsin , çözmesi yıllar alır şifreleri.....
- root@localhost
- Gigabyte1
- Teşekkür etti: 2600 kez
Kali debian testing sürümünü kullanıyor. Testing/unstable karisik depolari kullabiyor. O zaman(3-4 sene oldu) wheezy tabalı idi. Şimdi değişti. Isimler değişiyor. Rahmetli 'Ian' , debian ın sürüm isimleri bir filmdeki karakterlere göre ayarliyordu. bir gece polis baskını ile öldürüldü. Elim kullanmaya vermiyor Debian^^ı.
- root@localhost
- Gigabyte1
- Teşekkür etti: 2600 kez
https://tr.wikipedia.org/wiki/Ian_Murdock
https://en.wikipedia.org/wiki/Debian_version_history
https://www.kali.org/releases/
Kali linux bu sekilde debian testing/unstable depolarını kullanarak kendini yarı yuvarlanan(semi rolling)bir ışletim sistemi olarak yayınlıyor. Sürekli güncel fakat tecrübesiz kullanıcı için biraz sıkıntı bir sistem. Özellikle root olarak kullanım bazen zaafiyet oluşturabilir.
https://en.wikipedia.org/wiki/Debian_version_history
https://www.kali.org/releases/
Kali linux bu sekilde debian testing/unstable depolarını kullanarak kendini yarı yuvarlanan(semi rolling)bir ışletim sistemi olarak yayınlıyor. Sürekli güncel fakat tecrübesiz kullanıcı için biraz sıkıntı bir sistem. Özellikle root olarak kullanım bazen zaafiyet oluşturabilir.
-
- Megabyte4
Yeniliyor mu yoksa içiliyor mu bilmiyorum da bu işlerden para kazananlar var, epey kar dönüyor bu işlerde onu bilenler biliyor.
-
- Megabyte4
(Ç)aldığı verinin sayısı ve boyutuna göre değişiyor istersen trilyon ya da katrilyon bile alabilirsin mesela 42 gb tutan verilerimiz ile katrilyonlarca para kazanabilirler, ya da bu işin para tarifesi vardır ne kadardır bilmiyorum ama ona göre para kazanma miktarın artar ama o da kara paraya girer şahsen iyi bir şey değil ama hackerler bunu taksa zaten bu işi neden yapar ki
- burak35
- Exabyte1
- Teşekkür etti: 6338 kez
42 Gb çokmuş ya. Ben 42 mb çöp görsem hemen temizlerim pc den. Fazlalığa tahammülüm yok. :)