Microsoft, sessizce Windows PC'lere Copilot uygulamasını yüklüyor

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46702
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4918 kez
Teşekkür edildi: 4102 kez

Microsoft, sessizce Windows PC'lere Copilot uygulamasını yüklüyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft, geçtiğimiz Aralık ayında, ChatGPT ye benzer şekilde, chatbot benzeri yetenekler sunan, Android için özel bir Copilot uygulamasını başlattı. Şirket henüz Windows için resmi bir Copilot uygulaması başlatmamış olsa da, son gelişmeler Redmond'un yapay zeka yazılımını en kısa zamanda masaüstüne getirmek için çalıştığını gösteriyor.

Alman teknoloji sitesi DeskModder tarafından tespit edildiği üzere Microsoft, Windows 11'e otomatik olarak Copilot uygulaması yüklemeye başladı. Yeni uygulamanın herhangi bir işlevi yok gibi görünüyor ve daha ayrıntılı araştırmalar, uygulamanın 0 bayt veriye sahip olduğunu ortaya çıkardı; bu da onun aslında boşa yer kapladığını gösteriyor çoğunlukla shell. Neyse ki kullanıcılar, Windows'taki yerleşik 'Kaldır' seçeneğini kullanarak uygulamayı kaldırabilirler.

Windows 11 bilgisayarınıza yeni Copilot uygulamasının gizlice yüklenip yüklenmediğini merak ediyorsanız Ayarlar'a gidip Uygulamalar'a tıklayıp ardından Yüklü Uygulamalar'ı seçerek kontrol edebilirsiniz. Zaten cihazınızda bulunuyorsa "Microsoft Copilot" olarak listelenecektir. Bu konuda daha fazla ayrıntıya göz atmak için sağdaki üç noktalı menü düğmesine tıklayıp 'Gelişmiş seçenekler'i seçebilirsiniz.

Resim

Otomatik güncellemelerin kapalı olduğu sistemlere Copilot uygulamasının nasıl yüklendiği belli değil ancak Ghacks'a göre , Edge tarayıcısı en son sürüme güncellendikten sonra test bilgisayarlarında göründü. İlginç bir şekilde, uygulamanın AppxManifest.xml'si minimum uyumlu sürüm olarak Windows 10'u listelerken, maksimum sürüm Windows 12.0.0.0 olarak listeleniyor.

Bunun Microsoft'un Windows 12 üzerinde çalıştığını mı gösterdiği yoksa şirketin bu yıl Windows 11'in halefini piyasaya sürmeyi düşündüğü dönemden kalma eski bir giriş mi olduğu henüz bilinmiyor. Bilmeyenler için Microsoft yakın zamanda Windows 12'yi 2024'te başlatmayı planlamadığını ve bunun yerine Windows 11'in 24H2 sürümünü (kod adı Hudson Valley) bu yılın sonlarında yayınlayacağını doğruladı.

Microsoft yakın zamanda Copilot'u daha fazla Windows 10/11 cihazında kullanıma sunarak kullanıcıların yapay zeka özelliklerini masaüstünde deneyimlemelerine olanak sağladı. Şirkete göre kullanıcılar, Microsoft ID ile oturum açmaya gerek kalmadan on adede kadar Copilot isteğine erişebiliyor. Bu özellik şu an itibariyle hâlâ önizleme aşamasındadır ancak Windows 11 sürüm 23H2'de varsayılan olarak etkindir. Ancak Windows 11 sürüm 22H2'de varsayılan olarak devre dışıdır.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/102397-mi ... 1-pcs.html
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 11230
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 977 kez
Teşekkür edildi: 2128 kez

Re: Microsoft, sessizce Windows PC'lere Copilot uygulamasını yüklüyor

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Resim
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8082
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3466 kez
Teşekkür edildi: 3512 kez

Re: Microsoft, sessizce Windows PC'lere Copilot uygulamasını yüklüyor

Mesaj gönderen burak35 »

Sistemlere sürekli birşeyler ekleyip şişiren Microsofta tepkim ektedir. :)
Resim
Cevapla