YouTube kullanıcıları reklam engelleyicilere izin verilmediği konusunda uyarıyor

Web tasarım, Web Programlama ve script dilleri konuları buraya
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46563
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4705 kez
Teşekkür edildi: 3985 kez

YouTube kullanıcıları reklam engelleyicilere izin verilmediği konusunda uyarıyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

YouTube'un can sıkıcı reklamları, genellikle YouTube Premium'a 120 ABD doları ödemek istemeyenleri reklam engelleyici kullanmaya iter. Ancak Google, potansiyel olarak kaybedilen bu gelirden memnun değil ve reklam engelleyici kullanıcıları yeniden düşünmeye teşvik eden bir özellik denemeye karar verdi.

Redditor Sazk100, bu haftanın başlarında, platformda reklam engelleyicilere izin verilmediğini belirten bir YouTube açılır uyarısı gösteren bir ekran görüntüsü yayınladı . Reklamların, YouTube'un dünya çapındaki milyarlarca kullanıcı için ücretsiz kalmasına izin verdiğini ve ücretli YouTube Premium aracılığıyla reklamsız bir deneyimin sunulduğunu belirtiyor. Mesaj iki seçenekle sona erer: YouTube'da reklamlara izin verin veya reklamsız orijinal programlara erişim için aylık 11,99 ABD doları veya yıllık 119,99 ABD doları olan YouTube Premium'u deneyin.

Resim

Bunu gören bazı kullanıcılar, pop-up'ı kolayca kapatabildiklerini ve YouTube'daki reklamları engellemeye devam edebildiklerini söylüyorlar, ancak Google'ın bu konuda baskı yapması veya pop-up'ın dikkat dağıtacak kadar ısrarcı görünmesini sağlaması muhtemeldir. YouTube alt dizininin moderatörleri, bir çalışanın reklam engelleyici mesajının YouTube tarafından yapılan bir deney olduğunu doğruladığını yazdı. Bir Google sözcüsü, IGN'ye yaptığı açıklamada bu konuyu genişletti .

"Reklam engelleyicileri etkinleştirilmiş izleyicileri YouTube'da reklamlara izin vermeye veya YouTube Premium'u denemeye teşvik eden, dünya çapında küçük bir deney yürütüyoruz" dediler. "Reklam engelleyici tespiti yeni bir şey değil ve diğer yayıncılar, izleyicilerden düzenli olarak reklam engelleyicileri devre dışı bırakmalarını istiyor." Çoğu çevrimiçi şirket gelirlerini reklamlardan elde ederken bazıları, artan sayıda atlanamayan ve uzatılan videonun ortasında gösterilen reklamlara atıfta bulunarak YouTube'un çok ileri gittiğinden şikayet ediyor.

Reg, YouTube'un 2022'de reklam gelirinden 29,2 milyar dolar elde ettiğini, bu rakamın bir önceki yıl elde ettiği 28,8 milyar dolardan artarak Google'ın yıllık gelirinin %11'inden fazlasını oluşturduğunu belirtiyor . Bununla birlikte, 2022'nin dördüncü çeyreğinde reklamlardan gelen 7,96 milyar dolar, tüm çevrimiçi reklamcılık endüstrisi düştüğü için yıllık bazda neredeyse %8 düştü.

Google sık sık YouTube denemeleri gerçekleştirir. Bu yılın başlarında, 4K içeriği Premium abonelerle sınırlayan ve abonelere daha yüksek bit hızı " 1080p Premium " seçeneği sunan bir başka deneme vardı .

Google'ın bu son denemeyi kalıcı bir şeye dönüştürmeye karar verip vermeyeceği bilinmiyor, ancak ortalıkta dolaşıp bir uyarıdan daha fazlası haline gelirse şaşırmayın.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/98650-you ... lowed.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7826
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3285 kez
Teşekkür edildi: 3347 kez

Re: YouTube kullanıcıları reklam engelleyicilere izin verilmediği konusunda uyarıyor

Mesaj gönderen burak35 »

Yotubue u reklam engelleyici kapatıp kullanmak mümkün değil. O kadar fazla reklam çıkıyor ki bazı reklam engelleyiciler engelleyemiyor bile.
Bende önce Adguard a geçtim yıllar önce. Sonra işlemciyi çok fazla tükettiğini görünce sırasıyla önce nano adblocker a sonrada ublock origin e geçtim.
Son 2 senedir aktif olarak ublock origin kullanıyorum. Daha dorğusu kullanmak zorunda kalıyorum.
Sadece youtube da değil her sitede reklam sayısı her geçen gün artıyor.
Cevapla