mehoaga yazdı: 21 Haz 2024, 15:34
Arkadaşlar ve Tarkan hocam;
Yani çıkan sekmenin altında küçük bir ok işareti var tıklarsanız sekme tam görünüyor. Bundan nasıl kurtuluruz. Yani tam boyut açılsın
Resmi yeni sekmede aç komutunu kullan...Bu tam ekran yapacaktır resmi
Değerli kardeşim soruyu yanlış sordum zannedersem herhangi bir web sayfası açıkken sayfa üzerinde sağ fare ile tıkladığımızda geliyor bu adına resim dediğim nesne,
TRWE_2012 yazdı: 21 Haz 2024, 15:52
Vallahi bu sefer ben anlamadım(anlasam hemen yanıt vereceğim de , öyle kaldım ekran karşısında,bazen olur bende böyle durumlar,artık idare et)
Bu da menunun altı
yani demek istediğim tam boyutunda açılsın 2 ye bölünük geliyor tek parça ve tam olarak gelsin okla aşağı veya yukarı demeyelim.
TRWE_2012 yazdı: 21 Haz 2024, 15:52
Vallahi bu sefer ben anlamadım(anlasam hemen yanıt vereceğim de , öyle kaldım ekran karşısında,bazen olur bende böyle durumlar,artık idare et)
Bu da menunun altı
Şimdi anladım ne yazık ki sekme sağ menüsünü düzenleyemezsin.Bu tamamen kullanıcıdan bağımsız, yapımcısının yapabileceği bir durum (menü düzenleme)
Değerli kardeşim; Şimdi excel 2003 versiyondaydı galiba menuler yarım açılıyordu ama menu düzeltmeyle ilgili bir özelliğiyle bu sorun gideriliyordu. Yani menu yarım açılıyorsa bu özelliği aktif edince menu tam boyutunda açılıyordu bunda da böyle bir şey yapamazmıyız acaba.
mehoaga yazdı: 21 Haz 2024, 16:06
Değerli kardeşim; Şimdi excel 2003 versiyondaydı galiba menuler yarım açılıyordu ama menu düzeltmeyle ilgili bir özelliğiyle bu sorun gideriliyordu. Yani menu yarım açılıyorsa bu özelliği aktif edince menu tam boyutunda açılıyordu bunda da böyle bir şey yapamazmıyız acaba.
Ne yazık ki öyle birşey web tarayıcıları için mümkün değil....Mesela ben Vivaldi web tarayıcı kullanıyorum onda da aynı durum var...Yani bu bizi aşar...
velociraptor yazdı: 21 Haz 2024, 17:20
Bu hangi tarayıcı ? bende hiçbir tarayıcıda yok , hepsi tam açılıyor çok ilginç , bir eklenti falan sebep oluyor olmasın ?
Tarkan hocam değerş, yanıtınız için teşekkürler .
Hocam chrome tarayıcıda sağ tık yapınca menu açılıyor ya tam boy açılmıyor 2 ye bölünük vaziyette geliyor resimlerinide paylaşmıştım. şimdi baktım edge tarayıcıda sağ tık yapınca menu tam boyutunda açılıyor ve hepsi gözüküyor.
Bu resimde chrome tarayıcıda en tepede çıkan kısma sağ tık yapılınca gelen resim böyle demek istedim.
velociraptor yazdı: 21 Haz 2024, 17:48
Evet bende nedense tam boy açılıyor
Tarkan hocam sizde hangi taraıcıda tam boy açılıyor belirtmemişsiniz. Chrome tarayıcıda sayfanın herhangi yerinde sağ tuşa basıldığında çıkan menuyu kasdediyorum. Önceden paylaştığım resim tarayıcı başlığına bastımı tam olarak geliyor menu ama sayfanın ortasında bir yere sağ click yapınca menu 2 ye bölünük olarak geliyor. gelen menude resimde görüldüğü üzere menu altında küçük bir ok var birde üstünde küçük bir ok var bu oklarla hem aşağı hem yukarı gidiliyor. Ama ben tam açılsın istiyorum aksi gibi 2 ye bölünük geliyor.
Tarkan hocam gördüm paylaştığınız resimleri gayet güzel çıkıyor sizde de bende neden aynısı olmuyor nerde hata yaptıkki diycem ama chromede yeni güncellenmiş hali. Bunu bölünük çıkmasının sebebi nedir acaba bilemedim ve bu duruma iyice (gıcık) olmaya başladım. İlaveten bu işi bozacak yüklü bir yazılımda yok sadece bunlar var.
Neden olmuyor biliyor musun? . Hani sen bir iki gün önce sistemin yazı font büyüklüğünü 9'dan 13'e çıkarttın ya işte ayar tüm uygulamalar da yansıtıldı Windows tarafından ideal font yüksekliğini 13 değilde 11 yaparsan sorun kendiliğinden çözülür.