Arkadaşlar hayırlı akşamlar ve Tarkan hocam;
Şimdi 64 bit windowsu kurduk gayet güzel çalışıyor ; çalışıyorda bir sorun çıktı galiba. O sorunu açıklacağım. Yedek hardiskimde bazı önemli dosyalarım var. Bunların içinde her ay gelen ödemeleri işlediğim excel de "yapılacak işler" adı altında çalışan bir dosyam var. Şimdi yedek harddiskten bu dosyayı aldım "belgelerim" klasörüne kopyaladım. Ordanda masaüstüne kısayol atadım. Buraya kadar her şey normal. Normal olmayan bir hata çıktı dosyayı açıyorum mesela ilave yaptım hesaplarla ilgili "kaydet" dediğimde kaydedemiyor. "dosya bulunamadı" uyarısı veriyor. İşin ilginç tarafı yedek hardiskin içinde dosyayı açıyorum değişkliği yapıyorum "kaydet" dedinmi kaydediyor. neden bu durum hasıl oldu anlamış değilim. Çıkan hatanın resmini paylaşacktım bu seferde resim çekme programı çalışmaz oldu. Anlık görüntü alayım dedim onuda başaramadım. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum.
Not: Ofis 2007 programım var onu bilgisayara kurdum lisansıda var. Excel'in çalışmasında herhangi sorun yok sorun kaydet deyince çıkıyor. Ayrıca lazım olan programlarıda yükledim mesela ccleaner revo uninstaller hyper snap(resim çekme) Tarkan hocamın zamanında edindiğim ecmenu programı arama programı everything bunların hepsi sorunsuz çalışıyor.
Excel 2007'de kaydedememe sorunu - Çözüldü
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 6274 kez
Re: excel 2007'de kaydedememe sorunu
Öncelikle O kopyalanan dosyayı sağ tıklayıp Özellikler deyin ve varsa engellemeyi kaldır kısmına tik koyup , uygula ve tamam deyin. Eğer engellemeyi kaldır kutucuğu yoksa Dosyayı msaüstündeki kısayola sağ tıklayıp özellikler - gelişmiş deyip açılan pencerede Yönetici olarak çalıştır kutucuğuna tik koyup tamam butonuna tıklayın. Ardından tekrar çalıştırıp kaydedecekmi kontrol edin.
- mehoaga
- Byte4
- Teşekkür etti: 292 kez
Tamam Tarkan hocam yarın dener ve size dönerim. Değerli yanıtınız içinde Teşekkürlerimi sunarım. İyiki varsınız.
- burak35
- Petabyte4
- Teşekkür etti: 4591 kez
Kısayol atmadan dosyayı yedek harddiskten masaüstüne kopyalayıp o şekilde üstünde çalışıp kaydetmeyi deneyin.
Birde geçici olarak defenderı kapatıp neti kesin excel dosyasında çalışırken. Belki bi ihtimal defender müdahale ediyor olabilir.
Ekran görüntüsü almak içinde programa gerek yoktu aslında. Klavyenizde "Print Screen Sys Rq" adında bi tuş var ona basın.
Sonrada hızlıresim sitesine girin. En sağdaki "Yapıştır Yükle" yazan sekmeye tıklayın. Sonra o sekmede Ctrl + V yapın.
Sonrada altta "Gerçek kişi olduğunuzu doğrulayın" yazan bi yer var. Oradaki seçeneğe tik koyup altında "yükle" yazan yere basın.
Sonrada linki verecek sayfaya yönlendirecektir. Oradanda link alır paylaşırsınız.
Birde geçici olarak defenderı kapatıp neti kesin excel dosyasında çalışırken. Belki bi ihtimal defender müdahale ediyor olabilir.
Ekran görüntüsü almak içinde programa gerek yoktu aslında. Klavyenizde "Print Screen Sys Rq" adında bi tuş var ona basın.
Sonrada hızlıresim sitesine girin. En sağdaki "Yapıştır Yükle" yazan sekmeye tıklayın. Sonra o sekmede Ctrl + V yapın.
Sonrada altta "Gerçek kişi olduğunuzu doğrulayın" yazan bi yer var. Oradaki seçeneğe tik koyup altında "yükle" yazan yere basın.
Sonrada linki verecek sayfaya yönlendirecektir. Oradanda link alır paylaşırsınız.
- mehoaga
- Byte4
- Teşekkür etti: 292 kez
Tarkan hocam;velociraptor yazdı: ↑19 Haz 2024, 00:12 Öncelikle O kopyalanan dosyayı sağ tıklayıp Özellikler deyin ve varsa engellemeyi kaldır kısmına tik koyup , uygula ve tamam deyin. Eğer engellemeyi kaldır kutucuğu yoksa Dosyayı msaüstündeki kısayola sağ tıklayıp özellikler - gelişmiş deyip açılan pencerede Yönetici olarak çalıştır kutucuğuna tik koyup tamam butonuna tıklayın. Ardından tekrar çalıştırıp kaydedecekmi kontrol edin.
Dosyada herhangi bir engel yoktur ve "yönetici" olarak çalıştır demeyede lüzum yok. Neden derseniz çünkü yedek harddiskte sorunsuz çalışıyor. Biraz beni uğraştırdı ama hatanın sebebini buldum galiba. Windows 10 güvenlik kısmında "fidye yazılımına karşı koruma" olayı varya ne olur ne olmaz "denetimli klasör erişimi" kısmını açmışım. Ne resim çekme programı nede excelde hiçbir şey yaptırmıyor. Hiçbir dosyaya ve klasöre erişilmiyor. Bu hata benimdir. Nasıl oldu aklıma gelmedi o panikle sizlerden yardım istediydim. Sizlerde jet gibi imdadıma yetiştiniz. Nasıl özür veya af dilesem bilemedim. Nolur kusuruma bakmayınız. Bu arada konuyla ilgili değil ama "(beyin kanaması) geçirdim bazı şeylerde takılıp bocalıyorum. Hepinizden defalarca özür ve af dileklerimi kabul etmenizi rica edicem. Bu konuyada "çözüldü" diyebiliriz. Kalın sağlıcakla.
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 6274 kez
Re: Excel 2007'de kaydedememe sorunu - Çözüldü
Geri bildiriminiz için Teşekkürler , benzer sorun yaşayanların işine yarayacaktır.
- burak35
- Petabyte4
- Teşekkür etti: 4591 kez
Re: Excel 2007'de kaydedememe sorunu - Çözüldü
Denetimli klasör erişimi her ne kadar kullancıyı koruma amaçlı yapılmış bir özellik olsada bence açık tutmaya gerek yoktur.
Zaten defender koruması tek başına hiçbir zaman % 100 yeterli olmaz olamaz. Ha defender korumaz mı ? Elbette korur.
Ama kullanıcı günlük işler yapıyorsa krek falan indirmiyorsa yada sorunlu sıkıntılı sitelere girmiyorsa yine iş görecektir.
Elbette defender koruması bi kaspersky bitdefender yada norton seviyesinde zaten olamaz.
Sıfırdan bir işletim sistemi kurulduğunda default yani (Varsayılan) olarak onlarca özellik ve ayar açık gelir.
Kullanıcı bunları tek tek kontrol etmeli. Ve bencede işine yaramayan yada kullanmak istemediği özellik ve ayarları kapatmalıdır.
Ki sistem rahatlasın. Yada kullanıcı kendine özel bi Reg Tweak Bat Script gibi tweak hazırlayıp her formattan sonra onuda kullanabilir.
Mesela o özelliği ben Windows 10 a geçtim geçeli hep kapalı tutarım. Çünkü günlük hayatımda hiçbir işime yaramaz.
Düzenlemem gereken dosyaları İkinci diskimin yani harddiskimin içinde oluşturduğum download klasörü içinde düzenler editlerim.
Bu sayede hem ssd yi yıpratmam, Hemde defender o özellik açık olsa bile dosyama müdahale etmez edemez.
Kullanıcı her zaman sisteminin patronu olmalı. Kendine göre sistemini düzenleyip şekillendirmelidir. Ve Bu sayedede sistemini stabilleştirebilir.
Mesela şu 3 ayar bende kapalıdır. Nedenide defender bulut tabanlı korumadan ve otomatik örnek gönderimi ayarından veri toplamaktadır.
Yani bunlarda bir nevi Telemetridir. Bu onlar için önemli olabilir. Ancak bir kullanıcı olarak benim için önemsiz ve değersizdir.
Zira hiçbir kullanıcı bence denek yada deneme tahtasıda değildir.
Zaten defender koruması tek başına hiçbir zaman % 100 yeterli olmaz olamaz. Ha defender korumaz mı ? Elbette korur.
Ama kullanıcı günlük işler yapıyorsa krek falan indirmiyorsa yada sorunlu sıkıntılı sitelere girmiyorsa yine iş görecektir.
Elbette defender koruması bi kaspersky bitdefender yada norton seviyesinde zaten olamaz.
Sıfırdan bir işletim sistemi kurulduğunda default yani (Varsayılan) olarak onlarca özellik ve ayar açık gelir.
Kullanıcı bunları tek tek kontrol etmeli. Ve bencede işine yaramayan yada kullanmak istemediği özellik ve ayarları kapatmalıdır.
Ki sistem rahatlasın. Yada kullanıcı kendine özel bi Reg Tweak Bat Script gibi tweak hazırlayıp her formattan sonra onuda kullanabilir.
Mesela o özelliği ben Windows 10 a geçtim geçeli hep kapalı tutarım. Çünkü günlük hayatımda hiçbir işime yaramaz.
Düzenlemem gereken dosyaları İkinci diskimin yani harddiskimin içinde oluşturduğum download klasörü içinde düzenler editlerim.
Bu sayede hem ssd yi yıpratmam, Hemde defender o özellik açık olsa bile dosyama müdahale etmez edemez.
Kullanıcı her zaman sisteminin patronu olmalı. Kendine göre sistemini düzenleyip şekillendirmelidir. Ve Bu sayedede sistemini stabilleştirebilir.
Mesela şu 3 ayar bende kapalıdır. Nedenide defender bulut tabanlı korumadan ve otomatik örnek gönderimi ayarından veri toplamaktadır.
Yani bunlarda bir nevi Telemetridir. Bu onlar için önemli olabilir. Ancak bir kullanıcı olarak benim için önemsiz ve değersizdir.
Zira hiçbir kullanıcı bence denek yada deneme tahtasıda değildir.