Edge'in en yeni AI aracı Web sitelerini Microsoft'a gönderiyor

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46732
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4951 kez
Teşekkür edildi: 4135 kez

Edge'in en yeni AI aracı Web sitelerini Microsoft'a gönderiyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft Edge'in en yeni yapay zeka özelliği, kullanıcıların daha iyi yönetim için açık sekmeleri gruplara ayırmasına yardımcı olur. 2021'de Microsoft Edge'de kullanıma sunulan Sekme Grupları, tarayıcıdaki sekme organizasyonunu iyileştirmeye yönelik kullanışlı bir özelliktir.

Çoğu modern web tarayıcısı sekme gruplarını destekler . Şu ana kadar kullanıcıların sekme gruplarını kendileri oluşturması gerekiyordu. Örneğin Microsoft Edge kullanıcılarının bir sekme oluşturmak için bir sekmeye sağ tıklayıp içerik menüsünden "sekmeyi yeni gruba ekle" seçeneğini seçmeleri gerekir. Sekme gruplarının, tanımlamayı daha da geliştirmek için özel adları ve renkleri olabilir.

Yeni oluşturulan sekme grubuna diğer sekmeleri eklemek için sürükleyip bırakın. Tarayıcıdaki sekme gruplarını genişletme ve daraltma özelliği sayesinde sistem basit ve çok etkilidir.

Vivaldi kullanıcıları, etkileyici sekmelerle ilgili özellikler dizisi sayesinde diğer tarayıcı kullanıcılarından daha fazla seçeneğe sahiptir. Bir yığının (grup) tüm sekmelerini ikinci bir sekme satırında görüntüleyen iki düzeyli sekme yığınlarını destekler , bu da yönetimi önemli ölçüde artırır.

Edge ve gizlilikte Benzer Sekmeleri Gruplandırın

Resim

Benzer Sekmeleri Gruplandır, Edge Stable'daki yeni bir AI özelliğidir. Microsoft bunu tarayıcının geliştirme sürümlerinde bir süre test etti.

Bunun arkasındaki ana fikir, kullanıcı için sekme gruplarının oluşturulmasını geliştirmektir. Özellik kullanıldığında süreç otomatik hale gelir; bu, artık sekme gruplarını manuel olarak oluşturmanıza ve bunlara sekmeler yerleştirmenize gerek olmadığı anlamına gelir.

Bu özelliği kullanmak için Microsoft Edge'in araç çubuğundaki sekme eylemleri menüsünü seçin ve Benzer Sekmeleri Gruplandır (Önizleme) öğesini seçin.

Edge, seçenek belirlendiğinde tüm açık web siteleri hakkındaki bilgileri bir Microsoft sunucusuna gönderir. Yapay zeka, isteği sunucuda işler ve bir süre sonra önerilerini geri gönderir.

Grup sekmeleri düğmesine tıklandığında sekme grupları oluşturulur. Bireysel sekme gruplarını özelleştirme seçenekleri sağlanır. Belirli bir grubun oluşturulmasını atlamak için önerilen bir grubun grubunu çözme seçeneği de vardır.

Sekmeleri otomatik olarak gruplandırma seçeneği, özellikle tarayıcıda çok sayıda sekme açıldığında kullanışlıdır.

Microsoft'un açıklamadığı şey, özelliğin aktif bir İnternet bağlantısı ve Microsoft sunucularıyla iletişim gerektirdiğidir.

Resim

İnternet bağlantınızı kapattığınızda Benzer sekmeleri gruplandır seçeneği "Sekmelerinizi gruplandıramadık" mesajını döndürür. Başka bir deyişle, işlem yerel olarak değil, Microsoft sunucularında gerçekleşir.

Bu aslında Google Chrome'un Sekme Düzenleyicisinin Chrome kullanıcıları için sekme grupları oluşturma şekliyle aynıdır . O da sekme grupları önermek için Google sunucularıyla iletişim kurar ve tarayıcı penceresindeki web sitelerinin tüm URL'lerini ve başlıklarını Google'a gönderir.

Microsoft bu özelliği geçen yıl Windows Deneyimi Blogunda duyurdu: "Üretkenlik ve organizasyon el ele gider. Dün, sekmelerinizi belirli konulara veya kategorilere göre gruplandırmak için yapay zekayı kullanan Edge'de Otomatik Sekme Gruplandırma özelliğini duyurduk. Basitçe şuraya gidin : sol üstteki sekme simgesini tıklayın ve benzer sekmeleri gruplandır'ı tıklayın; Copilot sekmelerinizi gruplandırarak tarayıcı pencerenizi ve zihninizi daha az karmaşık hale getirecektir."

Duyuruda veri işleme veya gizlilikle ilgili hiçbir kelime yok. Edge'deki özellik de hiçbir bilgi vermiyor. Verilerin nasıl saklandığı, işlendiği ve kullanıldığı belirsizdir.

Kaynak:
https://www.ghacks.net/2024/01/30/micro ... microsoft/
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8113
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3487 kez
Teşekkür edildi: 3542 kez

Re: Edge'in en yeni AI aracı Web sitelerini Microsoft'a gönderiyor

Mesaj gönderen burak35 »

Birilerinin işine yarayabilir. Ama benim hoşuma gitmedi. En son araştırdığımda edge çok fazla telemetri toplayıp gönderiyordu.
Şuan ne durumda bilmiyorum. Benim sistemdeki edgeyide arada pdf açmak için kullanıyorum. İşimi görüyor idare ediyorum şimdilik.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 11237
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 980 kez
Teşekkür edildi: 2135 kez

Re: Edge'in en yeni AI aracı Web sitelerini Microsoft'a gönderiyor

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Hiç şaşırmadım acaba neden?
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8113
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3487 kez
Teşekkür edildi: 3542 kez

Re: Edge'in en yeni AI aracı Web sitelerini Microsoft'a gönderiyor

Mesaj gönderen burak35 »

Bencede pek şaşırtıcı değil. Bunlar cidden düzelmez. Dozu arttıra arttıra devam ediyorlar casusluğa...
Cevapla