Tesla'nın Optimus robotunun yeni görüntüleri

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46560
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4701 kez
Teşekkür edildi: 3980 kez

Tesla'nın Optimus robotunun yeni görüntüleri

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Elon Musk, Tesla'nın robotu Optimus Gen 2'nin bir depoda dolaşırken çekilmiş yeni görüntülerini paylaştı. İnsansı makine, önceki kliplere göre çok daha düzgün hareket ediyor ve ayakları üzerinde daha sağlam duruyor gibi görünüyor; bu da mühendislerin olası bir 2025 lansmanı öncesinde iyileştirmeler yapmaya devam ettiklerini gösteriyor.

Tesla, geçen Aralık ayında Optimus'un son sürümü olan Gen 2'yi duyurdu (altta). Robot, Eylül 2022'deki orijinal Bumblebee modelinden bu yana uzun bir yol kat etti; Bu güncellenmiş versiyon Tesla tasarımlı aktüatörler ve sensörlerle dolu , 22 pound daha hafiftir ve yürüme hızında %30 artış sağlar.


Aralık ayının klibi şüphesiz etkileyici olsa da, Optimus Gen 2 hala çaresizce kendini rahatlatacak bir yer arayan biri gibi çok dimdik yürüyor gibi görünüyordu. Ocak ayındaki resmi Optimus hesabındaki bir başka video, robotun başka bir yumuşak ve oldukça dengesiz yürüyüşe çıktığını gösteriyordu.



Ancak Optimus Gen 2'nin son videosu, artık fark edilir derecede daha hızlı hareket ettiğini ve ayakları üzerinde biraz daha sağlam durduğunu gösteriyor. Bu şekilde yürüyen birini görseniz yine de endişe duyarsınız, ancak ilerleme kesinlikle var.



Tesla'nın Optimus Mühendislik Başkanı Milan Kovac, Aralık ayındaki videodan bu yana kaydedilen ilerlemelerden bazılarını açıkladı . Gen 2 robotu artık yaklaşık 0,6 m/s ile şimdiye kadarki en hızlı yürüyüşe sahip; bu da başka bir %20 hız artışı anlamına geliyor. Vestibüler sistem, ayak yörüngesi ve yerle temas mantığının yanı sıra diğer iyileştirmeler de geliştirildi. Ekip, daha doğal bir görünüm için gövdeye ve kollara hafif bir sallanma bile ekledi.

Ağustos 2021'de Tesla, "insanlar için güvenli olmayan, tekrarlayan veya sıkıcı görevleri yerine getirebilen" genel amaçlı, iki ayaklı, insansı bir robot yarattığını duyurmuştu . Ocak 2022'de Musk, Tesla'nın robotunun geliştirilmekte olan en önemli ürün olduğunu ve potansiyel olarak araç işinden daha büyük olduğunu söyledi. EV devi, 2022 Tesla Yapay Zeka Günü sırasında ilk prototipi ortaya çıkardı.

Musk Aralık ayında Optimus'un gelecek yıl içinde iğneye iplik geçirmesini beklediğini söylemişti. Musk, Tesla'nın 2025'te, muhtemelen 20.000 doların altında bir fiyata birimleri sevk etmeye başlayabileceğini söyledi ancak ürünlerinin zaman çizelgesi/fiyat tahminleri konusunda genellikle çok iyimser.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/102044-el ... robot.html?
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7821
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3282 kez
Teşekkür edildi: 3344 kez

Re: Tesla'nın Optimus robotunun yeni görüntüleri

Mesaj gönderen burak35 »

Vay be. İnsan gibi. Yürüyüşü biraz güldürdü. İğneye iplikte geçirirse oha artık derim. :)
Cevapla