Easy Context Menu - Sağ Tuş Seçenek Sıralaması Sorunu

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
ParadoxYavuz
Bit
Bit

Easy Context Menu - Sağ Tuş Seçenek Sıralaması Sorunu

Mesaj gönderen ParadoxYavuz »

Resim

Merhaba,
Uzun süredir Easy Context Menu isimli programı kullanıyorum.Programı seviyorum ve düne kadar programla ilgili hiç bir sorun yaşamamıştım.Dün bilgisayarımın ekran kartını değiştirdim.Ekran kartının sürücüleri için Radeon Software Adrenalin yükledikten sonra sağ tuş seçeneklerinin sıralaması ile ilgili bir sorun yaşamaya başladım.
Seçenekler 1. görselde olduğu gibi görünürken Radeon Software Adrenalin sonrası 2. görselde olduğu gibi görünmeye başladı.
Aslında olması gereken sıralama 1. görselde olduğu gibi:
Yapıştır, Kısayol yapıştır ve Geri al şeklinde olmalı
Lakin bende nedense 2. görselde oldu gibi Yapıştır ve Kısayol yapıştır arasına başka seçenekler giriyor.
Easy Context Menu ile yaptığım yapılandırmayı geri alıp bilgisayarımı yeniden başlattım.
Daha sonra yine Easy Context Menu ile seçenekleri yeniden sağ tuş menüsüne ekledim ama değişen bir şey olmadı.
Bu sorunun bir çözümü var mıdır?
Teşekkürler.
En son ParadoxYavuz tarafından 22 Oca 2022, 19:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: Easy Context Menu - Sağ Tuş Seçenek Sıralaması Sorunu

Mesaj gönderen shampuan »

Merhabalar.
Resim görünmüyordu, bu nedenle iletinizi editledim. Fakat yazıyı ortalamak için kullandığınız center operatörü işlevini yitirdiği için sildim. Resmi içine almayacak şekilde iletinizi düzenleyip yeniden ortalayabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ParadoxYavuz
Bit
Bit

shampuan yazdı: 22 Oca 2022, 19:18 Merhabalar.
Resim görünmüyordu, bu nedenle iletinizi editledim. Fakat yazıyı ortalamak için kullandığınız center operatörü işlevini yitirdiği için sildim. Resmi içine almayacak şekilde iletinizi düzenleyip yeniden ortalayabilirsiniz.
Teşekkürler, ben gerekli düzenlemeleri yaptım.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Çözemedim.
Herhangi bir garanti vermemek kaydıyla Sağtık menü ayarlarayan başka program denenebilir. Deminden beri o programı arıyorum ama arşivim karma karışık, bulamadım. Böyle bir iki alternatif sağtık menü ayarlayıcı portable program olacaktı. Portableapps gibi sitelerden kontrol edin. Diğer arkadaşlar belki çözümü biliyordur giriş yaparlarsa yardımcı olabillirler.
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 45 kez

Mesaj gönderen BlueLife »

Merhaba,

İlgili program reg kayıtlarıyla sağ tuş menüsüne ekleme yapıyordu. Bulunduğu konumda en son sırada olması için reg anahtarlarının başında Z karakteri vardı. Normalde ilgili sorun yaşanmaması gerekiyordu. Çok rahatsız ediyorsa, en altta görünecek şekilde ayarlayabilirsin.
EcMenü ekranında ilgili seçeneklere sağ tıklarsan, Bottom seçeneğini görürsün. Onu işaretleyip tekrar kurulum yaparsan aşağı kısımda yer alacaktır.

Resim

https://imgur.com/a/Y46CPnU
Kullanıcı avatarı
ParadoxYavuz
Bit
Bit

BlueLife yazdı: 22 Oca 2022, 21:53 Merhaba,

İlgili program reg kayıtlarıyla sağ tuş menüsüne ekleme yapıyordu. Bulunduğu konumda en son sırada olması için reg anahtarlarının başında Z karakteri vardı. Normalde ilgili sorun yaşanmaması gerekiyordu. Çok rahatsız ediyorsa, en altta görünecek şekilde ayarlayabilirsin.
EcMenü ekranında ilgili seçeneklere sağ tıklarsan, Bottom seçeneğini görürsün. Onu işaretleyip tekrar kurulum yaparsan aşağı kısımda yer alacaktır.

https://imgur.com/a/Y46CPnU
Merhaba,
Bahsettiğiniz seçenek ilgili menüleri çok aşağıya itiyor.
Aynı masada 3 farklı bilgisayarla çalışıyorum, bu nedenle hızlı bilgisayar geçişlerimde sağ tuş menüsündeki farklılıklar beni zora sokuyor.
Seçenekleri bulmak için bozalıyorum.
Radeon Software Adrenalin uygulamasını kaldırıp yeniden kurdum, daha sonra sağ tuş seçeneklerini yeniden düzenledim ama değişen bir şey olmadı.
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 45 kez

Mesaj gönderen BlueLife »

@ParadoxYavuz

Malesef başka fikrim yok. Yapıştır, geri al gibi seçenekler, otomatik olarak sistem tarafından, sağ tuş menüsüne eklenip konumlandırılıyor. Bu tür seçeneklerin konumlarını kayıt defterinden değiştirmiyoruz.

Amd Redeon programını kaldırdığında, sorun düzeliyorsa, sağ tuştan ilgili amd eklentisini kaldırmayı deneyebilirsin. Genelde bu tip eklentilerin kaldırmak için programın ayarlarında seçenek olabiliyor. Seçenek yoksa, registyden ilgili amd eklentisi kaldırılabilir...
Kullanıcı avatarı
ParadoxYavuz
Bit
Bit

Bugün AMD ekran kartına sahip bir cihazda daha aynı sorunla karşılaştım.
Yeni kurulum yaptığım bir cihazdı.
Cihaz eski bir cihazdı, haliyle sürücüler de eskiydi.
AMD Catalyst Control Center'ı sürücülerden bağımsız olarak kaldırınca Sağ Tık Menüsü normale döndü.
Programın eski ve yeni AMD ekran kartına ait bileşenlerle bir uyumsuzluğu söz konusu.
Umarım en kısa zamanda sorun tespit edilerek gerekli düzenlemeler yapılır.
İyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Geribildirim için teşekkürler.
Ben de AMD kullanıyorum. CCC'yi kaldırmıyorum ama başlangıç uygulamalarından kalıcı durduruyorum. Böylece sağtık menümde görünmüyor.
İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

ParadoxYavuz yazdı: 22 Oca 2022, 18:59 Resim

Merhaba,
Uzun süredir Easy Context Menu isimli programı kullanıyorum.Programı seviyorum ve düne kadar programla ilgili hiç bir sorun yaşamamıştım.Dün bilgisayarımın ekran kartını değiştirdim.Ekran kartının sürücüleri için Radeon Software Adrenalin yükledikten sonra sağ tuş seçeneklerinin sıralaması ile ilgili bir sorun yaşamaya başladım.
Seçenekler 1. görselde olduğu gibi görünürken Radeon Software Adrenalin sonrası 2. görselde olduğu gibi görünmeye başladı.
Aslında olması gereken sıralama 1. görselde olduğu gibi:
Yapıştır, Kısayol yapıştır ve Geri al şeklinde olmalı
Lakin bende nedense 2. görselde oldu gibi Yapıştır ve Kısayol yapıştır arasına başka seçenekler giriyor.
Easy Context Menu ile yaptığım yapılandırmayı geri alıp bilgisayarımı yeniden başlattım.
Daha sonra yine Easy Context Menu ile seçenekleri yeniden sağ tuş menüsüne ekledim ama değişen bir şey olmadı.
Bu sorunun bir çözümü var mıdır?
Teşekkürler.
Çözüm:

Sağ Menü yazılımını sağ menüden devredışı bırak
Sözkonusu yazılımı kaldır.
Sistemi temizle
Sistem re-start
Önce yazılımı kur ve sistem re-start (2.kez)
Şimdi sağ menü yazılımını kullan.
mettehanxx
Bit
Bit

Mesaj gönderen mettehanxx »

HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlers\ACE
bu son kısımdaki ACE yoksa bu sorun oluşur.
Sorunu gidemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve "AMD Menu Aktif" yazısına tıklayıp indirilen dosyayı tıklayın

https://www.soruncozumu.com/amd-catalys ... -kaldirin/