Tiny11, Windows 11'in mümkün olduğunca az depolama alanı kaplayacak şekilde tasarlanmış modifiye bir sürümüdür. Geliştirici NTDEV şimdi, uygun bir Windows işletim sisteminin sahip olması gereken neredeyse her şeyi içerirken öncekinden daha da küçük olan deneylerinin en son güncellemesini yayınladı.
Bu yılın başlarında yayınlanan Tiny11 sürümü, bugüne kadar mevcut olan en küçük Windows 11 yapısıydı. Şimdi, Tiny11 2311 sürümü NTDEV tarafından yayınlandı. Geliştirici, yeni yapının Windows 11'in gerçek 23H2 sürümüne dayandığını ve eski Tiny 11 görüntüsünden %20 daha küçük olduğunu ve aynı zamanda daha da işlevsel olduğunu söylüyor.
Tiny11 2311 ayrıca Windows'un yaklaşan kümülatif yükseltmeleri için tam destek sağlıyor ve daha önce güncelleme yeteneklerini etkileyen sorunların çözülmesiyle "tamamen servis verilebilir" durumda. Mod artık yerel RAR desteği, yeniden tasarlanmış bir ses kaydırıcı, Ayarlar uygulamasında RGB kontrolleri ve çok daha fazlası dahil olmak üzere en yeni Windows işletim sisteminin en son ve en iyi özelliklerini içeriyor.
Yapay zeka tabanlı Copilot sohbet robotu gibi bazı özellikler, kullanıcıların Microsoft Edge tarayıcısını yüklemelerini gerektiriyor ve bu da Winget aracı aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Önceki sürümlerde olduğu gibi, Tiny11 2311 de Xbox ve diğer işletim sistemi bileşenleri için yalnızca temel özellikleri içeriyor. Kullanıcılar isterlerse tüm özellikleri (.Net framework 3.5 veya yeni dil desteği dahil) her zaman geri getirebilirler.
Download (3,5 GB)