Google, etkin olmayan Gmail hesaplarını silmeye başladı

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19764 kez

Google, etkin olmayan Gmail hesaplarını silmeye başladı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Google, 2023'te kullanılmayan hesapların nihayetinde silineceğini belirten etkin olmayan hesaplar için yeni bir politika duyurdu. Şu anda politikayı uyguluyorlar ve belirli bir süre boyunca hiçbir kullanıcı etkinliği göstermeyen belirtilmemiş sayıda Google Hesabı siliniyor.

Google, etkin olmayan bir hesabı iki yıldır kullanılmayan bir hesap olarak tanımlar . Şirket, bu tür hesapları tamamen silme hakkını saklı tutar, ancak bu yalnızca kişisel hesaplar için geçerlidir. İş, okul veya kurumsal hesaplar, 24 aydan uzun bir süre etkin olmama durumunda bile etkilenmez.

Google, etkin olmayan bir hesaptaki tüm verilerin internetten kalıcı olarak kaldırılacağı konusunda uyarıyor. Şirket, terk edilmiş hesapları silmenin güvenliği artırdığını, çünkü bu hesapların sıklıkla unutulduğunu veya gözetimsiz bırakıldığını iddia ediyor. Bu tür hesaplar, orijinal kullanıcılarının herhangi bir tehlikeye karşı potansiyel olarak habersiz olması nedeniyle siber suçlular için kolay hedefler haline gelebilir.

Resim

Yeni politika, Blogger platformunda barındırılan terk edilmiş bloglar başta olmak üzere, çok miktarda bilgi ve kişisel web içeriği için felaket anlamına gelebilir . Birden fazla Google hesabını yöneten kişiler, artık toplam veri silinmesini önlemek için her hesabı periyodik olarak kontrol etmeleri gerekeceğinden, muhtemelen en çok etkilenenler olacaktır.

Tek hesap kullanıcıları için yeni politikayı yönetmek basit olmalıdır. Google, bir hesabın kullanılıyorsa "aktif" olarak kabul edildiğini açıkladı. E-posta okumak veya göndermek, Google Drive kullanmak, YouTube videosu izlemek, fotoğraf paylaşmak, uygulama indirmek veya hatta Google araması yapmak gibi yaygın çevrimiçi etkinlikler bir hesabı otomatik olarak aktif olarak işaretler.

İki yıllık silme politikasına ilişkin birkaç istisna da vardır. Google, 2023'te bir hesabın tek bir YouTube videosu içermesi, bir Google ürünü, bir uygulama veya bir abonelik satın almak için kullanılması veya parasal bir bakiye bulundurması durumunda silinmekten muaf tutulacağını doğruladı. Family Link aracılığıyla aktif finansal işlemlerde yer alan veya bir reşit olmayanın hesabını yöneten hesaplar da güvenlidir.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/104679-go ... -easy.html
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 930 kez

Re: Google, etkin olmayan Gmail hesaplarını silmeye başladı

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Tarkan hocam google hesabım üç tane telefona bağlı ve birini kullanmıyorum ama nedense o kullanmadığım telefondan onaylamamı istiyor ve telefon babamda benden aldı ve müdahale etme şansım yok ve şifremi unuttum cihazımı sıfırladım google play store ye giriş için google hesabımı istiyor ve şifremi unuttum deyince o kullanmadığım telefondan onaylamamı istiyor bu durumda şifremi nasıl sıfırlayabilirim. 48 saat sonra sıfırlama mesajı gelecek diyor e mailime ve bir kaç saat sonrasında da ilginç bir şekilde isteğiniz başka bir telefonda giriş yaptığınız için iptal edildi diyor şaştım kaldım.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

İlginç bir durum , Google sanki kasten işi yokuşa sürmüş gibi , malesef çözüm için aklıma birşey gelmedi.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Yeni bir Google hesabı alacağım başka bir çarem kalmadı. Bu hesabı iptal edeyim diyorum o da imkansız. Sanırım Google nin unutulmuş bir çok hesap var demesinin sebebi bu. Bu yüzden silme kararı almış bu durumda bence gayet mantıklı.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Google hizmetleri ve hintliler önce adam gibi hizmet versinlerde. Sonra gerekirse belki kullanılmayan hesapları silerler.
Yahu yatıyorsun kalkıyorsun. Dışarı çıkıp biryerlere gidip geliyorsun. Bazen banyoya giriyorsun. Bazende Tv seyrediyorsun.
Hal böyle olunca mecburen modemi kullanmadığım zamanlarda kapatıyorum. Ama işim olunca laptopa geçince modemi açıyorum tabi.
Sonrada google hizmetlerine girmek istiyorum. Mesela Gmail yada Google Drive gibi.
Aaa o da ne ? Gmail bey yada Google Drive bey giriş yapmama izin vermiyor paşam?
Modemi aç kapa yapmışım ya hani? E İp de değişmiş haliyle. Google bey ip mi beğenmiyor. Bu nasıl saçmalık arkadaş ya?
Bana diyor ki yok illa telefonla onaylayacaksın. Ulen yerim aynı konumum aynı. İp konum olarak İstanbul yada Ankara gösteriyorsa ne yapayım?
Ama olur mu? Google hizmetlerine ip beğendiremezsin tabi. Ne kadar saçma ama dimi ?
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

burak35 yazdı: 13 Eyl 2024, 13:24 Google hizmetleri ve hintliler önce adam gibi hizmet versinlerde. Sonra gerekirse belki kullanılmayan hesapları silerler.
Yahu yatıyorsun kalkıyorsun. Dışarı çıkıp biryerlere gidip geliyorsun. Bazen banyoya giriyorsun. Bazende Tv seyrediyorsun.
Hal böyle olunca mecburen modemi kullanmadığım zamanlarda kapatıyorum. Ama işim olunca laptopa geçince modemi açıyorum tabi.
Sonrada google hizmetlerine girmek istiyorum. Mesela Gmail yada Google Drive gibi.
Aaa o da ne ? Gmail bey yada Google Drive bey giriş yapmama izin vermiyor paşam?
Modemi aç kapa yapmışım ya hani? E İp de değişmiş haliyle. Google bey ip mi beğenmiyor. Bu nasıl saçmalık arkadaş ya?
Bana diyor ki yok illa telefonla onaylayacaksın. Ulen yerim aynı konumum aynı. İp konum olarak İstanbul yada Ankara gösteriyorsa ne yapayım?
Ama olur mu? Google hizmetlerine ip beğendiremezsin tabi. Ne kadar saçma ama dimi ?
İp adresinin farklı görünmesi tuhaf, aynısı bende de var bazı zamanlar nedense ip adresim farklı görünüyor bu normal bir şey mi yoksa anormal mi bilemiyorum
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Modem resetleyince ip değişir. Bu normaldir. Ama asıl normal olmayan ip nin alakasız bir konum göstermesi.
Bende bazen istanbulda ve ankarada yaşamamama rağmen istanbul yada ankara gösteriyor.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

burak35 yazdı: 13 Eyl 2024, 13:27 Modem resetleyince ip değişir. Bu normaldir. Ama asıl normal olmayan ip nin alakasız bir konum göstermesi.
Bende bazen istanbulda ve ankarada yaşamamama rağmen istanbul yada ankara gösteriyor.
Benim ev internetim yok cepten girdiğim halde Google sürekli farklı bir konum gösteriyor Ankara İstanbul Kayseri Adana vesaire onu ben de anlamıyorum
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Şu inaktif hesapları silme işi can sıkıcı, bir ara 50 ye yakın fake hesap almıştık , sanırım çoğu gitti , elimde giriş yapıp aktif tutmaya çaılştığım 15 civarı sahte hesap kaldı , bu hintliler insanları uğraştırmak için varlar sanırım.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

velociraptor yazdı: 13 Eyl 2024, 14:21 Şu inaktif hesapları silme işi can sıkıcı, bir ara 50 ye yakın fake hesap almıştık , sanırım çoğu gitti , elimde giriş yapıp aktif tutmaya çaılştığım 15 civarı sahte hesap kaldı , bu hintliler insanları uğraştırmak için varlar sanırım.

Politikaları sanıyorum kolaylaştırmayınız zorlaştırınız ama nedense bir şey dikkatimi çekti özellikle yani YouTube'da ya da herhangi bir yerde üyelik alan ve bir kere bile olsa ayda yılda bir play store'da uygulama güncelleyen hesapları bile silmeyeceklermiş, Googlede bir yerlerde üyelikli hesabı olan normal hesapları silmeyip de özellikle normalde boşta gibi duran hesapları silecek olmaları bence acayip bir torpil işi yani bu işte de bir karmaşa çıkacak ama nereye varacak bu işin sonu bilemiyorum.
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 285 kez

Mesaj gönderen burakhi »

En sağlamı Google derdim Microsoft veya diğerleri gibi silmiyor zırt pırt sistem değiştirmiyor...

Ama drive dosya erişim izni güncellemesi den sonra bir şey olacağı belliydi

Bence çok dosya, veri birikti kurtulmak istiyorlar.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Valla bende 3 5 tane falan gmail google drive vardı sanırım. Bendekilerde birşey yoktu en son girip baktığımda.
Ben birine komple Ltsb ltsc arşivi yaptım. Tam aldı içine. Birinede normal windows isoları attım.
Diğerlerindede işte driverlar programlar falan var. Patlasada birşey olmaz yani. Eskide olsa 2 tanede harddiskim 2 tanede flash belleğim var.
Laptoptada 1 harddisk var. Şaka maka Ulan ne kadar çok şey varmış bendede haa. Sanki savaşa giricez anasını satayım hahaa :-D
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

burak35 yazdı: 13 Eyl 2024, 22:47 Valla bende 3 5 tane falan gmail google drive vardı sanırım. Bendekilerde birşey yoktu en son girip baktığımda.
Ben birine komple Ltsb ltsc arşivi yaptım. Tam aldı içine. Birinede normal windows isoları attım.
Diğerlerindede işte driverlar programlar falan var. Patlasada birşey olmaz yani. Eskide olsa 2 tanede harddiskim 2 tanede flash belleğim var.
Laptoptada 1 harddisk var. Şaka maka Ulan ne kadar çok şey varmış bendede haa. Sanki savaşa giricez anasını satayım hahaa :-D
Ne güzel işte veri savaşı çıksa direkt galipsin
:-D
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Aynen. Yedek iyidir. Bol yedekleme yapmak lazım. Zamanında neler neler kaybetmedim ki? Oyunlar filmler diziler konser dvdleri,
Müzik albümleri, Diskografiler, program arşivleri, oyun saveleri Hatta kendi fotoğraflarımın bir kısmını bile kaybetmiştim.