Storage Sense veya Disk Temizleme'yi Ne Sıklıkta Çalıştırmalıyım?

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 11036
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 919 kez
Teşekkür edildi: 1968 kez

Storage Sense veya Disk Temizleme'yi Ne Sıklıkta Çalıştırmalıyım?

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Resim
Disk Temizleme ve Storage Sense, bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları taramanıza ve temizlemenize yardımcı olur. Yalnızca bir miktar depolama alanı açmakla kalmaz , aynı zamanda sistem performansınızı da artırırlar .

Önemsiz dosyaların otomatik olarak temizlenmesini depolama anlayışını kullanarak her ay çalıştırılacak şekilde yapılandırmak her zaman en iyisidir . Ne olursa olsun, C sürücü alanınız biterse veya bir elektrik kesintisi/çökme sonrasında bu araçları manuel olarak da çalıştırmalısınız .

Bunların dışında, başarılı bir sistem güncellemesi, yükseltmesi veya yeniden kurulumundan sonra gereksiz yedekleme dosyalarını silmek de iyi bir uygulamadır .

Hadi tartışalım.

Ayda Bir veya Birkaç Ayda Bir
Resim
Yaygın uygulamalar, kapattığınızda genellikle ilgili geçici dosyaları siler. Ancak bazı uygulamalar, uygun bir çıkıştan sonra bile bunları temizleyemeyebilir .

Bu dosyalar siz manuel olarak temizleyene kadar sisteminizde kalacaktır. Bu nedenle, bu tür geçici dosyaları 1-3 ay aralıklarla düzenli olarak temizlemek her zaman iyi bir fikirdir .

Ayrıca Storage Sense'i kullanarak bu gereksiz dosyaların her ay otomatik olarak temizlenmesini de planlayabilirsiniz .

C Sürücüsü Neredeyse Dolu Olduğunda
Resim
Disk temizleme veya depolama algılamayı çalıştırmak , C sürücünüz dolmaya yaklaştığında yapmanız gereken ilk şeylerden biridir .

İndirilen veya Geri Dönüşüm Kutusu'ndaki bazı dosyalar gereksiz yer kaplıyor olabilir. Veya sisteminiz makul olmayan sayıda geçici dosya oluşturmuş olabilir.

Tüm bu içeriklerin boyutlarını Disk Temizleme sihirbazı/Storage Sense ayarlarından kontrol edebilir ve uygun şekilde silebilirsiniz.

Elektrik Kesintileri veya Çökmelerden Sonra
Resim
Bilgisayarınız çöktüğünde veya elektrik kesintisi yaşadığında, etkin uygulamalar ve sistem işlemleri aniden kapanır . Yani geçici dosyaları temizlenmeyecek.

Windows'u bir sonraki başlatışınızda veya bu uygulamaları yüklediğinizde, öncekileri silmeden yeni geçici dosyalar oluşturulacaktır .

Bu gibi durumlarda, eski dosyaları kaldırmak ve C sürücünüzde yer açmak için Storage Sense veya Disk Temizleme işlemini manuel olarak çalıştırın .

Sistem Güncellemelerinden Sonra Yükseltme veya Yeniden Yükleme
Resim
Sistem güncellemeleri sırasında Windows, yedekleme amacıyla etkilenen tüm dosyaların bir kopyasını saklar. Dolayısıyla herhangi bir sistem sorunuyla karşılaşırsanız değişiklikleri geri alma seçeneğiniz vardır .

Önceki kurulumu silmeden veya yükseltmeden Windows'u yeniden yüklemek de benzer nedenlerden dolayı verileri yedekleyecektir. Önceki sistem, uygulama ve kullanıcı verilerini C sürücüsünün içindeki Windows.old klasöründe bulacaksınız .

Eğer stabil bir sisteminiz varsa bu dosyalar sadece gereksiz disk alanı kaplayacaktır . Değişiklikleri geri almanız gerekmeyeceğini düşünüyorsanız disk temizlemeyi çalıştırın ve aşağıdaki içerikleri silin:

Önceki Windows Kurulumu
Windows Güncelleme Temizleme dosyaları
Windows Güncelleme Günlüğü dosyaları
Eski Aygıt Sürücüsü Paketleri
Geçici Windows Kurulum dosyaları

Bu seçenekleri göstermek için Disk Temizleme içindeki Sistem dosyalarını temizle seçeneğini seçmeniz gerekecektir .

Kaynak Site (Çevirisi Yapılan) :

https://www.technewstoday.com/how-often ... k-cleanup/
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7821
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3282 kez
Teşekkür edildi: 3344 kez

Re: Storage Sense veya Disk Temizleme'yi Ne Sıklıkta Çalıştırmalıyım?

Mesaj gönderen burak35 »

Ayda bir yeterli bence. Ama bende bu ayarda kapalı. :d :v
Cevapla