HaLow Wi-Fi standardı testlerde 4,5 Km menzile ulaştı

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46560
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4701 kez
Teşekkür edildi: 3980 kez

HaLow Wi-Fi standardı testlerde 4,5 Km menzile ulaştı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Sekiz yıl önce Wi-Fi Alliance, tipik Wi-Fi'den önemli ölçüde daha geniş kapsama alanına sahip düşük güçlü cihazları desteklemek için tasarlanmış yeni bir standardı açıkladı. Son testler, bu standardın aşırı derecede hızlı olmasa da çeşitli uygulamalar için ultra uzun mesafelerde kararlı bağlantılar sağlayabildiğini göstermiştir.

Morse Micro'nun yakın tarihli bir video gösterimi, IEEE 802.11ah olarak da bilinen HaLow Wi-Fi standardının 3 kilometreye kadar veya iki milin biraz altında bağlantıları koruyabildiğini kanıtlıyor. HaLow'un Wi-Fi 6'nın veya yeni Wi-Fi 7'nin yerini alması amaçlanmasa da belirli senaryolarda onları tamamlayabilir.

900 MHz spektrumunda çalışan ve düşük güç kullanan HaLow, akıllı binaları, IoT cihazlarını, giyilebilir cihazları ve kritik altyapıyı desteklemek üzere tasarlanmıştır. Topluluklar arasında binlerce cihazı bağlama kapasitesine sahiptir. Yalnızca 32 Mbps'lik maksimum bant genişliği (2,4 GHz ve 5 GHz bantlarını kullanan daha popüler Wi-Fi standartlarının sunduğu oranın çok küçük bir kısmı), duvarlara ve diğer katı nesnelere nüfuz etme konusundaki üstün yeteneği ile telafi edilir.

Bu özellik, HaLow'u özellikle işletmeler veya devlet kurumları için kullanışlı hale getirerek pahalı kablolara ihtiyaç duymadan kameraları ve çeşitli sistemleri bağlamalarını sağlar.


Morse Micro, testini bir katılımcı Wi-Fi erişim noktasından uzaklaşırken görüntülü arama başlatarak gerçekleştirdi. Mesafe arttıkça bant genişliği gözle görülür şekilde azalmasına rağmen çağrı 3.000 metrede sabit kaldı. Bu aralıkta video akışı grenli hale geldi ve hız 1 Mbps'ye düştü ancak ses kalitesi etkilenmedi.

Teste ilgiyi daha da artıran şey konumdur: yoğun bir otoyolun ve bir yerleşim alanının bitişiğindeki bir plaj. Bu ortam, HaLow'un kullanılacağı yerleri temsil etmektedir. Sonuçlar, standardın gerçek dünyadaki parazit düzeylerini etkili bir şekilde karşılayabildiğini göstermektedir.

Resim

HaLow, Wi-Fi Alliance'ın standardı 2016'da sonlandırmasından bu yana pek fazla kullanılmadı. Morse Micro'nun başarısının diğer şirketleri HaLow'u desteklemeyi düşünmeye teşvik edip edemeyeceği belli değil, ancak eğer öyleyse, uyumlu ürünlerin piyasaya sürülmesi muhtemelen zaman alacaktır. .

Bu arada, Wi-Fi 7'nin tüm özellikleri bu ayın başlarında yayınlandı ve yeni standardı kullanan cihazların popülaritesinin önümüzdeki birkaç yıl içinde artması bekleniyor. Taslak spesifikasyonlara dayalı Wi-Fi 7 yönlendiricileri geçen yıl ortaya çıkmaya başladı . HaLow'un bant genişliği, Wi-Fi 7'nin çoklu gigabit hızlarıyla karşılaştırıldığında sönük kalsa da, Morse Micro'nun sonuçları, Wi-Fi 7'nin ulaşamayacağı yerlere halka açık Wi-Fi veya diğer hizmetleri getirebileceğini kanıtlıyor.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/101718-ha ... range.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7821
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3282 kez
Teşekkür edildi: 3344 kez

Re: HaLow Wi-Fi standardı testlerde 4,5 Km menzile ulaştı

Mesaj gönderen burak35 »

VAy be ne güzel. Uzun menzilli internet :)
Cevapla