AMD, Athlon K7 CPU'ya şimdiye kadar keşfedilmemiş bir Paskalya yumurtası sakladı

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46560
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4701 kez
Teşekkür edildi: 3980 kez

AMD, Athlon K7 CPU'ya şimdiye kadar keşfedilmemiş bir Paskalya yumurtası sakladı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Donanım fotoğrafçısı Fritzchens Fritz yakın zamanda AMD'nin Athlon Classic CPU'sunu incelerken büyüleyici bir Paskalya yumurtasına rastladı. Fritz, Athlon K7'yi büyüterek incelerken, bir köşede, mermi atan bir tabancanın hemen üzerinde Teksas eyaletinin logosunu keşfetti. Eyaletin, AMD'nin bazı tesislerinin bulunduğu Austin'e bir gönderme olduğuna inanılıyor, ancak silahın herhangi bir anlamı olabilir (belki de AMD, Intel'e ateş açıyor olabilir).

Orijinal K7 Athlon işlemci 1999'un ortalarında geldi ve AMD'yi ilk kez rakip Intel ile eşit seviyeye getirdi. Chipzilla yıllardır Pentium platformuyla hakimiyet kuruyordu ancak Athlon sahneye çıktığında her şey değişti.

Fritz tarafından yayınlanan bir videoda logoların göründüğü zaman damgasını tam olarak belirlemeye çalıştım ancak fark edemedim.

https://twitter.com/FritzchensFritz/sta ... 0143562173

Athlon (Argon çekirdeği) 250 nm'lik bir süreç üzerine inşa edildi ve toplam 22 milyon transistör ile 512 KB L2 önbelleğe sahipti. İlk modeller kartuş tabanlıydı, Slot A olarak adlandırılmıştı ve oldukça hız aşırtılabilir olduğu kanıtlandı.

İlk meraklı sistemim, doğrudan Slot A PCB'deki bir konektöre takılan Golden Fingers hız aşırtma cihazını kullanarak 800 MHz'e çıkarabildiğim bir AMD Athlon 500'e dayanıyordu. Bu OC için çekirdek voltajı 1,80'di ve önbellek bölücüsünü ½ olarak ayarladım.

300 MHz'lik bir OC bugünlerde çocuk oyuncağı, ancak o zamanlar saat hızında yüzde 60'lık bir artışı temsil ediyordu ve tek yapmanız gereken bir cihazı takmak ve bazı DIP anahtarlarını ayarlamaktı. Yük sıcaklıkları, OC ve voltaj artışıyla yalnızca yaklaşık altı Fahrenheit derece arttı.

AMD, silikon veya çip sanatıyla ilgilenen ilk veya son şirket değil. Yıllar önce Microsoft, Xbox One'ın PCB'sine basılmış özel bir Paskalya yumurtası eklemişti. Görüntü, konsolun kod adı Project Scorpio'ya saygı duruşunda bulunarak Halo serisinden Master Chief'i bir akrebe binerken tasvir ediyordu .

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/101800-am ... 7-cpu.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7821
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3282 kez
Teşekkür edildi: 3344 kez

Re: AMD, Athlon K7 CPU'ya şimdiye kadar keşfedilmemiş bir Paskalya yumurtası sakladı

Mesaj gönderen burak35 »

Vay Subliminalci Amd vay. :d :v
Cevapla