Maker, komşunun rahatsız edici Bluetooth hoparlörlerini hacklemek için cihaz geliştirdi

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46560
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4701 kez
Teşekkür edildi: 3980 kez

Maker, komşunun rahatsız edici Bluetooth hoparlörlerini hacklemek için cihaz geliştirdi

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Roni Bandini'nin Raspberry Pi projesini tanımlama şekli, projeyi nispeten basit bir temel üzerine inşa edilmiş gibi gösteriyor; örneğin parçalardan biri olarak kırık bir ses kartının metal muhafazasını kullanmış. Ancak proje bazı yasal riskleri de beraberinde getirebilir, bu nedenle bunu kendiniz denerken dikkatli olun. Çatışmacı bir insan değil misiniz? Ya da daha doğrusu, sabah 9'da komşunuzla paylaştığınız bir duvarın arkasından yüksek sesle çalınan reggaeton müziğinin müzikal tarzını takdir etmeyen, çatışmacı bir insan değil misiniz? Bu, Raspberry Pi yapımcısı ve geliştiricisi Roni Bandini'nin içinde bulunduğu çıkmazdı ve sinir bozucu olsa da, bu izinsiz girişi, durumu daha yaratıcı bir şekilde ele alabilecek bir yapay zeka cihazı oluşturma fırsatı olarak da gördü.

Böylece Reggaeton Be Gone doğdu, Oda sesini izleyebilir ve reggaeton türünü makine öğrenimi ile tanımlayabilir. Daha sonra, Bluetooth hoparlörü devre dışı bırakmak veya en azından sesi, komşunun onu kapatmak zorunda kalacağı kadar rahatsız etmek amacıyla iletişim isteklerini ve paketlerini tetikler.

Kusursuz değil. Örneğin, tüm Bluetooth hoparlörler savunmasız değildir ve Raspberry Pi cihazının hoparlörün ulaşabilmesi Bluetooth'a nispeten yakın olması gerekir. Ayrıca Bandini'nin projesi bazı olası yasal riskleri de beraberinde getiriyor; bu nedenle, denemeden önce yerel yasa ve düzenlemelere uygun olduğundan emin olun. Bandini ayrıca insanları "eğitim amaçlı" olarak yalnızca kendi Bluetooth hoparlörleriyle kullanmaları konusunda uyarıyor. Bu sorumluluk reddi beyanları bir kenara bırakıldığında, kabaca bu şekilde yaptı.

Resim

Raspberry Pi 3 B+, ​​128 x 32 piksel çözünürlüğe sahip bir DFRobot OLED ekran paneline bağlandı. Sesi işlemek için bir USB mikrofon kullanıldı ve sistem, işitme mesafesinde reggaeton müziğinin varlığını kontrol etmek için bir basma düğmesi kullanıldı.

Projeye giren diğer parçalar arasında microSD kart, 5V 3A güç kaynağı, dişiden dişiye aktarma kabloları ve 3 boyutlu baskılı kasa ön kısmı yer alıyordu.

GTZAN gibi çeşitli müzik türü AI sınıflandırma veri kümeleri ve modelleri var, ancak Bandini bir reggaeton kategorisi bulamadı, bu yüzden kendi modelini eğitmek zorunda kaldı ve reggaetonun klasik senkoplu ritim modelinin onu makine öğrenimi model tanıma için ideal hale getirdiğine dikkat çekti. Bandini modeli nasıl eğittiğini yakında yayınlamayı planlıyor ancak birkaç şarkı indirip bunları 16khz wav'a aktardıktan sonra dalgaların Edge Impulse platformuna yüklendiğini söyledi . Bandini'nin burada tanımladığı projede çok daha fazlası yer aldı.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/102038-ra ... tooth.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7821
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3282 kez
Teşekkür edildi: 3344 kez

Re: Maker, komşunun rahatsız edici Bluetooth hoparlörlerini hacklemek için cihaz geliştirdi

Mesaj gönderen burak35 »

İlginçmiş. Herif komşusuna kızıp bluetooth hoparlörü hackliyor. :)
Yalnız Win 7 den beri Bluetooth u hep kapalı tutarım. Bence sizde kapalı tutun. Heleki etrafta çok fazla çocuk falan varsa. :)
Cevapla