Şu anda, Windows'un yüklü sürümünü onarmak veya yeniden yüklemek istiyorsanız Medya Oluşturma Aracı'nı kullanarak "yerinde yükseltme" yapmanız gerekir .
Windows yerinde yükseltmeleri genellikle biraz uzun ve zaman alıcı bir süreç olarak kabul edilir ve bazı kullanıcılar dosyalarını veya resimlerini kaybedebileceklerinden korkar. Neyse ki Microsoft endişelerin farkında ve "Windows Update'i Kullanarak Sorunları Düzeltme" adlı yeni bir özellik ekliyor. Microsoft, bu özelliği Beta Kanalındaki kullanıcılarla test ediyor ve Ayarlar > Sistem > Kurtarma altında "Windows Update'i Kullanarak Sorunları Düzelt" seçeneğini bulacaksınız, ancak şu anda çalışmıyor gibi görünüyor.

Bu yeni kurtarma aracıyla "geçerli Windows sürümünüzü yeniden yükleyebilirsiniz (uygulamalarınız, dosyalarınız ve ayarlarınız korunur)". Windows Update'i Kullanarak Sorunları Düzeltme" geçişi, Windows 11'in yüklü sürümünü dakikalar içinde indirip yeniden yüklemek için Windows Update'i kullanmanıza olanak tanır.
Buradaki fikir, Windows Update'ten işletim sisteminin yeni bir kopyasını indirerek mevcut Windows kurulumunu onarmaktır. Ve en iyi kısmı? Temmuz 2023 tarihli bir destek belgesine göre hiçbir dosya, ayar veya uygulama kaldırılmayacak olmasıdır. Firma hala yeni Windows Update kurtarma özelliği üzerinde çalışıyor ve dosyaları, belgeleri, resimleri, videoları veya uygulamaları kaybetmeden işletim sistemini yeniden yüklemek, güncellemek veya onarmak istiyorsanız bu özellikle yararlı olabilir.
Bu özelliğin Windows 11 Moment 5 güncellemesinin bir parçası olarak Şubat/Mart 2024 gibi erken bir tarihte gelebileceğine inanıyoruz.Bu işlem, sahip olduğunuz işletim sistemini yeniden yükler ve hiçbir dosyayı, ayarı veya uygulamayı kaldırmaz. Bu sürecin yürürlüğe girmesinden önce cihazların devam eden güncellemeleri tamamlaması gerekebilir
Kaynak:
https://www.windowslatest.com/2023/12/2 ... ws-update/