Şuan meslek lisesi bilişim 10.sınıf öğrencisiyim fakat yazılıma ilgim pek olmadığından dolayı donanım işi yapmak istiyorum.
Yani donanımcı mesleği yani bilgisayarcılık mesleği hala yapılması mantıklı mı?
İlla yazılıma mı yönelmem lazım?
Gelecekte donanım ile ilgili iş hala yapılır mı?
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3927 kez
Re: Gelecekte donanım ile ilgili iş hala yapılır mı?
Merhaba. Donanım konusunda kendinizi geliştirmeye devam edin. Yazılım yönünden de bilgi edinmeye bakın. Eğer yazılım destekli donanım konusunda uzman olursanız çok faydalı olur. Bilgisayar var olduğu sürece donanım işi yapılır.Temhem yazdı: 26 Tem 2024, 23:01 Şuan meslek lisesi bilişim 10.sınıf öğrencisiyim fakat yazılıma ilgim pek olmadığından dolayı donanım işi yapmak istiyorum.
- burakhi
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 285 kez
Donanım derken ? detay verebilirmisin. Teknik servis tamir işlerimiTemhem yazdı: 26 Tem 2024, 23:01 Şuan meslek lisesi bilişim 10.sınıf öğrencisiyim fakat yazılıma ilgim pek olmadığından dolayı donanım işi yapmak istiyorum.
- Temhem
- Kilobyte1

- Teşekkür etti: 120 kez
Hocam yani Elektronikçi gibi birşey.burakhi yazdı: 27 Tem 2024, 00:32Donanım derken ? detay verebilirmisin. Teknik servis tamir işlerimiTemhem yazdı: 26 Tem 2024, 23:01 Şuan meslek lisesi bilişim 10.sınıf öğrencisiyim fakat yazılıma ilgim pek olmadığından dolayı donanım işi yapmak istiyorum.
- burakhi
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 285 kez
Telefon ve tabletler PC teknik işini büyük ölçüde baltaladı. Artık tamir işleri de çok zorlaştı parça bulmak zor bol hurda olması lazım. Söktak uğraş vb.
Yaşınızı, imkanlarınızı bilmiyorum ama yazılım sektörü daha iyi gibi fakat hangisi PC yazılım android endüstriyel vb.
Hala elektronik, tamir işlerinde para var ama her işte olduğu gibi para parayı çekiyor söylediğim gibi eskisi gibi değil 1 havya lehim ile olmuyor cihazlara, aletlere baya para gerekir tabiki al sat, ticaret de şart.
Arkadaşımın dükkanı var 3k.....15k makinelere bakmıyoruz çöp onlar diyor. Aynı emeği sök, tak, arıza tespiti vb. 30k...50k makine içinde yapıyoruz hiç değilse emeğin karşılığını alıyoruz diyor.
Bulunduğunuz bölgeye, insanların alım gücüne de bağlı bazı yerlerde 2el al sat ufak tamirler bol oluyor iyi para bırakıyor.
Hiç aklımda yoktu ama bazen diyorum sağlam sermaye olsa sanayide aksesuar, LED, amfi işine girer dükkanı doldurur, tesisat çeker ufak elektronik işleri yapar parayı götürürdüm
Bu zamana kadar ne tamirler yaptık sanayide kiler kadar olamadık
Yaşınızı, imkanlarınızı bilmiyorum ama yazılım sektörü daha iyi gibi fakat hangisi PC yazılım android endüstriyel vb.
Hala elektronik, tamir işlerinde para var ama her işte olduğu gibi para parayı çekiyor söylediğim gibi eskisi gibi değil 1 havya lehim ile olmuyor cihazlara, aletlere baya para gerekir tabiki al sat, ticaret de şart.
Arkadaşımın dükkanı var 3k.....15k makinelere bakmıyoruz çöp onlar diyor. Aynı emeği sök, tak, arıza tespiti vb. 30k...50k makine içinde yapıyoruz hiç değilse emeğin karşılığını alıyoruz diyor.
Bulunduğunuz bölgeye, insanların alım gücüne de bağlı bazı yerlerde 2el al sat ufak tamirler bol oluyor iyi para bırakıyor.
Hiç aklımda yoktu ama bazen diyorum sağlam sermaye olsa sanayide aksesuar, LED, amfi işine girer dükkanı doldurur, tesisat çeker ufak elektronik işleri yapar parayı götürürdüm
Bu zamana kadar ne tamirler yaptık sanayide kiler kadar olamadık
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3927 kez
Oto elektronik, oto elektrik,ses sistemleri hoparlör vb. işleri bende öneririm. ekstra lar ile güzel para kazanırsınız. İmmobilizer kilit oto cam indirme kaldırma, vb. de güzel para var.