Intel'in Lunar Lake CPU'ları, Meteor Lake'ten %50 daha hızlı performans sunabilir

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46560
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4701 kez
Teşekkür edildi: 3980 kez

Intel'in Lunar Lake CPU'ları, Meteor Lake'ten %50 daha hızlı performans sunabilir

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Yeni bir söylentiye göre, Intel'in yaklaşmakta olan Lunar Lake işlemcileri, Meteor Lake'e göre çok büyük bir çok iş parçacıklı performans artışı sunabilir. Chipzilla'nın, ultra taşınabilir dizüstü bilgisayarlar ve dönüştürülebilir cihazlara yönelik U serisi çiplerle, Core Ultra markası altında üçüncü seri olarak Lunar Lake'i bu yılın sonlarında piyasaya sürmesi bekleniyor.

En son rapor, 17W Lunar Lake U serisi çiplerin, mevcut nesil 15W Meteor Lake işlemcilere göre çok iş parçacıklı performansta yüzde 50'lik bir iyileşme sunacağını iddia eden olağanüstü bilgi sahibi @ SquashBionic'ten geliyor. Yeni nesil çiplerin daha önce watt başına daha yüksek performans ve daha hızlı AI NPU performansı sunduğu söyleniyordu ve son rapor artık bu iddiaların oldukça doğru olduğunu gösteriyor.

https://twitter.com/SquashBionic/status ... 3080807723?

Başka bir tweet'te ihbarcı , tek fanlı yapılandırmalar için orijinal PL1 spesifikasyonunun 17W TDP olduğunu yazdı ancak Intel, OEM'lerden gelen yoğun talep nedeniyle cTDP'yi 30W'a genişletmeye karar verdi. Spesifik SKU'lar hakkında hiçbir bilgi yok, dolayısıyla bunlardan kaçının orijinal 17W TDP ile gönderileceğini ve kaçının daha iyi performans için geliştirilmiş 30W spesifikasyonunu alacağını bilmiyoruz. Ancak 17W SKU'lar Meteor Lake'ten yüzde 50 daha yüksek performans sunabilirse 30W yongaların ne kadar hızlı olacağı Siz tahmin edin.

https://twitter.com/SquashBionic/status ... 8530401444?

Önceki söylentilere göre Lunar Lake işlemcileri, Lion Cove Performans Çekirdekleri, Skymont Verimli Çekirdekler ve Meteor Lake çiplerinde bulunan NPU'nun performansının üç katını sunduğu söylenen hızlı bir Nöral İşleme Motoru (NPU) içerecek. Yeni nesil işlemcilerin de Battlemage Xe2-LPG mimarisini temel alan yepyeni bir iGPU alması bekleniyor.

Tüm gelişmiş özelliklerine rağmen Lunar Lake'in P-çekirdeklerinde hiper-iş parçacığı desteğinden vazgeçeceği bildiriliyor, bu da teorik olarak çok iş parçacıklı performanslarını etkileyebilir. Söylentiler doğrulanırsa, 17W Lunar Lake CPU'lar 4'e kadar P-Çekirdeği ve 4'e kadar E-Çekirdeğiyle, yani toplamda 8 çekirdek ve 8 iş parçacığıyla birlikte sunulacak. Gönderide belirtilen 15W Meteor Lake yongaları ise 2 P-çekirdeği sunuyor. , 8 E-Çekirdek ve 2 LP-E çekirdeği olmak üzere toplam 12 çekirdek ve 14 iş parçacığı.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/102213-in ... aster.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7821
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3282 kez
Teşekkür edildi: 3344 kez

Re: Intel'in Lunar Lake CPU'ları, Meteor Lake'ten %50 daha hızlı performans sunabilir

Mesaj gönderen burak35 »

Kullandığı enerjiyi düşürüp performansınıda arttırırlarsa efsane olur. İntel yapıyo bu işi ya. İşlemcide İntelden şaşmamak lazım.
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Mesajlar: 1147
Kayıt: 22 May 2006, 19:07
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 54 kez
Teşekkür edildi: 113 kez

Re: Intel'in Lunar Lake CPU'ları, Meteor Lake'ten %50 daha hızlı performans sunabilir

Mesaj gönderen Ensatech »

Artık nanometrede ilerleyemeyecekleri için 5nm yi bile 4 diye isimlendirecekler.

Böyle yapay zeka birimi bilmemne ünitesi gibi eklemeler ile giderek ekmek tahtası halini alır mikro işlemciler. Yadaaa ARM a geçiş yaparak ölçeklenecekler.
Cevapla