Shadowsocks projesi nedir ?

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46715
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4927 kez
Teşekkür edildi: 4110 kez

Shadowsocks projesi nedir ?

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Shadowsocks, Çin'de İnternet sansürünü aşmak için yaygın olarak kullanılan ücretsiz ve açık kaynaklı bir şifreleme protokolü projesidir. "Clowwindy" adlı Çinli bir programcı tarafından 2012 yılında oluşturuldu ve o zamandan beri protokolün birden fazla uygulaması kullanıma sunuldu. Shadowsocks kendi başına bir proxy değildir, ancak (tipik olarak) bir Secure Shell (SSH) tüneline benzeyen üçüncü taraf bir SOCKS5 proxy'ye bağlanmaya yardımcı olan istemci yazılımıdır. Bağlandıktan sonra, internet trafiği proxy üzerinden yönlendirilebilir.[9] SSH tünelinin aksine, shadowsocks Kullanıcı Datagram Protokolü (UDP) trafiğini de proxyleyebilir.

22 Ağustos 2015'te "clowwindy" bir GitHub başlığında polis tarafından kendileriyle temasa geçildiğini ve artık projeyi sürdüremeyeceklerini duyurdu Projenin kodu daha sonra bir kaldırma bildirimiyle dallara ayrıldı. Üç gün sonra, 25 Ağustos'ta, başka bir proxy uygulaması olan GoAgent'ın GitHub deposu da kaldırıldı. Projelerin kaldırılması medyanın dikkatini çekti ve haber kaynakları kaldırmalar ile birkaç gün sonra gerçekleşen GitHub'ı hedef alan dağıtık hizmet reddi saldırısı arasındaki olası bağlantı hakkında spekülasyonlar yaptı.Electronic Frontier Foundation'dan Danny O'Brien konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Sunucu uygulamaları

Orijinal Python uygulaması hala Pip (paket yöneticisi) ile kurulabilir, ancak GitHub deposunun içeriği kaldırılmıştır. Diğer sunucu uygulamaları arasında libev olay döngüsü kitaplığını kullanan Go, Rust ve C; Qt GUI ile C++; ve Perl bulunmaktadır. Go ve Perl uygulamaları düzenli olarak güncellenmemektedir ve terk edilmiş olabilir.

Yukarıda listelenen sunucu uygulamalarının tümü istemci modunda çalışmayı da destekler. Ayrıca Windows (shadowsocks-win), macOS (ShadowsocksX-NG), Android (shadowsocks-android) ve iOS (Wingy) için yalnızca istemci uygulamaları da mevcuttur.[22] shadowsocks-win ve shadowsocks-android dahil olmak üzere birçok istemci, yalnızca açıkça yapılandırılmış uygulamaları değil, tüm sistem trafiğini Shadowsocks üzerinden yönlendirmeyi destekler ve Shadowsocks'un bir VPN'e benzer şekilde kullanılmasına izin verir. Bir uygulama proxy sunucularını desteklemiyorsa, uygulamayı Shadowsocks istemcisine yönlendirmek için bir proxifier kullanılabilir. Proxycap gibi bazı proxifier'lar Shadowsocks'u doğrudan destekler, böylece bir Shadowsocks istemcisine ihtiyaç duymaz, ancak bazıları bir istemci gerektirir.

Kaynak:
https://en.wikipedia.org/wiki/Shadowsocks

Download Shadowsocks
https://shadowsocks.org/
https://github.com/shadowsocks/shadowso ... ses/latest
https://cloudflare-ipfs.com/ipfs/Qma38U ... ahw5SvHDB/
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8089
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3470 kez
Teşekkür edildi: 3520 kez

Re: Shadowsocks projesi nedir ?

Mesaj gönderen burak35 »

İlginçmiş. Açık kaynak birde...
Cevapla