Klonlama yapılan cep telefonlarına güle güle...

Cep telefonlarıyla ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46560
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4701 kez
Teşekkür edildi: 3980 kez

Klonlama yapılan cep telefonlarına güle güle...

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Yapılan yeni düzenlemeyle bir yıl kullanılmadığı için kapanan cep telefonları eski hat takıldığında yeniden kullanıma açılacak. Cep telefonlarının seri numaralarının koruma altına alındığı bu düzenlemeyle klonlama yapılan telefonlar da kapanacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan "Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ" ile IMEI numaralarının kayıtlarına ilişkin düzenleme yapılıyor. Konuyla ilgili konuşan Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı:

"Vatandaşlar için faydalı bir düzenleme yapıldı. Vatandaşların kullanmadıkları cep telefonlarının seri numaraları kopyalanarak kayıt dışı telefonlarda kullanılıyordu.. Telefonunuzu uzun süre kullanmadığınız zaman bunu fark edemiyorsunuz ve kullanmak istediğinizde açtırmak için birçok işlem yaptırmanız gerekiyor. Yeni düzenlemeye göre telefonunuz bir yıl kullanılmayınca kapanıyor ancak eski hattınızı taktığınızda tekrar kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Böylece seri numarasının kopyalanmasının önüne geçilmiş oluyor. Yani düzenlemeyle vatandaşın telefonlarının seri numarası koruma altına alınmış oldu."

Kaynak:
https://x.com/yirmiucderece/status/1713 ... 33226?s=20
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7821
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3282 kez
Teşekkür edildi: 3344 kez

Re: Klonlama yapılan cep telefonlarına güle güle...

Mesaj gönderen burak35 »

Güzel bi düzenleme gibi...
Cevapla