Microsoft, tepkilere rağmen Windows 11 başlat menüsüne reklam ekledi

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46703
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4922 kez
Teşekkür edildi: 4103 kez

Microsoft, tepkilere rağmen Windows 11 başlat menüsüne reklam ekledi

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Görünen o ki Microsoft, popüler inanışın aksine insanların reklamları gerçekten sevdiğine karar vermiş. Şirket, ayın başında test ettikten sonra Başlat menüsü reklamlarını tüm Windows 11 kullanıcılarına dağıtıyor; bu da olumsuz kullanıcı geri bildirimlerinin Microsoft'un yararlarından daha ağır basmadığını gösteriyor. Microsoft, yalnızca birkaç hafta önce Windows 11'de daha fazla Başlat menüsü reklamını test etmeye başladı - bu, bir yıl önce denediği bir şeydi - en son Windows Insider sürümünde.

Reklamlar, Başlat menüsünün Önerilenler bölümünde görünür. Bunlar, şirketin küçük bir grup geliştiriciden geldiğini söylediği Microsoft Store'daki uygulamalara yönelik önerilerden oluşuyor.

Reklamlar artık tüm Windows 11 22H2 ve 23H2 kullanıcılarının kullanımına sunulan isteğe bağlı KB5036980 güncellemesinin bir parçası . Güncelleme, Mayıs ayı Salı Yaması güncellemesinin bir ön izlemesidir, dolayısıyla herkes çok yakında bu güncellemeyi alacaktır.

Resim

Resim

Reklamlar, Microsoft'un sürüm notlarında ele aldığı güncellemenin ilk öğesidir. Redmond firması, bu özelliğin kullanıcıların mağazada bulunan bazı uygulama ve oyunları keşfetmesine yardımcı olacağını yazıyor.

Insider Channels'da görünen herhangi bir Windows özelliğinin, özellikle kullanıcılardan çok fazla geri dönüş olması durumunda, işletim sisteminin tam sürümüne dahil edilmesi garanti edilmez. Ancak hiç kimse reklamların Windows'a yerleştirilmesini istemese de Microsoft bunu yaptı. Görünüşe göre Microsoft, geliştiricilerin mağazasını doldurabilecek daha fazla Windows uygulaması oluşturmasını gerçekten istiyor.

Microsoft'un gerekçesi, reklamların kolaylıkla devre dışı bırakılabilmesi olabilir. Ayarlar > Kişiselleştirme > Başlangıç'a gidin ve ipuçları, uygulama tanıtımları ve daha fazlası için önerileri göster seçeneğini kapatmanız yeterlidir .

Güncelleme, en sık kullandığınız uygulamaları gösteren Başlat menüsünün Önerilenler bölümü de dahil olmak üzere bazı kullanışlı özellikler ekliyor. Görev çubuğundaki Widget simgeleri de artık pikselli veya bulanık olmayacak şekilde iyileştiriliyor. Kilit ekranındaki widget'lar daha güvenilir hale getiriliyor ve kaliteleri de artırılıyor. Yine de bunun sinirlenen kullanıcıları yatıştırması pek olası değil.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/102723-mi ... ndows.html
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 11230
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 977 kez
Teşekkür edildi: 2128 kez

Re: Microsoft, tepkilere rağmen Windows 11 başlat menüsüne reklam ekledi

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Ebediyen Yapı sürümü 24H2'yi asla sistemime kurmayacağım.....Yapı sürümü 22H2 ile yola devam.....
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8083
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3467 kez
Teşekkür edildi: 3517 kez

Re: Microsoft, tepkilere rağmen Windows 11 başlat menüsüne reklam ekledi

Mesaj gönderen burak35 »

Yani diyorlar ki ; Binicez üstünüze vurucaz kırbaçı vurucaz kırbaçı :-D
Cevapla