Hazırda beklet sorunu

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Email Bot
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 2 kez

Hazırda beklet sorunu

Mesaj gönderen Email Bot »

Merhaba benim sorunum hibernate ile ilgili c diskimde 179 gb boş yer var ve pc yi kapatıp açtığım zaman 166 gb a düşüyor boş alan ve 10 saniye de açılması gereken sistem 20 saniye de açılıyor hibernate portable programdan düzeltiyorum ama bir kaç kapatıp açmadan sonra tekrar geç açılmaya başlıyor bir türlü çözemedim bunu çözseniz çözseniz siz çözersiniz.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10120 kez

Re: Hazırda beklet sorunu

Mesaj gönderen burak35 »

Anladığım kadarıyla pc resetleyince yapılan ayarlar default hale geliyor. Böyle bir durumda bence şunlar yapılabilir.
-Güvenlik yazılımlarını kontrol edin. Defender yada 3 üncü parti bir güvenlik yazılımı kullanıyorsanız ayarı varsayılan hale getirmiştir olabilir.
-Hesabınızı kontrol edin. Eğer Microsoft hesabı kullanıyorsanız yerel yönetici hesabı oluşturup kullanın.
-Update de kontrol edin. Eğer update açıksa yapılan ayarlar tekrar varsayılan hale gelmiş olabilir.
-Kullandığınız yazılımları kontrol edin. Belki kullandığınız bir yazılım hibernate le ilgili birkaç değişiklik yapmış olabilir.

-Birde aşağıdaki konuyu inceleyin. Buradaki ayarlamaları düzenlemeleride yapmanız gerekebilir.
https://www.tenforums.com/tutorials/285 ... -10-a.html

Önce komut satırı çözümünü kullanın,
Sonra Güç seçeneklerinde içinde ne kadar hazırda beklet geçen ayar varsa değiştirin.
Son olarakta registry çözümünü deneyin.

Ben Windows 10 a ilk geçtiğimde Hibernate enable disable aracını indirip run as admin yapıp kalıcı olarak kapttım.
Birdahada bende hibernate hiç açık kalmadı. Ve o gün bugündür Disk alanın sürekli aynı sayılır. Tabi sistemimde tek yerel yönetici hesabı var.
Ayrıyeten Windows update de Wub aracı ile kapalı.
Ve yine Hizmetlerden 130 hizmet, Zamanlanmış görevlerdende 47 tane zamanlanmış görevi kapattım.
Güç seçeneklerine girip içinde hazırda beklet yazan ne kadar ayar varsada hepsini değiştirdim.

Son olarak biraz daha hızlı açılması için aşağıdaki konuda bulunan reg kaydınıda deneyin.
https://www.sordum.net/18765/sistem-aci ... zlandirin/

Umarım sorunuz çözersiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19721 kez

Re: Hazırda beklet sorunu

Mesaj gönderen velociraptor »

Ayrıca ; Hibernate işleminde hafızdaki bilgiler genellikle sistem bölümündeki bir dosyaya yazılır ve sistem kapanır. Sistem açılırken bu dosya okunarak hızlı açılış sağlanır. Hafızadaki bilgi miktarına bağlı olarak daha fazla disk alanına ihtiyaç duyulacaktır. Bilgisayarınızı devamlı hibernate ile kapatıyorsanız zamanla hafızdaki bilgi kapasitesi artacaktır. Bu yüzden arada bilgisayarı normal kapatmak faydalı olacaktır. Sorunun çözümü için görev zamanlayıcısında oturum açıldığında çalışan bir görev oluşturabilirsiniz. Kullandınız hibernate programının parametre desteği var ise bu görev ile o parametreyi çalıştırabilirsiniz.

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön