Google'ın süper yüksek teknolojiye sahip yeni ofis binasında Wi-Fi çekmiyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46591
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4763 kez
Teşekkür edildi: 4013 kez

Google'ın süper yüksek teknolojiye sahip yeni ofis binasında Wi-Fi çekmiyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Hiç çekmeyen Wi-Fi'nin olduğu bir ofiste çalışmak zorunda kaldınız mı? Bu oluyor, ancak teknoloji devi Google'ın duvarları içinde böyle bir şeyin bulunması beklenemez. Yeni bir rapora göre berbat Wi-Fi sorunu, şirketin San Francisco'daki yeni ofisindeki yapay zeka tasarımcılarının aylardır uğraştığı bir konu.

Reuters'in yazdığına göre, Mountain View'daki Bay View kampüsü, Google tarafından en son teknoloji ve tasarımlara sahip, "herkesin başarılı olmak için ihtiyaç duyduğu araçlara sahip olduğu bir ortam" sunan bir kampüs olarak tanıtıldı . Ancak görünen o ki bu araçlar iyi Wi-Fi içermiyor.

Resim

Konuyu bilen altı kişiye göre çalışanlar, dizüstü bilgisayarlarını masalarındaki ethernet kablolarına takmak veya telefonlarını Wi-Fi bağlantı noktası olarak kullanmak zorunda kaldı. Hatta bazılarına yöneticiler tarafından yakındaki bir kafeye gidip çalışmaları veya daha iyi bağlantı bulmak için dışarıda yürüyüşe çıkmaları bile söylendi. Google ayrıca bazı personeline daha güçlü Wi-Fi yongalarına sahip yeni dizüstü bilgisayarlar vermeyi de denedi.

Bay View kampüsü tamamen Google tarafından tasarlanıp inşa edilen ilk kampüstür. Şirket bunu en yüksek öncelikli yapay zeka projelerinde çalışanlardan bazılarını barındırmak için kullanıyor. Binada görevlendirilen bir yapay zeka mühendisi, güvenilmez Wi-Fi'nin Google'ın çalışanlarını haftada üç gün ofise geri döndürme çabasına yardımcı olmadığından şikayet etti.


Google, Bay View'da Wi-Fi "bağlantı sorunları" olduğunu doğruladı ve bu sorunu çözmek için çeşitli iyileştirmeler yapıldı. Şirket önümüzdeki haftalarda bir düzeltme yapmayı umuyor.

Google, Wi-Fi sorunlarına neyin sebep olduğunu kamuya açıklamamış olsa da, işçiler bunun, 600.000 metrekarelik binanın "ejderha ölçeğinde güneş paneli" ile kaplı benzersiz, dalga tarzı çatısının Wi-Fi sinyaline müdahale etmesinden kaynaklandığını iddia ediyor.

Resim

Geçen yılın haziran ayında Google, RTO talimatına uymayanlara yönelik baskı uygulamaya başladı. Çalışanların gelmeleri gereken günlerde gelmelerini sağlamak için hibrit çalışanların ofis yaka kartlarını izlemeye başladı. Performans incelemeleri için ofis katılım kayıtları kaydedilir ve sürekli olarak ofiste bulunmayan çalışanlara hatırlatmalar gönderilir. Ayrıca, bir Google ofisinin yakınında tam zamanlı olarak uzaktan çalışanların hibrite geçmeyi "düşünmesi" gerektiğini belirten dahili bir not da vardı.

Bay View, yedi kafeye hizmet veren iki mutfak, toksin içermeyen malzemeler ve daha fazlası dahil olmak üzere, tamamı tam zamanlı uzaktan çalışmadan ofis çalışmasına geçişi çalışanlar için daha az acı verici hale getirmek üzere tasarlanmış çok sayıda olanağa sahiptir, ancak güvenilir Wi-Fi Google'ın gözden kaçırdığı bir şeymiş gibi görünüyor.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/102185-go ... rible.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7889
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3336 kez
Teşekkür edildi: 3390 kez

Re: Google'ın süper yüksek teknolojiye sahip yeni ofis binasında Wi-Fi çekmiyor

Mesaj gönderen burak35 »

Doğrudur. Normaldir. Olabilir. Bildiğim kadarıyla google hizmetleride çok uzunca bir süredir hintlilerin elinde.
O yüzden çokta şaşırmamak lazım. :)
Cevapla