DragonFire lazer silahı 1 Km uzaktaki parayı vuruyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46562
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4701 kez
Teşekkür edildi: 3983 kez

DragonFire lazer silahı 1 Km uzaktaki parayı vuruyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Lazer silahları son yıllarda istikrarlı bir ilerleme kaydetti; ABD, teorik olarak fiziksel mühimmat kullanmaktan daha uygun maliyetli bir hava savunma sistemini başarıyla test etti. İngiltere şimdi de benzer bir dönüm noktasına ulaştı; bu, lazerlerin bazı durumlarda potansiyel olarak füzelerin yerini alabileceğini gösteriyor. İngiltere, son derece doğru ve uygun maliyetli bir lazer silahını başarıyla test etti .

Tarete monteli 50 kW'lık DragonFire silahı, yoğun bir ışık huzmesi kullanarak hedefleri kesebilir veya bir savaş başlığı hedef alındığında patlamalara neden olabilir. Kesin menzili sınıflandırılmıştır, ancak ışık hızında herhangi bir görünür hedefi, mesela 25 cent i yarım mil uzaklıktan nokta atışı vurabilir.

Lazer silahlarının en önemli avantajı maliyettir. Tamamen elektrikli sistem hiçbir fiziksel mühimmat, patlayıcı veya itici gaz gerektirmiyor ve enerji mevcut olduğu sürece teorik olarak sonsuz sayıda atış yapabiliyor. DragonFire'ı 10 saniye ateşlemek, standart bir ısıtıcıyı bir saat çalıştırmanın maliyeti kadardır ve her ateşlemenin maliyeti en fazla 13 dolardır.

Karşılaştırıldığında, ABD Donanması şu anda Kızıldeniz'deki Husi insansız hava araçlarını düşürmek için her biri 2,1 milyon dolara mal olan füzeleri ateşliyor.

Resim

Son DragonFire denemesi, Savunma Bilimi ve Teknoloji Laboratuvarı, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve özel şirketler MBDA, Leonardo ve QinetiQ'yu içeren 100 milyon £ değerindeki programdaki en son gelişmeyi işaret ediyor. Her ne kadar ordu ve Kraliyet Donanması'nın şu anda lazer konuşlandırmaya yönelik somut planları olmasa da, her ikisi de bunları potansiyel olarak hava savunması için kullanabilir.

Daha önceki testler DragonFire'ın hareketli hava ve deniz hedeflerini takip etme yeteneğini doğruladı. 2022'de ABD Donanması, Katmanlı Lazer Savunması (LLD) adı verilen benzer bir sistemi test ederek, dronları başarıyla düşürdü ve ses altı seyir füzelerine karşı yeteneğini gösterdi. LLD'yi ateşlemenin atış başına maliyeti yaklaşık 1 ABD dolarıdır ve ayrıca sensörleri devre dışı bırakabilir.

Ancak lazerlerin konuşlandırılması zorluklar ve ödünleşimler sunar. Bunları mevcut gemilere kurmak için yer ve enerji bulmak birincil engeldir. Silahlar aynı zamanda sis gibi çevresel koşullara da duyarlı ve füzeler görüş mesafesinin ötesindeki hedefleri vurmada daha etkili olmaya devam ediyor. Ek olarak, bir lazerin bir hedefi yok etmesi için birkaç saniyelik sürekli ateşe ihtiyacı vardır. Bu zorluklara rağmen, bir zamanlar kurgusal olan bu silahlar gelecekte önemli bir rol oynayabilir.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/101618-dr ... -away.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7824
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3285 kez
Teşekkür edildi: 3344 kez

Re: DragonFire lazer silahı 1 Km uzaktaki parayı vuruyor

Mesaj gönderen burak35 »

Vay be. Lazer den silah olur mu derseniz , Hiç aklıma bile gelmemişti böyle birşey...
Cevapla