Hintli Coderler neden kaliteli iş çıkartamıyor

Programlama ve Script dilleri konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46645
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4834 kez
Teşekkür edildi: 4070 kez

Hintli Coderler neden kaliteli iş çıkartamıyor

Mesaj gönderen velociraptor »

1. Uluslararası Yönetim Geliştirme Enstitüsü’nün (IMD) hazırladığı Dijital Rekabet Gücü Endeksi bir ülkenin yeni teknolojileri anlama ve öğrenme kapasitesi, teknoloji ortamı ve gelecekteki gelişmelere hazır olma performansını ölçüyor. Hindistan (1 Milyar 439 Milyon Kişi) ile Türkiye (84 Milyon kiş) hemen hemen aynı sırada. Yani Hntlilerin 1 Milyar 439 Milyon Kişi ile oluşturdukları teknolojik yenilikleri Türkler , 84 -18 (Sığınmacı) = 66 Milyon kişi ile yapıyor görünüyor.

Resim

2023 te de durumları değişmemiş zaten - Burada

2. Ayrıca Googlede Neden Hintli Coderler Kötü diye yazarsanız karşınıza binlerce sorgu sonucu çıkacaktır.

Mesela quora da yıllardır bu işin içinde olan ve Hintli birçok Coder ile çalışan biri aynen şöyle yazmış
Yazacaklarım Hindistan'daki farklı ekiplerle çalışma deneyimime dayanıyor. Kod kalitesi hakkında yazılacak bir şey yok. Kodları profesyonel bir işten çok bir okul projesine benziyor çünkü çoğu 2-3 yıl önce okuldaydı
Resim

Kaynak:
https://www.quora.com/Why-are-a-majorit ... bad-coders
Hint yolları Hintli kodlayıcıların somut örneğidir. Hindistan yollarında milyonlarca rupi harcanıyor. Ancak hafif bir muson yağmuru bile ay kraterlerine benzeyen çukurların oluşmasına neden oluyor. Hindistan'ın sözde silikon vadisi Bangalore'da bile durum böyle.
https://www.linkedin.com/pulse/why-indi ... oseph-jude
on yılı boyunca uluslararası geliştirici konferanslarında sıklıkla duyduğum bir ifade "Hindistan kaliteli kod üretmiyor".
https://www.expresscomputer.in/cloud/cl ... ist/63760/
Lanet olası Hintli programcılar, kodlama konusunda nasıl bu kadar beceriksiz olabiliyorsunuz?, neden biraz terbiyeli olup okunabilir kodlar yazmıyorsunuz!, Allah aşkına!
https://devrant.com/rants/158194/fuck-y ... -fucking-m
şirketler iyi geliştiricileri yeni gelenlerle değiştiriyor, çünkü yüksek maaşlı 1 kıdemli geliştirici vermek yerine, bu maaşı bölüştürüp düşük ücretle çok sayıda yeni geliştiriciyi işe alabiliyorlar. Bu döngü sürekli devam ediyor
https://dev.to/bnainar/what-s-wrong-wit ... -devs-3gan
Bilgisayar Bilimleri dersi en fazla öğrenciye sahiptir. Ancak çok sayıda insanın neden bunun peşinde olduklarına dair hiçbir fikri yok. Hindistan halkına kaliteli eğitim vermekte başarısız oluyor. IIT'ler, NIT'ler gibi en iyi kolejler çok az kişiyi kabul ediyor kabul oranı %0,008'dir. diğer kolejlerde eğitim kalitesi o kadar düşük ki, eğitim kamplarının sunabileceğinden daha kötü. müfredatları çok eski ve hiçbir işe yaramıyor. Turbo C++, Adobe WebDesigner vb. kullanıyorlar. - Yeniliklerin farkında değiller mi? Python yerine Java veya C++ öğretmek - neden?
https://dev.to/bnainar/what-s-wrong-wit ... -devs-3gan
Craiglist'te bir geliştirme projesi için ilan yayınlamayı deneyin ve fiyat teklifi isteyin. Sonunda alacağınız şey, Hindistan'dan gelen, Gupta Inc.'in şimdiye kadar yapılmış olan TÜM TEK DİLLERİ VE VERİTABANI PLATFORMUNU bildiğini belirten teneke kutu e-postaları olacaktır. Daha sonra rastgele bir e-posta ile devam edin ve onların "Proje Yöneticileri" ile konuşun; e-postanın sadece bir saçmalık olduğunu ve bir bodrum katından bir Pentium II üzerinde yürütülen iki kişilik bir operasyonla karşı karşıya olduğunuzu fark edeceksiniz.
https://depressedprogrammer.wordpress.c ... illing-it/
Stability AI CEO’su Emad Mostaque, Hindistan’daki çoğu dış kaynak programcısının işlerinin önümüzdeki bir veya iki yıl içinde ortadan kalkacağını söyledi.
https://www.cnbc.com/2023/07/18/stabili ... years.html

Üzgünüm ama Hintlilerle istemesemde muhatap olmak zorunda kaldığım şu son 3-4 yılda hemen hemen hiç anlaşamadık , Müşteri temsilcisine sorduğum en basit sorunun cevabını bile saçma sapan alakasız şekilde verdiler. Sorunlarımı ismi Hintli OLMAYAN bir müşteri temsilcisine rastlayana kadar çözemedim (Bir olur şansszılık derim 2 olur 3 olur lakin sürekli böyle), nasıl bir millet neden en basit şeylerin çözümü için pratik birşeyler üretemiyorlar ve sanki Hiç anlamamış gibi davranıyorlar anlamak cidden ÇOK ZOR. Geçenlerde yazıştığım bir kuruluşa dayanamayıp , Lütfen yapay zeka sisteminizi geliştirin sorduğum en basit soruları algılayamıyor diye yazdım. Biz yapay zeka kullanmıyoruz diye cevap geldi Durum bukadar VAHİM.

Kaynaklar:
https://www.google.com/search?q=Indian+ ... UTF-8#ip=1
https://www.google.com/search?q=Why+are ... e&ie=UTF-8
https://www.linkedin.com/pulse/why-indi ... oseph-jude
https://www.reddit.com/r/programming/co ... ian_coder/
https://www.software-developer-india.co ... rs-so-bad/
https://devrant.com/rants/1196148/why-m ... h-my-colle
Kullanıcı avatarı
Tarımişçisi
Bit
Bit
Mesajlar: 26
Kayıt: 20 Şub 2024, 11:45
Teşekkür etti: 9 kez
Teşekkür edildi: 20 kez

Re: Hintli Coderler neden kaliteli iş çıkartamıyor

Mesaj gönderen Tarımişçisi »

Nitelik ve nicelik çakışır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46645
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4834 kez
Teşekkür edildi: 4070 kez

Re: Hintli Coderler neden kaliteli iş çıkartamıyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Onlarca Link taradım Hiçbiri asıl sorunu fareketmemiş . Googlede yazılanların hiçbiri hintli Koderlerin asıl sorununu Vurgulamıyor , SORUN sadece KAST sistemi , KAST sisteminden çıkan bir insandan KALİTELİ birşey bekleyemezssiniz.

NOT : Ben Coder değilim Üstte verilenler sadece Kullandığım Windowsun neden bukadar BERBAT olduğunu araştırdığımda karşıma çıkanlar , Windows u Hintliler ADAM edemez gibi duruyor. :?:
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Megabyte4
Megabyte4
Mesajlar: 1677
Kayıt: 31 Ağu 2022, 17:51
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 1867 kez
Teşekkür edildi: 1221 kez

Re: Hintli Coderler neden kaliteli iş çıkartamıyor

Mesaj gönderen root@localhost »

Youtube da denk gelirsiniz, yollarda koca koca yüklü arabaları pert ediyorlar. Halbu ki adam akıllı yol yaapsalar arabalara bir şey olmayacak. Bile bile kamyonları otobüsleri deviriyorlar. Hintliler, bangladeş, endonezyalılar. Yolu yapana kadar onlarca araç ve mal helak oluyor. Bu da bir örnek.
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7984
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3412 kez
Teşekkür edildi: 3444 kez

Re: Hintli Coderler neden kaliteli iş çıkartamıyor

Mesaj gönderen burak35 »

Windows 7 sonrası çıkan 4 sisteme baktığımda hintlilerden bi halt olmayacağını,
Microsoftun ve windowsun bundan sonra görünümden başka pek bir şey vaat etmeyeceğini açıkça söyleyebilirim.
Bi kere bu pis pasaklı aptalların kendilerine bile saygısı yok. Kast sistemi nedir ya allah aşkına? Hangi devirde yaşıyoruz.
İnsan haklarına bile aykırı bir durum bu. Bu heriflerin yaptığı sistemler sürekli çok uzunca bir süredir yamalı bohça gibi.
Bir yeri yapıyorlar 2 3 yeri bozuyorlar. 3 5 yeri yapıyolar bu seferde daha fazlasını bozuyorlar. İyice yaz-boz a döndü sistemler.
Elek oldu artık sistemler. Bomboş Win 10 a ilk geçtiğimde 1.7 1.8 Gb ram kullanıyordu. Düz hesap 2 gb de artık.
Yaklaşık 2 buçuk sene uğraştımda, Anca adam edebildim artık. Halbuki yapmaları gereken şey çok basit. Sistemi gereksizlerden arındırmak.
Hala daha sistemlerde bitlocker, Floppy drive, Bloatware gibi bir sürü çer çöp ve gereksiz bileşenler var. Kaldır arkadaş şunları.
Deli gibi sömürüyo yazılım donanımı. Ne gerek var bu kadar gereksiz çere çöpe? Kim kullanıyor ki bunları? Çoğuda kullanılmaz halbuki.
Sürekli görünümle süsle makyajla uğraşıyorlar. Tamam buda bi yere kadar gerekli olabilir.
Ama odak noktası bence her zaman hız performans güvenlik kararlılık stabilite gibi konular olmalı.
Cevapla