Atrtis zararlısından nasıl kurtulursunuz

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19747 kez

Atrtis zararlısından nasıl kurtulursunuz

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Atrtis Bitcoin mining yapmak için sisteminizin bütün kaynaklarını kullanan bir zararlıdır. Uzaktan bağlandığım bir Bilgisayarda tesadüfen karşıma çıkınca biraz inceledim. Çünkü Kaspersky kurulu bir Pc de bu zararlı vardı ve kaspersky taramalarda temiz diyordu. Googlede kısa bir araştırma yapınca diğer antivirüslerin taramalarının da temiz çıktığını gördüm.

1. Kurulum dizini aşağıdadır. Önce kendi Uninstalleri ile kaldırmayı deneyin.
C:\Program Files (x86)\AtrtisApplication\

2. İşe yaramayacaktır çünkü kendisini servis olarak kurar ve Uninstalleri sadece göstermeliktir, iki şekilde kaldırabilirsiniz. Güvenli kipte ve normal kipte.

a) Güvenli kipte sistemi başlatın ve Powerrun u çalıştırıp Cmd yi TrustedInstaller yetkileri ile başlattıktan sonra sırası ile aşağıdaki komutları Cmd den uygulayın.
net stop AtrtisService
sc delete AtrtisService

Ardından aynı Cmd ile C:\Program Files (x86)\AtrtisApplication içerisindeki tüm dosyaları silin. Ardından Regedit.exe yi çalıştırın ve Bul kısmına Atrtis yazıp bulduğu bütün anahtarları silin.

b) Bilgisayar çalışırken silebilmeniz biraz zor olsa da C:\Program Files (x86)\AtrtisApplication\ içerisindeki silinmeyen dosyayı Unlocker ile silebilirsiniz.
https://www.sordum.net/22833/silinemeye ... yontemler/

Ardından registry de içerisinde Atrtis geçen tüm kayıtları silin bazıları silinmeyecektir onların işini PowerRun ile bitirin.

PowerRun :
https://www.sordum.net/31318/bir-yazili ... alistirin/
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Re: Atrtis zararlısından nasıl kurtulursunuz

Mesaj gönderen burak35 »

Vay namıssız vay. Bide kalpli ikon kullanıyo masum görünmek için :)
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 930 kez

Re: Atrtis zararlısından nasıl kurtulursunuz

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Kaspersky nin masum demesi işin ilginç olan yanı, demek ki onu bile kandırmışlar :-D