Cep telefonunuuzu başkasına asla kullandırmayın

Cep telefonlarıyla ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46560
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4701 kez
Teşekkür edildi: 3980 kez

Cep telefonunuuzu başkasına asla kullandırmayın

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

''Kafede otururken görünüşünden şüphe duymayacağınız biri 'Şarjım bitti/telefonum bozuldu bir mesaj gönderebilir miyim?' diye ricada bulunur. Telefonunuzu kullanıp gönderdiği mesajı sildikten sonra teşekkür eder ve telefonu geri verir.

Birkaç ay sonra yüzünü dahi unuttuğunuz bu kişinin düşmanınızca yönlendirildiğini ve telefonunuzdan suç unsuru (şantaj, tehdit, cinsel taciz vs.) içeren yahut aranızdaki ticari ilişkiye/husumete dair aleyhinize bir mesaj gönderdiğini anlarsınız.

İstediğiniz kadar anlatın hâkime, savcıya 'Böyle bir mesaj atmadım' diye. Telefon numarası senin mi? Evet. Geçmiş olsun. Cep telefonunuzu kimseye kullandırmayın.

(Olayı hatırlayıp kamera kaydı araştırsanız bile en fazla 1 ay tutulur. Şikâyete bağlı suçlarda bile şikâyet süresi 6 aydır. Fail kaydın silindiğine emin olduktan sonra mesajı kullanır.)''

Kaynak:
https://x.com/yirmiucderece/status/1712 ... 40857?s=20
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7821
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3282 kez
Teşekkür edildi: 3344 kez

Re: Cep telefonunuuzu başkasına sla kullandırmayın

Mesaj gönderen burak35 »

Kimseye telefon vermemek lazım demek ki. Ben eskiden yıllar önce bikaç kez telefon vermiştim tanımadığım ve yardım isteyen bikaç kişiye.
Ama aradan çok uzun zaman geçti. Belki 10 12 yıl geçmiştir. Yinede dikkatli olmak lazım. Hele ki akıllı telefonlar kullanılıyorken...
Cevapla