Bilgisayarım Neden Tekliyor? Nedenleri ve Çözümleri

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 11048
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 923 kez
Teşekkür edildi: 1975 kez

Bilgisayarım Neden Tekliyor? Nedenleri ve Çözümleri

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Resim
Bilgisayar takılmasıyla ilgili en kötü deneyimlerimden biri Ark: Survival Evolved oynamaktı . Oyun ayarlarını değiştirdiğimde ve güncellediğimde bile hala donuyordu ve atıyordu. Bununla birlikte, birkaç ayarlamanın daha o kadar sorunsuz çalışmasını sağladı ki, dinozorları kovalayabildi ve çok fazla tükenebilir bir üs üretilebilirdi.

Bilgisayarım neden tekliyor?

Bilgisayarın teklemesinin birkaç nedeni olabilir .

Güncel olmayanlar
Kötü donanım
Eski donanım
Uygulama ayarları
İnternet hızları
Program yüklemeleri
Sıcaklık

Bu, kalıcı olarak gelinmesi gereken çok şey gibi kalıcı, ancak iyileştirmeler hızlı ve yaygın. Bu yüzden korkmayın; teklemenin devam edeceğini ve kısa sürede her şeyin sorunsuz çalışmasını sağlayacaksınız.

Bilgisayarımın teklemesini devamını nasıl öğrenebilirim?

1. Yazılım Sorunları

Uygulama ayarları

Bazen sorun bir uygulama oranı kadar uyguluyor. Ayarlarınızı kontrol edin ve programınızı bilgisayarınız için doğru seçeneklerle kurduğunuzdan emin olun.

Uygulama ayarlarınızı düzenlemek için şu sorunlarla ilgili sorunlar:

Daha düşük kalite
Alt kare sınırı
Uyumluluk modunu kullan
Program güncellemelerini kontrol edin

Bunlar, bilgisayarınızın tutukluk yaptığında çalıştırılmasının düzgün bir şekilde gerçekleştirilmesinden emin olmanıza yardımcı olacaktır.

Program Yükleri

Bazen sorun, bazı sorunların çözümüne izin verene kadar öğrenilebilir. Örneğin, yeni bir oyun oynuyorsanız veya yeni bir program deniyorsanız, bir dakika arkanızda depolanmanın ve program varlıklarını yüklemesine izin verin .

Minecraft'ta yaşadığım sorunlardan biri, dünya çapında genişleyen seçenekler sorunsuz bir şekilde yüklenmemesidir. Ancak bazen bekleyip sürecin uzamasına izin verirsem daha sorunsuz ve daha konforlu bir deneyim ile iletebilirim.

Eski Sürücüler

Bilgisayarında takılma meydana geldiğinde kontrol edilmesi gereken ilk değişkenlerden biri, sürücülerin güncel olup olmamasıdır. Sürücüler, programınız ile yazılımınız iletişim kurmasını sağlayan yazılımlardır. Programlar düzenli olarak güncellenir ve sürücü değişikliklerinin yayınlanmasının daha yeni sürümle çalışılabilmesini sağlar.

İşletim sisteminizin yalnızca yedeklerini kullanmadığını unutmayın. Grafik kartlarının düzenli olarak güncellenmesi ve herhangi bir güncellemeyi kaydetmediğinizden emin olmanız önemlidir. Sürücünün daha yeni bir yazılımın eksik özelliklerini kontrol etmek için grafik kartı yazılımınızı ve Windows yazılımlarınızı ve diğer donanım bileşenlerinizi kontrol eden diğer yazılımları kontrol edin.

2. Donanım Sorunları

Eski Donanım

Tüm bilgisayarlar eşit şekilde yaratılmamıştır. Çok fazla kaynaklı programların düzgün çalışması için yüksek performanslı CPU'lara, grafik kartlara ve yüksek kapasiteye sahip güç kaynaklarına ihtiyaç vardır. Örneğin, 3D animasyon yapıyorsanız, yüksek çekirdek değerine sahip bir CPU'nuz yoksa muhtemelen çalıştırılacak ve çalıştırılacaktır.

Örneğin donanımınızın bir video oyunuyla uyumlu olup olmadığı öğrenmenin bir yolu Can You Run It adlı Sistem Gereksinimleri Laboratuvarı aracını kullanmaktır . Bir oyun seçin ve program oyunu sorunsuzca çalıştırıp çalıştırmayacağını belirlemesine izin verin.

Kötü Donanım

Donanımınız güncelse yine de hasar görünüyor. Bu her zaman bilgisayarın çalışmayacağı anlamına gelmez. Bazen bir donanım sisteminin parçası darboğaz yapar ve bilgisayarın tam kapasitesiyle çalışmasını engeller.

Örneğin, grafik kartınız veya güç kaynağınız düzgün çalışmıyorsa, normal ekranınızın yerine monitörlerdeki kusurlar görebilirsiniz. CPU'nuz düzgün çalışmıyorsa, açık bir neden olmaksızın düzensiz kapanmalar yaşayabilirsiniz. Donanımla ilgili sorunların çözümü, yönünü değiştirmek ve düzeltmek istediğiniz sinir bozucu kekemeliğe yol açabilir.

bilgisayarda konfigürasyon değişiklik yapabildiğiniz sürece donanım özellikleri test edinildi ve onaylandı. Değilse, bir parçanın çalışmasının çalışmasını belirlemenize yardımcı olacak başka birinden yardım istemeyi düşünün.

3. Diğer Sorunlar

Sıcaklık

Bazen sıcaklığın çok artması ve programlarınızın etkisini etkiler. Öncelikle grafik kartı yazılımınızı veya başka bir bilgisayar izleme yazılımını kullanarak bilgisayarın çalışmasını kontrol edin. Farklı programlarda bunun nasıl olduğundan farklı olduğunuzdan emin olun. Örneğin kelime işleminden yoğun grafikli bir video oyununa geçişimde benimki hızla 20 derece yükselebiliyor .

Bilgisayarın yeterli hava kayıtlarından ve yeterli fana sahip olduğundan emin olun . Sıcak günlerdeki sınırlamalar için klimayı kullanmayı düşünün. Fanlarınızın ve bilgisayar bileşenlerinizin tozunu uzaklaştırmak için mevcut havadan en iyi şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla.

Yüksek sıcaklıkların, bilgisayar donanımının uygun olmadığında performans gösterilmesinin zorlandığının bir işaret olabileceğini unutmayın. Dolayısıyla soğuk bir odada bile sıcaklıklarınız artıyorsa sisteminize bir göz atmanın zamanı gelmiş olabilir.

İnternet Hızı

Hızınız çok yavaşsa, programlama çalışma programı değişebilir. Bir sunucuyla zayıf bir bağlantıya sahip olmak, programlar takılıyormuş gibi işlemlerine neden olabilir.

Bağlantı hızınızın ne olduğunu belirlemek için bir İnternet hız denetleyicisi kullanın. Almanız gerekenden daha yavaşsa donanımınızın bozulmasını veya ISS'nizle iletişime geçmeyi deneyin.

Bilgisayar teklemesiyle mücadele etmek için diğer sistemler nelerdir?

Her şeyin çalışması basit gibi görünüyor ve şu anda mevcut durumda tutukluyken endişeleniyorsa. Nelerin anladığının birkaç yolu daha var.

Topluluğa Ulaşın

Çoğu oyun ve üst düzey yazılım türü, çevrimiçi olarak bu konuda paylaşım yapan insan bölümlerine sahiptir. Bir yazılımın performansıyla ilgili sorunlar olduğunda topluluğa ulaşılabilir, diğer kişilerin yaşadığı sorunları olayların gönderileri okunabilir, hatta sorunlarla ilgili yardımları inceleyin.

Bir programda olumsuzluk meydana geldiğinde, kullanılana ve hedefe ulaşmak iyi bir adımdır. Tüm programlarınız tekleme yapıyorsa, bunun nedeni büyük ölçüde bir çalışma sistemi veya donanım sorunudur . Yalnızca bir programda kekemelik varsa mesaj panoları, Reddit veya Twitter aracılığıyla topluluğa ulaşarak bir çözüm bulabilirsiniz.

Geliştiricilerle Konuşun

Doğru donanım ve yazılıma sahip olmanıza rağmen belirli bir programda kekemeliği durduramıyorsanız, bunu yapan kişilere erişmeyi düşünün. Sizin için neden işe yaramadığını anlayabilirler. Çoğu yazılım şirketlerinin kendi hata raporları ve sorularla ulaşabilecekleri çözümler vardır.

Yardım arama konusunda utangaç olmayın. Çoğu zaman programlarda kekemeliğe neden olabilecek sorunlar yaşanmaktadır. İnsanlar, atıkların biriken programın çalışmasının iyi çalışmasını sağlamanıza yardımcı olacak memnuniyet duyacak ve böylece mutlu ve memnun bir kullanıcılar elde edeceklerdir.

Makale Yazarı :

Resim

Laurel Devoto :

Yeni sistemler oluşturmaktan, arkadaşlarım için yazılım sorunlarını gidermekten ve Arkadaşlarla Apex Legends'tan Golf'e kadar her şeyi oynamaktan hoşlanan bir bilgisayar tutkunuyum. Eskiden sosyal medya yöneticisi olarak çalışıyordum ve insanlarla bağlantı kurmanın yeni yollarını bulmayı seviyordum.

Kaynak (Çevirisi Yapılan Site) :

https://www.technewstoday.com/why-is-my ... tuttering/

NOT :

Can You Run It adlı Sistem Gereksinimleri Laboratuvarı aracı , bir oyunun gereksinimlerinin bilgisayar donanımına göre ölçen bir çevrim içi kıyaslama yada karşılaştırma web hizmetidir.Ve ücretsizdir.

https://www.systemrequirementslab.com/cyri (Site nedeni bilinmiyor çalışmıyor)

İnternetSpeed : Sahip olduğunuz internet hızını online ölçmeye yarayan web hizmeti ...

https://www.speedtest.net/
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7830
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3288 kez
Teşekkür edildi: 3351 kez

Re: Bilgisayarım Neden Tekliyor? Nedenleri ve Çözümleri

Mesaj gönderen burak35 »

Türkiyedeki bilgisayarlar için konuşacak olursak kötü eski ve zayıf donanımlardan ötürü tekler genelde.
Tabi yükseltmeylede herkes pek uğraşamaz genelde. Çünkü maliyeti biraz fazla gelebilir.
Yada Bi Ram bi Ssd takıp güçlendirme yolunada gider genelde herkes. Ki bu yolda baya bi işe yarar aslında...
Cevapla