Artık Excel ve Python arasında geçiş yapmanıza gerek yok

Excel, Word, Access, Power Point programlarıyla ilgili ipuçları ve bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46563
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4705 kez
Teşekkür edildi: 3985 kez

Artık Excel ve Python arasında geçiş yapmanıza gerek yok

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft, Excel Python entegrasyonunun genel önizlemesini resmi olarak duyurdu. Bu çığır açan özellik, uzman elektronik tablo kullanıcılarının, yaygın olarak kullanılan Python dilinde yazılan komut dosyalarını, tek bir çalışma kitabında, geleneksel Excel formülleriyle sorunsuz bir şekilde birleştirmesine olanak tanıyor.

Python ve Excel arasındaki son işbirliği, kullanıcılara olağanüstü yetenekler kazandıran bir sinerjiyi doğurdu. Bu ortaklık, veri analistlerinden şirket yöneticilerine kadar profesyonelleri, veri karmaşıklıklarını verimli bir şekilde ele alacak güçlü bir araç seti ile donatıyor.

Microsoft Modern Çalışma Genel Müdürü Stefan Kinnestrand, bu geliştirmeyi şöyle açıklıyor: "Artık Python'a doğrudan Excel şeridinden erişerek tanıdık Excel ortamında gelişmiş veri analizi yapabilirsiniz."


Harika bir analitik potansiyel

Excel'de Python'un kullanıma sunulması veri analizini demokratikleştirir. Daha önce Python genellikle programcıların etki alanıydı, ancak artık her düzeydeki Excel kullanıcısı onun gücünden yararlanabiliyor. Bu kapsayıcılık, çeşitli endüstrilerde veriye dayalı bir kültürü teşvik eder.

Python'u Excel'e entegre ederek kullanıcılar, veri analizi olanakları hazinesine erişim kazanır. Python'un Pandas ve NumPy gibi kapsamlı kitaplıkları, tanıdık Excel arayüzünde kusursuz veri düzenlemeyi, temizlemeyi ve dönüştürmeyi kolaylaştırır. Bu, artık uygulamalar arasında geçiş yapmanıza gerek olmadığı anlamına gelir.

Matplotlib ve Seaborn da dahil olmak üzere Python'un görselleştirme kitaplıkları, Excel'in görselleştirme yeteneğini daha da zenginleştirir. Kullanıcılar artık doğrudan Excel'de karmaşık grafikler, çizelgeler ve grafikler oluşturabilir ve Python'un görselleştirmeleri özelleştirme ve anlamlı içgörüler ortaya çıkarma esnekliğinden yararlanabilir.

Excel'de Python nasıl kullanılır?

Excel Python entegrasyonuna erişim kazanmak için Microsoft 365 Insider Programının bir parçası olmanız gerekir. Microsoft 365 Insider Programı, yeni özelliklere ve güncellemelere erken erişim sunarak Microsoft'un uygulama paketinde yakında yapılacak iyileştirmelere kısa bir göz atmanızı sağlar.

Microsoft 365 Insider Programına nasıl katılabilirsiniz?

Microsoft 365 Insider Programına katılmak için tek yapmanız gereken:

1. Microsoft Insider Programı web sitesine gidin
2. Microsoft hesabınızda oturum açın
3. Mevcut Insider Programlarına göz atın
4. Excel'de Python'a erişim sağladığı için "Beta Kanalı"nı tercih edin.

Beta Kanalına katıldıktan sonra Excel'in en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Yeni özelliklere erişmek için uygulamalarınızı güncellemeniz gerekebilir.

Kaynak:
https://www.ghacks.net/2023/08/23/how-t ... -in-excel/
Cevapla